Tampere 24 h kahdelleen

by Kerttu
Tampere 24 h – rakkausloma

Terveiset Tampereelta!

Teimme pienen irtioton ihan vain aikuisten kesken ennen mieheni loman loppumista. Ja voin suositella, teki niin hyvää. Loma lasten kanssa on ihana ja intensiivinen, mutta välillä tarvitaan aikaa kaksinkin.

Tampere on meiltä parin tunnin ajomatkan päästä; juuri sopiva omista rutiineista irrottautumiseen. Vuorokaudessa kaksi aikuista ehtii muuten vaikka mitä! Instagramissa kysyin, kiinnostaisiko teitä kuulla tarkemmin mitä tehtiin ja koska 95 % vastasi kyllä, tässä meidän hyväksikoettuja menovinkkejä teille.

Tampere 24 h – rakkausloma

Lounassuositus: Saunaravintola Kuuma 

Instagram on muuten aivan aarreaitta kaikenlaisten suosituksien saamiselle. Automatkalla nälän jo hieman kurniessa pyysin IG-ystäviltä suosituksia ja kun heti ekat osoittivat samaan paikkaan, valinta oli selvä. Tampereen keskustassa Laukontorin rannassa sijaitsevassa, ympärivuoden auki olevassa Kuumassa on kahvila-ravintola, suuret kahteen kerrokseen sijoittuvat terassialueet sekä kaksi saunaa. Tällä kertaa ei päästy löyhyihin, mutta nekin olisi ihana joskus testata. Täällä lienee talvisin avanto?

Kuuma on kuvassa takanani oleva rakennus. Tällä kertaa keli ei ollut ravintolan nimen veroinen, vaan suorastaan sopiva. Otimme paikat terassilta ja siitä ainoa pieni miinus, suurelle terassille ei saa lainkaan palvelua vaan kaikki tilaukset hoidetaan erikseen sisältä. Voisi melkein ajatella, että liiketaloudellisesti tarjoilu ulos olisi kannattavaa, jos vaikka ruuan kanssa olisi halunnut nauttia toisen juoman, se pitää käydä erikseen sitältä jonottomassa.

Ruoka oli erinomaista (otimme salaatit kanalla ja lohella). Pidin myös sisätilojen tunnelmasta ja sisustuksesta. Tänne ehdottomasti joskus uudelleen!

Aktiviteettisuositus:  Roof Walk Finlayson Area – Kattokävely 

Kattokävely on uudenlainen elämys ja se antaa todellakin uudenlaisen näkökulman kaupunkiin, arkkitehtuuriin ja historiaan. Tunnin mittainen kävely Finlaysonin rakennuksen katoilla saa olon oman elämänsä Katto Kassiseksi, jonka yksi hokema onkin: ”Hauskaa pitää olla, muuten minä en ala mitään”. Minä olen samaa mieltä!

Kävimme City View-reitillä. jossa kuuden hengen ryhmänä kuljimme yhdessä oppaan kanssa kiinnitettynä  turvavaljaisiin. Vaikka olimme korkealla, oli fiilis turvallinen ja mukava koko ajan.

Mitään ihmeellistä valmistautumista ei tarvita, mutta hame / mekko voi olla turvavaljaiden kanssa haastava ja yläilmoissa usein myös tuulee. Hyvät ja mukavat kengät tekevät kävelystä miellyttävää.

Meidän kuuden hengen ryhmään sattui vain ulkopaikkakuntalaisia, mutta uskallan suositella kävelyä myös tamperelaisille. Varmasti uutta näkökulmaa ja mielenkiintoista historiatietoa tarjolla.

Finlaysonin tehdas on ollut todella merkityksellinen koko kaupungille ja sen kehitykselle. Tehdas on perustettu vuonna 1820 juuri sille paikalle Tammerkosken vesivoiman houkuttelemana. Puuvillatehtaasta tuli tuhansien ihmisten työpaikka ja 1900-luvun alussa siellä työskenteli 3300 ihmistä: paljon naisia ja valitettavasti myös lapsia.

Aikamoinen imperiumi syntyikin: tehtaalta löytyi oma poliisi, palokunta, sairaala, koulu ja vanhainkoti.  1800-luvulla hetken oli käytössä oli jopa omaa rahaa.

