Viiden tähden miniloma

by Kerttu

Oma aika, parisuhdeaika ja perheaika. Kaikkia tarvitaan. Tämä elämänvaihe on se, kun kaksi ensiksi mainittua ovat todella kortilla. Oma aika on lähinnä töiden tekemistä ja liikuntaa, toki tärkeitä ja mieleisiä juttuja molemmat. Mutta sellaista omaa aikaa, jossa  vain on,  ei ole tällä hetkellä käytännössä ollenkaan. Omaa aikaa syntyy pienten lasten vanhemmille useimmiten niin, että toinen vanhempi hoitaa lapsia eli niin sanotulla ”läpsystä vaihto”-menetelmällä.

Kamp hotel-1-19

Kamp hotel1-1-7

Yksivuotiaamme on vielä niin pieni ja vaativa, että tekemistä riittää siinä, että päivän aikana saa viisi kertaa ruokaa pöytään ja pois. Näissä väleissä kun ulkoillaan, pestään pyykkiä, viedään esikoista harrastuksiin ja siivotaan vähän akuuteimpia sotkuja, eikä paljon muuta ehdikään. Kotona ollaan, mutta mistään ”projektista” on turha haaveilla, turhauttava tilanne tekevälle luonteelle.

Kamp hotel1-1-3

Kamp hotel-1-7

Parisuhdeaikaa syntyy niiin, että joku ulkopuolinen tulee ja hoitaa lapsia. Meillä isovanhemmat ovat arjessa ihanasti apuna, useimmiten silloin kun työasiat niin vaativat. Mutta että lähtisimme kahdelleen ihan muuten vain ulos? Kynnys nousee aika paljon korkeammalle. Vaikka toisaalta juuri näissä ruuhkaisissa vuosissa pitäisi pitää huolta siitä, että yhdessä ollaan muutakin kun lastenkasvatus- ja kodinhuoltotiimi.

Kamp hotel-1-8

Siitä se ajatus sitten lähti. Tarvitaan pysähtymistä arjesta, pysähtymistä toisen äärelle. Hetkiä, kun kukaan ei vaadi mitään, hetkiä jolloin saa puhua aloittamansa lauseen loppuun. Aikaa, jolloin ollaan yhdessä juuri niin kuin yhdessä oltiin, ennen kuin perheessä oli yhtään lasta. Sinä ja minä, me. Ettei tarvitse sitten viisikymppisenä miettiä, että olikos meillä jotain muutakin yhteistä kun nuo lapset.

Kamp hotel1-1-4

Kamp hotel-1-18

Kun yhdistetään hemmottelu ja Helsinki, ensimmäinen mielleyhtymäni on Kämp*. Jyhkeä hotelli keskella kauneinta pääkaupunkiamme, jotenkin  mystinen ja mielenkiintoinen. Muistan usein Helsingin matkoillani katselleeni ikkunoista sisään kiinnostuneena. Liehuvat liput, ovien edessä odottava luksusauto ja viimeistellyt istutukset, ehkäpä sisällä on joku maailmantähti tai huippupoliitikko.

Kamp hotel-1-2

Kämp on Suomen ensimmäinen viiden tähden hotelli ja sen juuret juontavat vuoteen 1887. Se ei ole vain majoituspaikka, vaan pala Suomen historiaa, joka on nyt myös koottu kirjaksi. Historiikin kirjoittanut historiantutkija, professori Laura Kolbe muistuttaa, että Kämpiä voi tarkastella rakennustaiteen, sosiaalihistorian, ravintola- ja musiikkiviihteen, julkkiskulttuurin, ruoka- ja juomakulttuurin sekä yleisen tapakulttuurin näkökulmasta.

Kamp hotel-1

Uuvahtanut perheenäiti voi tarkastella Kämpiä palana jotain erilaista ja mieleenpainuvaa. Millaista onkaan astella samoja käytäviä, kun Madonna tai Suomessa vierailleet kuninkaalliset? Millaista on rikkomaton rauha tai huippuunsa hiottu palvelu? Mistä asioista syntyy viiden tähden luksus?

