Terassin kalusteet valmiina kesään

by Kerttu
Terassin kalusteet valmiina kesään

Kaupallinen yhteistyö: Veke


Terassin kalusteet valmiina kesään

Ihanaa, terassi alkaa olemaan valmis kesään!

Tämän kevään projekteja ovat olleet terassin ja rima-aidan rakentaminen ja Drop-altaan saapuminen. Lehtikuusiterassille kokoa tuli noin 70 m2 ja se on tuntunut tosi kivalta. Kokonaisuus tästä vielä kehittyy, kun saan lisää vihreyttä ruukkuihin ja istustuksiin.

Perusidea kodin terassilla on helppous ja huolettomuus: ei kitkemistä tai muuta pihanlaittoa, ne voimat ja innot säästetään mökille. Kotona pihan toivotaan pärjäävän aika pitkälle huoltovapaasti.

Terassillamme on kolme päätoimintoa:

√ Allasalue, jossa siis ympärivuoden käytössä oleva Drop-poreallas
√ Oleskelualue, jossa sohva ja nojatuolit
√ Ruokailualue, jossa pöytä ja tuolit ja tulevaisuudessa myös grilli

Pidin myös tärkeänä, että terassia ei kalusteta täyteen. Siellä pitää olla paikka piknik-viltin levittämiseen, pikkuautoleikkeihin ja kärrynpyöriin. Ja uusiin ideoihin!

Perusidea kodin terassilla on helppous ja huolettomuus.

Kalusteet hankin Vekeltä, jossa on laaja valikoima ulkokalusteita. Olemme olleet tyytyväisiä mökin terassikalusteisiin, joten siksi sama hinta&laatusuhde houkutteli kotonakin.

Kalusteet lähtivät rakentumaan kolmen istuttavan Tuohi-sohvan ympärille. Halusin tukevan, mutta ilmavan kalustuksen terassille ja tässä sohvassa moderni muotokieli miellytti eniten.

Samaan sarjaan kuuluvat  Tuohi-nojatuolit täydentävät kokonaisuuden. Pesetos-sohvapöytä ei ole varsinainen ulkokaluste, mutta metallisena huonekaluna pärjää ulkona katoksessa. Oleskeluryhmä jää ”lipan” alle ja sadepäivinä nojatuolit vain työnnetään katoksen alle.

Vaikka suurin osa kesäkokkailuista tehdään mökillä, on kotonakin ihana välillä syödä ja kahvitella ulkona. Martinus Seattle-ruokapöydän ääreen mahtuu kuusikin tuolia, meille sijoitin neljä tuolia. Pöydän kansi valmistettu helppohoitoisesta ja kestävästä Aintwoodista, joten se pärjää taivasalla säässä kuin säässä.

Envy Ida-puutarjatuoli on metallia ja myös pärjää huolettomasti ulkona.  Tarjoiluvaunu tarjoaa kaivattua laskutilaa, ihan samanlaista kun meillä ei näy enää verkkokaupassa, mutta linkin takana on vastaava.

Talollamme on vahva arkkitehtuuri ja se ohjasi myös kalustevalintoja niin värin, muotokielen kuin materiaalien puolesta. Tänne olisi vaikeaa kuvitella vaikkapa englantilaistyylistä romanttista kalustusta, vaikka sellaisia ihania rönsyäviä puutarhojakin ihailen.

Meillä on mustaa pinnakaidetta ja rouheaa betonia, siksi myös tunnelmasta tuli selkeä. Sohvaryhmän pyöreillä muodoilla hain kokonaisuuteen pehmeyttä. Sitä tulee vielä lisää kesäkukilla ja tekstiileillä.

 

Nyt kelpaa nauttia kesästä omalla helppohoitoisella pihalla. Rima-aitojen maalaus olisi vielä listalla, jos keksimme, mikä sävy on se oikea. Toisaalta saattaa olla, että aika auttaisi parhaiten ja annetaan puupintojen kauniisti harmaantua.

