Viinipäiväntasaus

by Kerttu

Tiesittekö mikä tärkeä merkkipäivä hujahti ohi tässä pari päivää sitten? Viinipäiväntasaus, joka siirtää viininystävät kesäisestä valkoviinistä talviseen punaviiniin. Omaan vähäiseen viininkulutukseeni merkkipäivä ei vaikuta kuin sen verran, että olohuonettamme koristaa pieni ripaus syksyistä viininpunaista.

Syyskuun puolessa välissä oleva humoristinen viinipäiväntasaus taitaa olla myös se päivä, kun on aloitettava myös päiväsaikaan sytyttelemään valaisimia.  Meillä on olohuoneessa kolme eri valonlähdettä kattovalojen lisäksi, joten joka tilanteeseen ja tunnelmaan löytyy hyvä kombo. Louis Poulsenin AJ on lähes aina päällä valaisemassa sohvannurkkaa, siellä kun luetaan iltasadut ja selataan sisustuslehdet.

Tuore Avotakka loistaa viininpunaisena ja sohvalla on väriläiskänä H&M:n samettityyny. Marimekon Urna-maljakossa on hopeapuu-nimisiä kukkasia, jotka nimestään huolimatta eivät ole hopeisia. Syksyisen tunnelman sinetöi kynttilä, joiden aika on taas täällä. Ulkona tihkuttaa vettä ja tekee mieli vetää villasukat jalkaan juoksukenkien sijaan.

 

Kaikki takuuvarmoja syksyn merkkejä.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 18 syyskuun, 2017 - 6:41 pm

Ai vitsi, taas missasin tuon viinipäiväntasauksen!

Eikös tuo kasvi ole ikilatva? Ainakin sillä nimellä minulle aikanaan myytiin samanlainen oksa. Ja kesti muuten todella pitkään!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2017 - 10:54 pm

Luulen, että tässä voi valita mieleisen päivän juhlinnalle 😀 Ja hopeapuuna tuo minulle myytiin, mutta en tällä kasvitietämyksellä lähde väittelemään 😉

Reply

Jätä kommentti