Tee oma kesäparatiisisi – helppoja vinkkejä tunnelmaan

by Kerttu
Tee oma kesäparatiisisi – 3 helppoa vinkkiä tunnelmaan
Tee oma kesäparatiisisi – 3 helppoa vinkkiä tunnelmaan

Kaupallinen yhteistyö: Kodin Terra Jyväskylä


Tämä kesä on monelle erilainen kuin aikaisemmat, sillä pidemmät reissut ovat nyt hetkiseksi reissattu. Tämä innosti minua pohtimaan, miten omalle parvekkeelle, pihalle tai terassille voisi tuoda palan Välimerta tai muuta ihanaa kesäparatiisia.

Kesäparatiisi toki tarkoittaa eri ihmisille erilaisia asioita. Tärkeintä olisikin pohtia, mitkä asiat saavat sinut nauttimaan ja rentoutumaan. Säätä emme voi valita,  mutta oman asenteen onneksi voi. Niin kuin Vesalakin laulaa: Älä tuu droppaa mun tunnelmaa… 


Kävin ostoksilla Jyväskylän Kodin Terran kesäpihalla. Valikoimat ovat juuri nyt todella hyvät!

Uuden kodin terassille istutukset tulevat ruukkuihin. Kun halutaan saada välimeren tunnelmaa, on välimerenpuu mix ehdoton valinta! Oliivipuu ja sitruspuu ovat todella kauniita ja ne viihtyvät auringossa.

Istutin nämä  Biolanin yrittimultaan, jossa on lannoitteet jo valmiina. Näitä istutuksia kastellaan kerralla runsaasti ja annetaan mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Ruukkujen pohjassa on reikä, josta ylimääräinen vesi pääsee pois.

Ostin kolme House-sarjan ruukkua, jokainen hieman erilainen. Näistä syntyy rento kokonaisuus.

Varastostamme löytyi  valkoisia koristekiviä (vastaavia nämä Kekkilän kivet) ja sirottelin niitä peittämään mullan. Välimerellinen tunnelma korostui kauniisti.

Koska rima-aita (kestopuurimaa Kodin Terrasta) on maalaamatta  ja saattaa tältä kesältä jäädäkin, päätin kokeilla köynnöskasvia.

Tierra Verde-ruukut ovat korkeita ja näyttäviä. Ruukkujen sisään laitoin ensin Kekkilän ruukkusoraa ja sitten kesäkukkamultaa.  Kasvit ovat Kokon puutarhan Kodin Terralle toimittamia köynnösbataatteja, joiden tummat lehdet ihastuttavat minua.

Koristebataatti on siis köynnöstävä lajike, joka kasvaa n. 50-100 cm korkeaksi. Täytyy laittaa vielä tukikepit ruukkuun ja auttaa köynnöstä kiipeämään rima-aitaa pitkin.

Sieltä se kesäfiilis alkaa nousta! Istutuksilla on tosi iso merkitys tunnelmaan ja ruukkujen avulla kasveja on helppoa siirrellä tarvittaessa.

Ruukkupuutarhassa on parasta se, että sitä voi helposti täydentää. Vaikka ostoksia Kodin Terrasta kantaessani tuntui, että ostin vaikka mitä, ei istustuten määrä näyttänyt pihalla suurelta. No, pikkuhiljaa lisää kasveja. Tekisi mieli saada myös jotain kaunista ja kukkivaa!

Aurinkolasit, kesämekko ja hei, hellehattukin tarvitaan!

Välimeren fiilis kaipaa myös teemaan sopivat tarjoilut. Ihanaa, että ruukuissa voi kasvattaa myös yrttejä, sitä varten ei tarvitse olla kokonaista kasvimaata.

Yhteen House-ruukkuun istutin lajitelman yrttejä: timjamia, basilikaa ja minttua.

Jälkimmäinen innosti minut eteläntunnelman nostattamiseen alkoholittoman Mojiton muodossa. Aivan ihana, kesäinen ja raikas drinkki, jää takuuvarmasti suosikiksi.

Takuuvarma kesäfiilis, kun sekoittelee Mojitoa omalla terassilla itse kasvatetusta mintusta, testaa vaikka!

Alkoholiton Mojito

2 annosta

1 lime lohkoina
10-15 oksaa minttua
2 rkl sokeria
n. 3 dl jäämurskaa
16 cl sitruunalimua

Laita limen lohkot, minttu ja sokeri mataliin laseihin. Survo aineksia, jotta maku irtoaa limestä ja mintusta. Laita jäämurska laseihin ja kaada lopuksi joukkoon sitruunalimu. Tarjoa heti!

(Kiitos reseptistä Hellapoliisi)

Siellä se oma Costa Rica sitten on, jonne sen päättää perustaa.

Raikas juoma, ihanat istutukset, kesäiset herkut ja kesämekko yllä on helppoa lipua huolettomaan kesätunnelmaan.

Ihanaa lomaa kaikille koululaisille ja lämpimät onnittelut valmistuneille! Tästä on hyvä aloittaa ihana kesä(kuu)!

LUE MYÖS: Terassin rakentaminen


Ruukut, mullat, kasvit, yrtit löytyvät Jyväskylän Kodin Terrasta. Kannattaa kurkata myös  nettisivuille, jossa on vinkkejä liittyen niin rakentamiseen, remontointiin, sisustamiseen kuin pihan ja puutarhankin hoitoon. 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Mermar 31 toukokuun, 2020 - 4:25 pm

Hei, jos rimoitus on kyllästetty valmiiksi, en suosittele maalaamaan sitä ollenkaan. Olette nimittäin purjeissa sen kanssa, maalaus on edessä vuosittain.

Reply
Kerttu 1 kesäkuun, 2020 - 6:55 am

Moikka! Tosi hyvä pointti! Annetaan olla ainakin tämä kesä, sävy varmaan tuosta vähän muuttuu vielä 🙂 Kiitos sinulle!

Reply
Liisa 1 kesäkuun, 2020 - 10:41 am

Ihana postaus! En tiennyt tuollaisia Välimeren puusettejä olevan olemassakaan, enkä noita bataattiköynnöksiä! Kiitos 🙂

Reply
Kerttu 5 kesäkuun, 2020 - 1:03 pm

Moikka! Ihana, että sait vinkkiä istuksiin <3 Kiitos kivasta kommentista!

Reply

Jätä kommentti