Syksyiset sävyt

by Kerttu

Olihan vauhdikas viikonloppu ja uuden viikon alku!

En ehtinyt kameraa kaivaa, vaikka olinkin Hygge2017-tapahtumassa tiiviisti koko viikonlopun. Ihania kohtaamisia, hemmottelua ja itsensä ylittämistä mahtui näihin kahteen päivään. Tapahtumassa oli seitsemän lavaa, joissa jokaisella tapahtui koko ajan. Sai saunoa, osallistua ryhmäliikuntatunnille, ottaa oppia huippukokeilta ruuanlaittonäytöksissä, sukeltaa kirjojen maailmaan kirjailijahaastatteluissa, ottaa manikyyrin, kampauksen tai hieronnan. Kävin tutustumassa Finnish design-alueella upeisiin kotimaisiin tuotteisiin ja shoppailin uudelta tuttavuudelta eli Roo-merkiltä lapsille suloiset housut. Toki kehitettävää jäi ensi vuoteen, mutta sellaista se on uutta konseptia luodessa.

Tytär oli myös koko viikonlopun mukana tapahtumassa ja tiiviisti messuhalleissa vietetyn viikonlopun jälleen kotimatkalla pysähdyimme haukkaamaan happea lähirantaan. Neiti halusi ottaa valokuvia ja mikäs siinä, antaa paukkua vaan. Vaikka tarkennuspiste oli aika usein vastarannalla, oli aika hauska hetki.

Koko viikonlopun hygge-teemassa olin puhunut rennosta elämänasenteesta eli aina ei ole ihan justiinsa, onko pöytäliina silitetty, sänky viimeisen päälle pedattu tai tarkennus kunnossa, jos fiilis on hyvä. Ei riitä, että näyttää hyvältä, pitää myös tuntua hyvältä.

Yliannostuksen Marimekon unikkoa 2000-luvun alussa nauttineena luulin, että en enää koskaan palaisi kuosin pariin. Ja vielä beigenä! Mutta tämä klassikkomekko silkkisenä varasti huomioni ja siinä sopi esiintyä rennosti, mutta tyylikkäästi tapahtumassa, jossa jakkupukuja ei nähty. Ei sillä, että yleensäkään jakkuja juuri käyttäisin muutenkaan. Olen vannoutunut mekkotyttö vielä mummonakin!

Viikonlopun esiintymisvaatteet olivat minulla Marimekolta lainassa ja haikein mielin palauttelin ne takaisin. Toinen asuni oli Klautia-mekko, joka näytti kyllä tuotekuviin verrattuna päälläni erilaiselta. Pidin sitä mekkoon kuuluvan vyön kanssa ilman pitkähihaista paitaa alla ja sain aika monta ”mistä tuo vaate on”-kyselyä päivän aikana.

 

 

 

On muuten ihan hullua, mitä jo parin päivän blogitauko tekee rimalle. Se nousee taivaisiin, ei osaa enää kirjoittaa, eikä varsinkaan julkaista mitään. Minun on parempi pitää säännöllisestä rytmistä kiinni ja spontaanista tyylistäni, niin ei ehdi liikaa pohtimaan 😉 Parempi heti luvata, mitä seuraavaksi on blogissa luvassa: vinkit tunnelmallisen kodin luomiseen, uuden Designtarinoita-podcast -jakson esittely ja häämatkafiilistelyt ja matkavinkit Prahaan.

 

Mitäs pidät beigestä unikosta? 

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Villis 3 lokakuun, 2017 - 7:14 pm

Ai mitä pidän beigestä unikosta, no pidän!!! Ja pidin myös siitä punaisesta mekosta, jonka ehkä stoorin puolella näin, kaunis. Molemmat värit sopivat kauniisti hiustesi väriin ja voi miten mukavia kuvia tyttäresi otti!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 lokakuun, 2017 - 10:48 am

Kiitos Villis! Se punainen mekko oli todella kaunis, oikea wau-vaate! Nyt mietin, pitäisikö se käydä ostamassa 😀 Minulle käy aina näin, ihastun lainoin liikaa.

Reply
Elli 3 lokakuun, 2017 - 7:47 pm

Sama fiilis itellä ollut unikkokuosin suhteen. Taitaa vielä yks tyynyliina löytyä kaapista. Ai niin… Ja sittenhän mulla on tämä hiirimatto muistona vuosituhannen vaihteesta.? Tuo mekko ei ole perinteistä unikkoa ja näyttää ”pehmeän” tyylikkäältä sun päällä. Ihana, kun annat kameran tytön käsiin. Lasten silmin maailma näyttää niin erilaiselta. Tuo horisontin suunta – leikkisää ja hellyttävää.❤ Sateisin lokakuun hyggeterkuin, Elli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 lokakuun, 2017 - 10:47 am

Minä olen varmaan pistänyt suurimman osan vuosituhannen alun unikoista kiertoon, jotain muistoja on kaapissa. Uusi unikko on tosi kaunis ja kuosi toimii pienempänä kauniisti <3 Tytär tykkää kuvata, pitäisi antaa useammin kamera käteen.

Reply
Marja 3 lokakuun, 2017 - 10:03 pm

IHANA mekko! Vaikka unikkoyliannostuksen aikoinaan sainkin 🙂 Tässä kukat ei hyppää silmille! Pitääpä laitaa haavelistalle tuo mekko…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 lokakuun, 2017 - 10:44 am

No arvaa vaan, minulla oli sinistä unikko JOKA PAIKASSA kahvipurkista pyyhkeisiin 😀 Onneksi aika tekee tehtävänsä ja nyt kuosi näyttää taas niin freesiltä 🙂

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 4 lokakuun, 2017 - 2:01 pm

Sama fiilis ollut täälläkin Unikosta, enää ei taida löytyä kuin muutama käsipyyhe ja useampi muki. Nekin kyllä hillityissä väreissä 🙂 Ekana ajattelin ,että voi ei onko se paitapusero. Mekkona on kyllä hieno <3 ja sopii kyllä sulle täydellisesti. Joulupukille kirjoittamaan .)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 lokakuun, 2017 - 9:38 am

Kiitos Päivi! Mekko on kivempi kuin paitapusero, ehdottomasti samaa mieltä! Pitää rustata pukille 😀

Reply
neito 4 lokakuun, 2017 - 8:32 pm

Mua ei sillon 15 vuotta sitten innostanut Unikko kuosi lainkaan. Oli makuun liian räikeä. Tämä uusi versio pienempänä ja uusine sävyineen istuu omaan makuuni paremmin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 lokakuun, 2017 - 9:38 am

Se on totta, tämä pieni unikko on rauhallisempi ja kyllähän nämä uudet sävyt myös sykähdyttävät 🙂

Reply
Hannele 5 lokakuun, 2017 - 11:08 pm

Hiuksesi ovat niin kauniisti laitettu! Niiden väri sopii tuohon mekkoon?! Samansävyinen kappa oli aikoinaan keittiön ikkunassa, löytyy vieläkin ?.

Reply

Jätä kommentti