Mitä tulee huoneeseen kun saavut paikalle?

by Kerttu

Olen kyllä aika mustavalkoinen tyyppi, mitä vaatteisiin tulee. Usein haaveilen väreistä, mutta vaatekaappini ei ole värien ilotulitus. Samoin korujen kanssa minulle herkästi sellainen olo, että niitä on liikaa. Ostettuani muutaman laatulaukun, en juuri vaihda veskaakaan. Kengät ovat lähes aina mustia nahkakenkiä, nyt aktiivikäytössä on avokkaat, ballerinat, nilkkurit matalalla ja korkealla korolla sekä saappaat. Hiukset ovat joko auki tai ponnarilla ja arkiaamun meikki valmistuu 5-10 minuutissa.

Kun lupasin kirjoittaa blogiin enemmän tyylijuttuja, aloin pohtimaan koko tyyliasiaa tarkemmin. Muoti tulee ja menee, samoin trendit. Tyyli on jotain omaa, sellaista joka seuraa elämänvaiheista toiseen ja jalostuu matkalla.    Omassa tyylissä on mukavaa olla ja tässä iässä haluaa, että vaatteet istuvat, tuntuvat omalta ja parhaassa tapauksessa ne unohtuvat.

Kun tyyli on kohdallaan, on itsevarma olo. Vaatteisiin, meikkiin tai hiuksiin ei tarvitse keskittyä, voi olla tilanteessa ja keskustelussa läsnä. Olla enemmän kiinnostunut siitä toisesta, kun itsestä. Tyyliin kuuluu myös ryhti ja hymy, jälkimmäinen tulee itsestään ja ensimmäisen kanssa saan välillä tsempata.

Pidän ajatuksesta ”mitä saapuu paikalle, kun sinä tulet paikalle?”. Ihminen on kokonaisuus, joissa tyyli määrittää jotain. Loput ovat läsnäoloa, karismaa ja keskustelutaitoa ja kykyä huomioida muita. Asioita, joissa riittää haastetta loppuelämäksi. Toisaalta, tässä on sellainen näkökulma tyyliin, joka innostaa ja jota haluaisin käsitellä enemmänkin. Tyyli syntyy kokonaisuudesta, olkoon vaikka kuinka  viidenpennin kyökkipsykologiaa hyvänsä.

Paita: Marimekko
Hame: Marimekko
Kengät: Clarks

Kuvat: Terotemedia

Saatat pitää myös

3 Kommentit

SallaKoo 23 helmikuun, 2017 - 4:58 pm

Harmillinen ongelma näiden Idealistan blogien kanssa nykyään (ollut jo jonkin aikaa). Uusimman postauksen alle ei enää lataudu edellisiä eikä ruudulla ole mitään kohtaa, mistä pääsisi vanhempiin postauksiin. Pystyn siis lukemaan vain uusimman, ja siinä se. Samasta ongelmasta ovat lukijat kirjoittaneet muissakin Idealistan blogien kommenteissa. Toivottavasti vika pian korjautuu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2017 - 8:07 pm

Hei, tuo on harmillinen ongelma ja meidän tekniikka selvittää pulmaa. Toivotaan, että ongelma on pian poissa, onhan tuo tosi tylsää että vanhempiin kirjoituksiin ei pääse. Minulla on blogin Facebook-sivulla suorat linkit kaikkiin postauksiin, joten jos jaksaa, sieltä voi etsiä lukemista niin kauan, kun ongelma on päällä. Pahoittelut!

Reply
Saara 23 helmikuun, 2017 - 11:48 pm

Hei!
Minulle tulee vanhempiakin tekstejä esille, kun vain selaa alaspäin. Jostain syystä ne ponnahtavat esille eli sivu ikäänkuin päivittyy.

Reply

Jätä kommentti