Unelmien työ- ja hyvinvointimatka Kanarialle

by Kerttu
Unelmien työ- ja hyvinvointimatka Kanarialle

Terveisiä jostain toisesta todellisuudesta, ehkä paratiisista! Siltä tuntui päästä matkustamaan pitkän tauon jälkeen.

Minulla on ollut jo vuosia unelma viettää marraskuu jossain valoisassa ja lämpimässä paikassa. Mitä enemmän vuodet ovat vierineet, sen hankalammaksi unelman toteuttaminen on käynyt. Oma työni kulkee siellä missä missä on läppäri ja nettiyhteys, mutta mieheni työ ei.  Koulu ja esikoulu velvoittavat lapsia ja tyttären kilpatasolla oleva urheiluharrastus pitää kisakauden Suomessa. Yhtälö reissuun alkaa olla haastava.

Marraskuun lähestyessä pohdin taas sitä samaa kysymystä, kuinka voisin tämän unelman toteuttaa?  Unelma ei ole ollut loma, vaan valo! Tajusin, että voisin tehdä reissun työmatkana, jossa varsinaisten töiden lisäksi vaalisin omaa hyvinvointiani. Kuukaudesta tuli viikko, lomasta työ- ja hyvinvointimatka, jossa kerrankin olisi aikaa omille ajatuksilleen. Saman vision jakoi hetkessä  yrittäjänaiset ja ystävät Maru, sitten vielä Suvi ja Heidi – konsepti oli valmis!

Unelmien työ- ja hyvinvointimatka Kanarialle

Matkakriteerit

– Valoa ja aurinkoa
– Toimiva netti, jotta työntekeminen onnistuu
– Lapsivapaa hotelli, jotta on sekä työrauhaa että irtiottoa perhe-elämästä
– Täysihoito tai all inclusive, jotta aikaa ei mene ruokailuiden organisointiin
– Kuntosali ja urheilumahdollisuudet
– Kaunis ja laadukas design hotellissa

Matkakohde: Club Maspalomas Suites & Spa

Kohteeksi valikoitui Maspalomas Kanarian saarilla. Siellä lämpötila on marraskuussakin yli 20 c. Hotellimme Club Maspalomas Suites & Spa luvattiin olevan yksi Maspalomasin moderneimmista hotelleista aikuisille ja tämän lupauksen paikka täytti täydellisesti.  Hotellin konsepti on ”slow living”, joka kuvasi tunnelmaa täydellisesti. Kaikki vain toimi: joka paikassa oli siistiä, puhdasta, kaunista ja miellyttävää. Jokainen yksityiskohta altaan lämpötilasta musiikin voimakkuuteen oli harkittu niin, että mikään ei ärsyttänyt tai ihmetyttänyt. Kaikki vaan oli juuri niin kuin piti.

Majoitus oli juniorsviiteissä pienissä bungaloweissa,  joihin kuuluu oma puutarhamainen piha-alue ja omat terassikalusteet, aurinkotuolit ja varjot. Huoneisto oli kompakti, mutta olohuonetila ja makuuhuone olivat erikseen. Huoneistojen asettelu takasi jokaiselle omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Hotelli ei ole suuri, huoneita on 133. Tämä takasi myös slow living – konseptin toimivuuden, ruuhkaa, hälinää tai jonona ei päässyt syntymään missään vaiheessa.

Työmatkan ohjelma

Meillä oli viikolle ohjelma, joka takasi jokaiselle työrauhaa ja mahdollisuuksia inspiroitumiseen ja omiin ajatuksiin. Saimme viestejä (jopa työkavereilta, heippa vaan!), että teittekö te oikeasti siellä töitä. Kyllä teimme! Tyypillinen päivän runko oli sellainen, että puoli seiskan (Suomen aikaan 8.30, aikaero on tänne suotuisa) aikaan herätys ja sen jälkeen jotain urheilua. Välillä treenasimme yhdessä kuntosalilla, välillä kävimme uimassa, joskus jokainen teki fiiliksen mukaan omiaan. Sitten rauhallinen aamiainen yhdessä ja jokainen suuntasi töihinsä. Riippuen siitä, oliko palavereita, tarvitsiko nettiä tms, valittiin paikka huoneesta, altaalta tai muualta. Lounaaseen eli noin klo 13 saakka oli omaa työaikaa. Sitten nautimme yhdessä lounaan ja teimme jotakin,  sään ja fiiliksen mukaan. Etukäteen olimme sopineet mm. markkinointiworkshopin ja arkkitehtuurikävelyt, jotka olivat osa viikko-ohjelmaamme.