Kamp hotel1-1-2

Niin, luksus. Sana herättää paljon mielikuvia ja tunteita. Ikävästi ajateltuna luksus on ökyilyä ja asioiden laittamista isolleen, näyttämistä ja näyttäytymistä. Vaikka toki Kämp voisi edustaa tätäkin maailmaa, mutta minusta myös mahdollisuutta elämykseen. Yö Kämpissä on viimeistelty kokemus, jossa yhdistyvät erinomainen asiakaspalvelu, asioiden sujuvuus ja viimeistely sekä estetiikka, johon sekoittuu viehättävällä tavalla menneiden aikojen glamouria ja tämän päivän oivalluksia.

Kamp hotel-1-10

Vaikka oma sisustusmakuni on moderni ja skandinaavinen, nautin Kämpin tyylistä alusta loppuun saakka. Sisustus heijastelee sen alkuperäistä loistoa tähän päivään muokattuna. Ihastun aina, kun valittu linja kantaa eteismatosta ovenkahvoihin ja astioista aulaan. Elegantti kokonaisuus  on hienoudestaan huolimatta lämminhenkinen ja mukava. Samaa voi sanoa koko hotellin tunnelmasta, joka ei ole kiinni asiakkaan statuksesta. Ei siis tarvitse olla tähti, vaan henkilökunnan ystävällisyys ja vieraanvaraisuus saavat tavallisen tallaajankin tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Kamp hotel-1-17

Tiedättelö mikä oli luksusta? Kun rauhallisen kahdenkeskisen illallisen päätteeksi kävelimme valoisassa kesäyössä läpi Esplanadin puiston, eivätkä mielessä olleet murut keittiönpöydän alla, viikkaamattomat pyykit tai ne projektit, joita en ole edes voinut aloittaa. Askel oli kevyt ja mieli juuri siinä hetkessä. Tuhkimon lailla palasin hotelliin mielessäni elämän ehdoton luksusasia, pitkät yöunet. Aamulla herään täydellisestä hiljaisuudesta (ei rasahdustakaan koko yönä) ja täydellisestä hämäryydestä (toimivat pimennysverhot) klo 10.10 mieheni sanoihin; ”herää jo, aamiainen loppuu puolelta!”. Ei ole koskaan ollut niin ihanaa nukkua pommiin.

Kamp hotel-1-5

Ehdimme aamiaiselle, eikä kukaan antanut mattimyöhäisille pahaa silmää, vaan hyvää kahvia. Loma tuntui aivan liian lyhyeltä, mutta toisaalta juuri sopivalta. Anna tulla arki, meidän tiimimme on taas valmis ottamaan sinut vastaan!

Ps. Jos olet kokenut Kämpin tunnelman, niin jaa muistosi  Facebookissa tai Instagramissa tunnistella #hotelkamp_helsinki. Voit voittaa ylellisen yöpymisen kahdelle Premium-luokan huoneessa sisältäen aamiaisen. *Me saimme testata blogin kautta Kämpin tunnelmaa ja suosittelen sitä lämpimästi!

Saatat pitää myös

19 Kommentit

Mooseksen vaimo 14 kesäkuun, 2016 - 2:36 pm

Hello!
En jaksa enää lukea näitä sun ruuhkavuosijuttuja. Sulla on ”vain” kaksi lasta ja pitkällä ikäerolla…ja jatkuvasti tuot esille ruuhkavuosia. Herää vähän…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 2:39 pm

Tehdäänkö niin, että jokainen arvioi vain omaa elämäänsä <3 Ainakin omaan kokemuksiini ruuhkavuosista liittyvät monet tekijät.

