Designristeilyllä Tukholman huonekalu- ja valaisinmessuille

by Kerttu

Olen vähän lykännyt tätä postausta Tukholman huonekalu- ja valaistusmessuilta, kun en oikein tiedä miten sanani asettelisin.

Kertoisinko vain intopiukeana, miten oli mahtavat messut ja miten ne ruotsalaiset osaavat. Miten tämän kevään trendisävy on koralli  ja -materiaali on sametti. Ja kuinka ihanan ennakkoluulottomasti värejä oli esillä. Kuinka tunnit vain hujahtivat hyvässä seurassa ja miten inspiroitunut fiilis minulla oli kotimatkalla. Ja miten oli lopulta ihan sekaisin, mistä osastolta mikäkin kuva oli, kun heittäydyin niin hetkeen ja tunnelmiin!

Niin, kaikkea oli niin paljon, että sen tiivistäminen on lähes mahdotonta. Yritän vähän yksinkertaistaa. Jos tykkäät Helsingin Habitaresta, todennäköisesti rakastat Tukholman messuja, joissa kävijäkokemus on nostettu vielä uudelle tasolle. Osastoihin on todella panostettu, monet ovat kuin pienoiskoteja, joissa sisustus on viimeistelty kukkia, tauluja ja mattoja myöten. Kun näet kauniin designtuolin, pääset paitsi istahtamaan sen syleilyyn, saat myös nauttia siinä kahvit.

Messut ovat visuaalisesti todella herkulliset ja katseltavaa riittää, esteetikko saa lepuuttaa silmiään toinen toistaan mielenkiintoisimmissa kokonaisuuksissa. Ihastuin messuilla niin moniin tyyleihin, että olin jo vähän pyörällä päästäni. Mutta mikäs teet, kun sydämesi värähtää niin pastellin pehmeydelle, puun taidokkaalle käytölle kuin minimalistiselle selkeydelle. Ihana, aivan ihana, tääkin on kyllä ihana…! 

Suomalaiset olivat esillä tyylikkäästi, mm. Hakola, Adea, Nikari ja Matri olivat rakentaneet kauniit kokonaisuudet. Tunnelma messuilla oli hyvin kansainvälinen ja vieraita tuntui olevan ympäri maailmaa. Eräällä osastolla pyörin pitkään ja otin paljon kuvia. Seinät olivat tummat, mutta yleisilme kevyt ja raikas. Nyt korvat hörölle, tästä kuullaan vielä: Woud.

Se on tanskalainen huonekaluja, valaisimia ja sisustusesineitä valmistava yritys, joka lanseerasi ensimmäisen mallistonsa vuonna 2015.  Kuuntelin esittelyä innostuneena ja hymyni vain leveni, kun selvisi että brändille suunnittelee myös joukko suomalaisia. Kerrotaan, että Woudin tuotteissa yhdistyvät laadukkuus, kestävyys, innovatiivisuus sekä miellyttävän yksinkertainen muotokieli. Ihastuin ja palaan aiheeseen, aivan hurmaava uusi tuttavuus!

 

Matkasin messuille Tallink Siljan kutsumana ja pääsin samalla testaamaan Designristeily-konseptin. Mietin, että kenelle voisin sitä suositella, joten tässä listaa:

– tykkäät sisustuksesta, designista, trendeistä ja klassikoista
– tykkäät hyvästä ruuasta ja juomasta
– tykkäät siitä, että asiat ovat helppoja ja sujuvia, joku on miettinyt siirtymät puolestasi
– tykkäät siitä, reissuun lähtee saman henkisiä ihmisiä
– tykkäät siitä, että saat valita menetkö huonekalumessuille (kuten minä) vai designkiertoajelulle (kuten Vihreän talon Annika)

Menomatkalla oli Sami Sykön isännöimänä ohjelmaa, kun stailisti Anna Pirkola kertoi tämän hetken trendeistä ja työstään ja suunnittelija Johanna Gullichsen avasi tekstiilisuunnittelun maailmaa. Nautimme yhdessä illallisen ja sitten kukin suuntasi minne halusi. Seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen kuljetus messuille tai kiertoajelulle. Illalla ei ollut enää yhteistä ohjelmaa ja seuraavana aamuna satamaan. Rennon mukavaa menoa.

… ja tykkäät siitä, että saat katsella kuohuviinilasillinen kädessäsi tällaisia maisemia.

Tykkäsin ja lähtisin uudelleenkin, lämmin kiitos Tallink Siljalle ja Helsinki Design Weekille.

*Matkan tarjosi Tallink Silja 

Ps. Joko luit toisen messupostaukseni, jossa arvioin mitä sisustustrendit kertovat tästä ajasta? Juttu TÄÄLLÄ.

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Minnea/Minnean muruja 21 helmikuun, 2017 - 10:40 am

Nuo hempeän sävyiset tuolit <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2017 - 10:21 pm

Niinpä, todella kauniit!

Reply
Heidi 21 helmikuun, 2017 - 1:15 pm

Jo viime vuonna olisi tehnyt mieli risteilylle, mutta vauva oli tuolloin pieni, tänä vuonna taas olimme reissussa juuri tuolloin. Ensi vuonna jo töissä, mutta josko silloin, kuulostaa niin kivalta! Onneksi jo varattuna keväinen Tukholman reissu – skidit teemalla tosin 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2017 - 10:22 pm

Skidit-teema kuulostaa myös kivalta, itsekin suunnittelen seuraavaksi perhereissua. Ja Designristeilylle sitten ilman skidejä 😀

Reply

Jätä kommentti