Hyvinvointi & liikunta

Kaikilla oli toive liikkua reissun aikana ja puitteet siihen olivat erinomaiset. Usein olimme aamun ensimmäiset asiakkaat kuntosalilla. Näkyvät olivat upeat toiseen suuntaan altaalle ja toiseen suuntaan kaupungin yli vuoristoon saakka. Lasiseinät olivat auki, joten sai treenata lähes kuin ulkoilmassa ja se oli ihanaa!

Koko viikon oli aktiivisuusmittarin riemuvoittoa täysin puristamatta. Sitä oli ilo liikkua, kun kerrankin oli aikaa ja sai kuunnella vain itseään, mikä mieli ja keho tarvitsivat.

Meillä oli tietenkin PaNo- eli painonnosto-tiimimme paidat mukana ja yritimme vaikuttaa suomalaisilta huippu-urheilijoilta, meni varmaan läpi todella hyvin 😀

Sunnuntaisena aamuna kävimme aamiaispöydässä tiukan debatin siitä, onko 17 kilometrin pyöräily vuoristossa hotellin lainapyörillä Maspalomasista Puerto Ricoon kiva aktiviteetti vai itsemurhayritys. Instagramissa tehdyn pikaisen kyselyn mukaan reitti on kaunis, mutta sisältää erittäin paljon jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä ajamista ”reunalla”.

Päätimme lähteä. Hotellilta löytyi vuokralle ( 7 e / päivä) juuri neljä polkupyörää ja kypärät. Jälleen kerran henkilökunta toimi kuin ajatus ja kaikki rasvattiin ja säädettiin meille kuntoon. Saimme epäuskoisia katseita, kun kerroimme, että lähdemme Puerto Ricoon. Eivät vissiin olleet kuulleet suomalaisesta sisusta mitään.

Matka-aika oli noin tunti ja vartti suuntaansa. Menimme rannan lähellä kulkevaa maantietä, moottoritielle ei tietenkään olisi ollut mitään asiaa. Siellä oli paljon muitakin maantiepyöräilijöitä, jotka polkivat kevyen näköisesti omissa ryhmissään täydellisissä varustuksissa. Autoiljat osasivat huomioida pyöräilijät hyvin, mutta tarkkaavaisuutta ja sitkeyttä tarvittiin. Pyöräreissusta tuli yksi matkan kohokohdista, elämys!

Ruoka & juoma

Meillä oli täysihoito, joka tarkoitti aamiaista, lounasta ja illallista joka päivä. Ruoka oli hyvää, laadukasta ja vaihtelevaa. Kokki paistoi aamulla omeletteja ja illalla kalaa ja lihaa, kaikki tuoreena lautaselle. Aamiainen ja illallinen olivat buffetista, lounas tilattiin listalta ja se tarjoiltiin pöytiin. Aamiaiset juomat (jopa kuohuviini) kuuluivat hintaan, mutta lounaan ja illallisen juomat vettä myöten ostettiin erikseen. Nämä menivät näppärästi huonelaskuun.  Söimme lähes aina ulkona ja rauhoitimme ruokailut kiireettömiksi hetkiksi.

Täysihoito toi matkaan rauhaan ja rytmitti elämää. Töiden lomassa ei tarvinnut pohtia, minne lähtisi syömään, eivätkä ruokailuiden välit venyneet liian pitkiksi. Illallisella oli livemusiikkia,  joka loppui 21.30 mennessä. Sen jälkeen alueelle laskeutui täysi rauha.

Eräänä iltapäivänä syntyi ihan spontaanit allasbileet, jotka ruuhkavuosien optimoimat naiset osasivat ajoittaa klo 15-21. Rose-viinin nimi oli Romance, joten sellastakin sitten oli tällä matkalla ihan riittävästi.

Maspalomas kohteena

Gran Canarian eteläosassa sijaitseva Maspalomas on suuri lomakohde, jonka tunnusmerkkejä ovat palmut ja matalat rakennukset.  Hotellilta on noin kahden kilometrin matka meren rantaan ja kuuluisille hiekkadyyneille. Yleensä kävelimme, mutta joskus hyppäsimme taksiin, joka maksoi meiltä neljältä noin neljä euroa.

Tunnetuin maamerkki lienee Maspalomasin dyynit, joita Kanariansaarten hallitus suojelee erityisen arvokkaana luonnonsuojelualueena. Pysy siis opastetulla reiteillä, me saatoimme hieman harhautua. Valtavat hiekkadyynit merenrannalla ovat hyvin poikkeuksellinen ”luonnonoikku”, hiekka ei ole Saharasta vaan ihan omasta takaa.  Tänne jäi vielä paljon tutkittavaa, esimerkiksi rantaviivaa pitkin olisi ihana kävellä noin kuuden kilsan matka  Playa del Inglesiin.  Dyynien keskeltä kulkee tolpilla merkitty kävelyreitti.