Reply
tuire 14 kesäkuun, 2016 - 2:59 pm

Jokaisen ruuhkavuodet ovat siinä missä ne juuri ovat ja juuri sillä hetkellä kun ne esiin tulevat. Ei voi katsoa taaksepäin omaan elämäänsä ja kertoa toiselle nuoremmalle että ei sun ruuhkavuodet vielä edes olleetkaan. Jokaisen elämä on ainutlaatuinen, ruuhkineen. Saat kertoa omasta elämästäsi omalla palstallasi ihan niinkuin teet. Ikävät huomautukset ohitat sellaisina kuin ne ovat no..mitä ne nyt ovat, varmaan arvaat =D Ihanaa kun kerrot mitä kaikkea näet ja mitä mieltä olet, ne ovat kertomuksia sinun silmin. Tuommoiset kommentit voisi pitää omana tietonaan, mutta vapaassa maassa jne..Jatkat samaan tahtiin. Ihania kuvia ja kirjoitat kivasti. Kaikkein suurin asia elämässä on se yhteinen suuri rakkaus ja siitä on kiva ammentaa elämään voimaa. Kaunista kesää rakkaudella, toivon koko teidän perheelle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 7:35 pm

Kiitos Tuire! Elämä on subjektiivinen kokemus, eikä onneksi kilpailu siitä kenellä on rankinta. Ja jokaisella meillä taakkamme ja ilonhetket, tämä blogi keskittyy lähinnä jakamaan noita jälkimmäisiä 🙂 Vain tätä lukemalla voi saada kuvan kepeästä ja leppoisesta elämästä, vaikka kaikki sävyt mahtuvat minunkin elämääni. Ilmaiseksi ja helpolla en ole vielä saanut tähän mennessä mitään, paitsi rakkautta ja sehän riittääkin <3

Reply
Ruut 14 kesäkuun, 2016 - 4:56 pm

Voi miten kivalta näyttää ja sinä taas hyvinkin onnelliselta! 🙂 Haaveilen itsekin taas pienestä irtiotosta johonkin, missä olisi poreamme yms ja taidankin saada telttareissun 😀 No, ei sillä kai väliä onko millainen ympäristö, kun vaan saa sen toisen viereen käpertyä 🙂 Taidan kumminkin varuilta näyttää nämäkin kuvat hänelle 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 7:36 pm

Pääasia, että osaa ottaa vaihtelua arkeen, puitteet eivät tosiaan ratkaise, kun seura on hyvää. Mutta eihän se porekylpy ja samppanja lasi joskus pahaakaan tee 😀

Reply
Minna 14 kesäkuun, 2016 - 4:59 pm

Kerttu, sinun blogiasi on oikein mukava lukea. Osaat kirjoittaa todella hyvin ja elävästi. Lapsettomana ja jo hiukan varttuneempana en ehkä kuulu ihan ”kohderyhmääsi”, mutta on mukava lukea tekstejäsi ja seurata Snapchattiasi:) Olet lastesi kanssa läsnä ja perheesi arki sekä juhla ovat aitoa yhdessäoloa ja toisista välittämistä. On hienoa seurata aitojen ja ns. tavallisten naisten elämää leivänmuruineen kaikkineen. Hyvää kesää. Jatka samaan malliin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 7:37 pm

Kiitos Minna! Kohderyhmään kuuluu, jos tykkää lukea juttujani 🙂 Usein kevyitä ja elämän aurinkoiselta puolelta jaettuja, mutta joskus jotain muutakin. Ihanaa kesää sinullekin!

Reply
Riikka 14 kesäkuun, 2016 - 5:25 pm

Voi ihanaa! Se oma aika tai vielä ehkä enemmän se parisuhdeaika olisi hirmu tärkeää muistaa. Helposti se toinen unohtuu sinne arjen jalkoihin, jos niin antaa tapahtua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 7:38 pm

Se on just näin, jokainen on silloin tällöin pienen irtioton ansainnut 🙂

Reply
Mv 14 kesäkuun, 2016 - 6:58 pm

Kiva postaus! Pitäisköhän joskus raaskia ja mennä Kämppiin yöksi? Juuri tuollainen ihana hemmotteluaika Helsingissä houkuttaisi.
Sinulla on kiva blogi ja aina hyvät kuvat. Tykkään !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 7:39 pm