Vierailukohdevinkki: Arboretum 

Ihminen tarvitsee kauneutta ympärilleen ja juuri nyt on oikea aika vierailla Hatanpään Arboretumissa.  Siellä voi tutustua puihin, pensaisiin, perennoihin, yksivuotisiin kesäkukkiin sekä maustekasveihin. Ihanin paikka on ehdottomasti juuri tällä hetkellä upeassa kukassa oleva ruusutarha, joka sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella.

Oman elämänsa kartanonherraa  tai -rouvaa voi leikkiä upealla Hatanpään kartanolla, jossa myös ravintola tai kesäkahvila. Uskoisin, että Home Via Laura – hyväksyisi tämän #viehättäväkohde – listalleen.

Siis mikä upea tunnelma siellä vallitseekaan! Kuljin ruusutarhassa hymy huulilla ja tunsin kasvien ja kukkien hyvää tekevän voiman. Pörriäisillä oli siellä erinomaiset oltava kulkiessaan kukasta kukkaan. Nappasin muutaman kuvan, niin saatte maistiaisia:

Menovinkki: Sähköpotkulauta

Helppo tapa ottaa kaupunki haltuun on sähköpotkulaudan vuokraaminen. Kannattaa toki hieman vertailla ensin, me otimme vaan ekat potkulaudat ja reilun tunnin kruisailun molemmilla oli hintaa kertynyt noin 17 euroa. Siinä vaiheessa kun oli jo maksettu, laite ilmoitti, että päivävuokran olisi saanut hintaan 7.90 e. No reilukerhosta moikka, olisihan vaihtoehtoa voinut tarjota ihan alkuun. Olkaa te viisaampia kuin me 🙂

Arboretumista huristelimme Pyynikille munkkikahvit mielessä, mutta vastassa oli aikamoinen ryysis. Pihassa oleva myyntiteltta ei ollut auki ja jono todella pitkä. Emme olleet ainoita, jotka eivät jaksaneet jäädä jonoon. Toki myös tänä aikana olisi mukavaa, että palveluita olisi tarjolla tarvittaessa turvavälein. Tietääkö tamperelaiset, mikä tuolla on meininki? Kuuluuko jonotus asiaan?

Hotellisuositus: Sokos Hotel Torni

Korkeat paikat selkeästi viehättävät, sillä varasimme huoneen Sokos Hotel Tornista. Sen sijainti on erinomainen ja ilme moderni. Plussaa itsenäisestä sisäänkirjautumisesta, jolla välttää jonotuksen.

Hemmotteluloman protip: Aamiainen huoneeseen

Aamiainen huoneeseen on ehdottomasti luksusta, mutta silti joka euron arvoinen kokemus. Edellisenä päivänä sovimme aamiaisajan, jolloin muhkea aamiaiskärry saapui huoneeseen. Onnellisuusaste oli aamulla korkealla, kun 10 tunnin yöunien jälkeen sai jonkun toisen valmistaman, laadukkaan, monipuolisen ja kiireettömän aamiaisen.

Illallisvinkki: Periscope

Ja kun kerran aamiaista vinkataan, vinkataan vielä illallisestakin. Varasimme pöydän Periscopesta, jonka kattoterassilta on alla oleva kuva. Ravintola on tyylikäs ja näkymät upeat kaupungin ja Pyhäjärven ylle. Hieman huono tuuri kävi pöytävarauksen kanssa ja saimme pöydän naulakoiden ja portaiden kyljestä. Onneksemme ikkunapöytä vapautui alkupalojen jälkeen ja saimme vaihtaa sinne. Siis varaa pöytä hyvissä ajoin ja pyydä päästä ikkunan äärelle, ehdittomasti upein kokemus sillä tavalla. Ruoka oli hyvää ja tunnelma muuten kohdallaan.

Lyhyellä lomalla kannattaa valmistaua varaamalla ruokailut ja päättämällä etukäteen yhden (max kaksi) aktiviteettia. Loput syntyvät fiiliksellä siinä hetkessä. Tärkeää on myös pysähtyä näkemään ja kuulemaan se toinen; aina arjessa ei ehdi tai jaksa. Onhan se kiva oikeasti tietää, mitä hänelle ja meille kuuluu.

Kotimatkalla tiesimme, että kiitos hyvää ♥

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Mermar 22 heinäkuun, 2021 - 3:23 pm

Oikeassa olit, Pyynikin munkki/näkötornikahvilaan on jonoa lähes aina, se oikeastaan kuuluu asiaan. Kaikki haluavat käydä siellä, viedä vieraansa sinne, syödä kaupungin parhaat munkit ja nähdä parhaat näköalat.

Reply

Jätä kommentti