Turvallisuus ja poikkeusolosuhteet

Moni kyseli, miten turvallisuusasiat näkyivät matkustaessa tai kohteessa. Olimme reissun oikeastaan omalla porukalla ja siksi sellainen oma turvallinen ”kupla” oli helppoa muodostaa. Kaikkialla oli mahdollista pitää turvavälit ja useimmiten olimmekin ulkona.

Menomatkalla piti täyttää  Espanjaan maahantuloilmoitus ja näyttää rokotustodistus. Sisätiloissa käytettiin maskia ja hotellilla henkilökunta piti erityisen hyvää huolta hygieniasta, esim. pintoja siivottiin ja ravintolassa ottimia vaihdettiin usein.  Olo oli monin tavoin hyvin turvallinen tällä matkalla.

Alla oleva kuva on otettu Puerto Ricosta, kun pyöräilymatkan jälkeen vuokrasimme paikan poolilta pariksi tunniksi. Taivas oli pilvinen, mutta auringon kohdalla oli aina pieni reikä pilviverhossa. Näitä maagisia juttuja, joita tällä reissulla vain tapahtui.

Yhteenveto

Olin onnellinen hangonkeksi koko viikon. En olisi lisännyt tai poistanut tästä reissusta mitään. Viimeisenä illallisena Maru sanoi, että nyt äkkiä Kertulle jokin vastoinkäyminen, ennen kuin se ratkeaa tuohon onnellisuuteensa 😀 Mutta se oli ihan totta, koko viikko oli unelmieni täyttymys.

Siihen vaikutti moni asia, irtiotto arjesta, ihana samanhenkinen matkaseura, valo ja lämpö. Se, kuinka yhtäkkiä vuorokaudessa onkin enemmän tunteja, kun saat käyttää ne vain itsellesi. Se, että homma vihdoin onnistui, kaikki olivat terveitä ja yleensäkin valtava kiitollisuus elämää kohtaan.

Me puhuimme paljon, unelmista ja elämän kipupisteistä. Siitä, miten aina kaikki ei mene niin kuin toivoo ja kuinka onni voi olla joskus hauras. Puhuimme myös tähtihetkistä ja tulevaisuudesta. Yhtä mieltä olimme siitä, että kaikki on mahdollista, kun riittävästi haluaa ja on valmis tekemään töitä. Täydellisyys ei ole sitä, että mitään ikävää ei koskaan sattuisi, vaan että pärjää ja saa tukea myös silloin, kun sitä tarvitsee.

Minulta myös kysyttiin, miten perhe tällaiseen työmatkaan suhtautuu. Itse kysyisin, miten itse suhtaudut puolisosi unelmiin? Itse ainakin kannustan ja tuen ja näin myös toisinpäin. Matkalla olin Kerttu ja ystävä, kotiin palasi levännyt ja onnellinen äiti ja vaimo. Uskon, että kaikki voittavat.

Toivon, että tästä tulee perinne <3

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Päivi 5 joulukuun, 2021 - 8:12 pm

Ihana reissu ollut teillä ja sopivasti kaikkea <3 Olisi kyllä huippua jos voisi reissun ja työn yhdistää hyvän kaveri porukan kesken 🙂 Olen samaa mieltä, että tuolainen reissu varmaan tekee kaikille hyvää kun äitikin on vähän aikaa poissa…lapsille ja puolisolle.

Reply
Kerttu 6 joulukuun, 2021 - 6:50 pm

Kiitos Päivi! Oli kyllä oikein toimiva konsepti ? Matkustaminen on harvinaista herkkua!

Reply
J. 6 joulukuun, 2021 - 11:31 am

Shame on you!

Reply
Kerttu 6 joulukuun, 2021 - 6:50 pm

Why?

Reply
Teemu 7 joulukuun, 2021 - 1:46 pm

Toimiiko tuo myös toisinpäin? Saako mies lähteä poikaporukalla ”hyvinvointimatkalle” esim. Thaimaahan?

Reply
Kerttu 7 joulukuun, 2021 - 1:54 pm

Tottakai, jos sellainen hänen haaveensa olisi. Miksi ei saisi?

Reply
Pia 9 joulukuun, 2021 - 6:00 pm

Ihana matka teillä ollut tyttöjen kanssa. Kateelliset saa itse hävetä.

Reply
Tuuli 9 joulukuun, 2021 - 7:29 pm

Aivan täydellisen kuuloinen reissu ja mikä mainio idea! Nousee omallekin unelmalistalle 🙂

Reply
Kerttu 13 joulukuun, 2021 - 7:53 am

Kiitos paljon! Tämä oli kyllä todella upea kokemus <3

Reply
Kerttu 13 joulukuun, 2021 - 7:54 am

Kiitos Pia! Matkustaminen herättää tunteita ja sen ymmärrän. Mutta silti uskon ja toivon, että tässäkin maailmassa saa silloin tällöin matkustaa. Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

Reply

Jätä kommentti