Ensi viikosta on tulossa kaunis ja lämmin, joten terassi tulee olemaan tiiviissä käytössä. Tuonne on myös ihanaa parkkeerata etätöihin, jos vain säät sallivat.

Vihreys muutti maiseman hetkessä, nyt nautitaan!

Veke on suomalainen perheyritys, jolla on pitkä historia. Nyt tuotteet on tuotu kivijalan lisäksi verkkoon ja he haluavat olla helposti lähestyttävä verkkokauppa kodin rakentajan jokaiseen elämänvaiheeseen. Veken toimintaa ohjaa hyvä asiakaspalvelu, nopea toimitus ja vahvat perhearvot, joka näkyy tuotevalikoimassa sekä viestinnässä. Kaikki Veken puutarhakalusteet löytyvät täältä. 

Nyt lähes koko pihakalustevalikoima on -25 % alessa, joten kannattaa hyödyntää alennus, jos on kesäkalusteille tarvetta.

Taidanpa keittää kahvit ja suunnata pihalle. Se on paras aika vuodesta käsillä juuri nyt!

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Sara 28 toukokuun, 2020 - 1:54 pm

Nyt totisesti on vuoden paras aika esillä. Kesän merkit ovat jo ilmassa, ja etenki tuota luonnon vehreyttä arvostaa joka kerta nenänsä ulos pistäessään. Teidän uusi terassinne näyttää ihanalta. Oletteko miettineet esim. säänkestövöå mattoa tuomaan lisää pehmeyttä sille?

Meillä olis tarve juuri tuollaiselle 3 h sohvalle, ja tuo teidän yksilönne olisi loistava. Onko se tarpeeksi syvä löhöilyyn ja lukemiseen?

Reply
Jonna 28 toukokuun, 2020 - 6:25 pm

Tuo säleaita on kyllä juuri sopiva paikkaansa!

Reply
Milla 28 toukokuun, 2020 - 6:57 pm

Kivan näköistä! Ja tuo betoniseinä on ihan mun lemppari! Kivasti muut tuo pehmeyttä, kuitenkin modernilla twistilla kokonaisuuteen. ?

Reply
Henna 29 toukokuun, 2020 - 3:25 pm

Kaunis kokonaisuus koko terassialue, niin sopusoinnussa kalusteet talon ulkomuodon kanssa! Ulkoporeamme olisi kyllä ihana… Pakko tähän yhteyteen vielä kommentoida näin blogiasi jo pitkään seuranneena, että olet kyllä idolini myös kaikessa positiivisuudessasi, joka heijastuu kaikkeen tekemiseesi! Se on jotain mihin itsekin haluaisin paremmin arjen kiireessä haastavan työn ja kahden pienen lapsen vanhempana päästä. Ja tuohon aikaansaavuuteen! Arvostan 🙂

Reply
Irina 23 kesäkuun, 2020 - 3:30 pm

Moikka! Meille on tulossa muurin päälle/ peitoksi tuollainen rimoitus, mitä puurimaa tuo on ja mistä ostettu, osaisitko neuvoa? Etsin tarkoitukseen sopivaa enkä ole löytänyt, kiitos todella paljon jos muistat! 🙂

Reply
Anna 16 huhtikuun, 2021 - 6:24 pm

Aivan ihana kokonaisuus, jonka innoittamana päätin tilata meidänkin terassille kyseisen sohvan ja tuolin. Mitä mieltä olet ollut sohvaryhmästä nyt kun se on ollut teillä käytössä jo lähes vuoden? Meillä sohvalla on istuttu vasta kahtena päivänä ja istuinosa näyttää jo nyt surkealta. Kangas rypistyy eikä näytä palaavan entiselleen/ suoraksi. Kuulisin mielelläni onko kyse vain tästä meidän kappaleesta vai onko muillakin samoja ongelmia. Harmittaa todella paljon, tämä on niin nätti setti muuten ?

Reply

Jätä kommentti