Suurkiitos ja mukava kuulla! Suosittelen kyllä tällaista hemmottelua, antaa virtaa arkeen 🙂

Reply
Jossup 14 kesäkuun, 2016 - 7:27 pm

Mua kanssa nämä jutut ja kriteerittömät saatu milloin mitäkin- esittelyt huvittavat, mutta senpä takia tätäkin hattaraa välillä vilkuilen…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 7:39 pm

Kiva, että viihdyt 😀 Tosin tuohon ”kriteerittömät” osuuteeen en voi samaistua, sillä seula täällä on aika tarkka. Kaunista ja aurinkoista kesää!

Reply
Jossup 14 kesäkuun, 2016 - 8:48 pm

Vähän se mainitsemasi kritiikki sun teksteissä kyllä näkyy, mutta miten vaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2016 - 8:56 pm

Avaa toki ajatuksiasi lisää, niin voin vastata ja perustella. Mutta seula on noin 90 %, jos puhutaan näistä ”saatu”-merkinnällä olevista asioista. Lisäksi on hyvä huomioida, että piilomaininta on laissa kielletty ja bloggaajalla on velvollisuus selkeästi mainita, jos on saanut tuotteen tai palvelun blogin kautta. Tiedän, että ohjeistusta noudetetaan yleisesti harmittavan väljästi juuri tästä syystä; se ärsyttää osaa lukijoista. Kuitenkin kaupallisuus on osa blogimaailmaa ja minulle tämä on osa-aikainen työ, joten yhteistyöpostaukset sekä ”saatu”-merkinnät kuuluvat asiaan.

Reply
Hanna / skandilinjalla 14 kesäkuun, 2016 - 9:16 pm

Ihana postaus, ja niin hyvin samaistuttavissa 🙂 Osaat niin hyvin kuvailla kaikkia niitä ajatuksia, joita sitä itsekin arjessaan pyörittelee – kun ei vaan ehdi ja pysty, vaikka kuinka haluaisi. Tästä sain kyllä kimmokkeen järkätä meille kesällä samantyyppistä juttua, eka mummolayö voisi olla pojille pian paikallaan 🙂

Reply
Hanne 15 kesäkuun, 2016 - 12:18 am

Kyllä on ihana katkaista lapsiperheen arki aina silloin tällöin, kun siihen on mahdollisuus. Eihän tämän elämän kuulu pelkkää puurtamista olla 🙂
Kiitos upeista kuvista!

Reply
Amaalia 23 kesäkuun, 2016 - 8:59 pm

Kylläpä täällä on katkeria kommentteja 🙁 täytyy sanoa, että kyllä itsekin olen vähän kateellinen, kun ei tipu ilmaisia hotelliöitä :D. Saati, että raaskisin tai kehtaisin 1-vuotiaan vielä yökylään.

Jotenkin se parisuhde tossa vielä roikkuu, vaikka yhteistä ”parisuhdeaikaa” on viimeisen 1,5 vuoden aikana ollut muutama hassu kerta ja tunti. Me Panostetaan nyt tässä vaiheessa perhe-elämään, kivoihin hetkiin lasten kanssa ja kodin remontointiin, täällä kun se aika tosiaan pääasiassa kuluu. Katsotaan, jos tuo kohta 2 v. vaikka pääsisi kesällä ekaa kertaa yökyläänkin ja ehkä me sitten jotain pientä yhteistä reissua :).

Niin sanottua yhteistä laatuaikaa meillä on kyllä paljonkin iltaisin, kun lapset menee siinä 20-21 nukkumaan ja aikuiset yleensä vasta puolen yön aikaan. Siinä neljässä tunnissa ehtii kyllä päivän kuulumiset höpötellä. Lämmitetään sauna lähes joka ilta, joten siinähän sitä pientä arjen luksusta on 😉

Reply

Jätä kommentti