Tervetuloa uuteen blogikotiini!

by Kerttu

No heippa!

Tervetuloa Idealistaan, uuteen blogikotiini! Muutto toi tullessaan pikkuisen uusia asioita, kuten isommat kuvat ja sivupalkittomuuden. Pientä viilausta ulkoasuun ja toimivuuteen tehdään edelleen, joten olisin todella kiitollinen, jos kerrot mahdollisista korjausta vaativista asioista.

idealista-1

 

Siltä varalta, että uusi osoite on tuonut tullessaan myös uusia lukijoita, voisin esitellä itseäni hieman. Olen 35-vuotias kahden lapsen äiti. (Tällä viikolla sain ikäkriisin kun luulin täyttäväni 37. Kun seuraavana päivänä tajusinkin täyteen tulevan vasta 36 vuotta, olo olikin yhtäkkiä kovin nuori ja vetreä. Helpoin ikäkriisi ikinä!) Oikeasti uskon siihen, että jokainen ikä on se paras. Olen esteetikko ja positiivinen ajattelija, joka rakastaa sanoja, mutta ei ole kovinkaan hyvä numeroissa.  Uskon, että elämä on aika paljon juuri sellaista, miten siihen suhtautuu. Toisaalta myös ajattelen, että uskomalla elämästä ja ihmisistä hyvää, pääsee itsekin vähän helpommalla.

Koti ja perhe on minulla tärkeimpiä asioita maailmassa. Yksivuotias poikani on hurmaavassa touhuiässä, hän tutkii joka paikan ja tapailee sanoja. Pian seitsemänvuotias tyttäreni odottaa innolla koulun alkua ja on yhtä aikaa niin pieni ja niin iso. Koiramme Hugo-chihuahua on jo kohta kahdeksan ja sillä on Euroopan omistajan sielu. Olen tällä hetkellä hoitovapaalla päivätyöstäni, mutta teen osa-aikaisesti töitä oman yritykseni kautta bloggaamisen, kirjoittamisen, valokuvaamisen, sisustusstailauksen ja erilaisten konsultiprojektien parissa. Minulle sopii äitiyden ja työntekemisen yhdistäminen ja pidän siitä, että on aina muutama rauta kuumana.

 

idealista-1-2

 

Sitten haastavaan osuuteen eli mistä blogini kertoo? Vuonna 2012 perustettu Modernisti kodikas on elämänmakuinen sisustusblogi, jossa rakastetaan juhlia sekä matkoja, mutta ennen kaikkea inspiroidutaan tavallisen arjen estetiikasta. Blogissa yhdistyvät omakotitalon modernin skandinaavinen sisustaminen, rakkaus suomalaiseen designiin sekä palat onnellisista ruuhkavuosista kahden lapsen äidin silmin. Kyllä, ruuhkavuodet mainittu!

 

idealista-1-4

 

Vaikka pääpaino on sisustamisessa, seikkaillaan välillä rennosti myös muissa aiheissa. Tärkeimpänä inspiraation lähteenä on elämä itsessään ja usein postauksiin päätyy pieniä paloja arjesta, usein siltä kadun aurinkoisemmalta puolelta kuvattuna. Bloggaamisessa on parasta vuorovaikutus ja siksi ilahdun kovasti hyvistä keskusteluista lukijoiden kanssa niin kommenttiboksissa kuin some-kanavissakin.

 

idealista-1-3

 

Kommenttilaatikolla on hyvä muisti eli kun kerran laittaa sinne omat tiedot, niin seuraavalla kerralla ei tarvitse kuin kirjoittaa kommentti. Otan vastaan myös postaustoiveita, jos sellaisia on mielessä.

Olette lämpimästi tervetulleita!

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/15809333/?claim=j5spjuup86y”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Saatat pitää myös

27 Kommentit

Lyde 16 kesäkuun, 2016 - 5:02 pm

Onnea uuteen blogikotiin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 kesäkuun, 2016 - 9:30 am

Kiitos Lyde <3

Reply
kirsi 16 kesäkuun, 2016 - 5:51 pm

Onnea uuteen blogikotiin!
Itseäni harmittaa suuremmat kuvat, sillä nyt joutuu ”skrollaamaan” kuvaa, eikä kokonaisuus näy kokonaisena kuvana yhdellä kertaa. Kuva tulee liian isona ja aivan liian ”lähelle”.
Harmitukset siitä, että heti pitää valittaa 🙂
Yt. Kirsi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 kesäkuun, 2016 - 9:38 pm

Heippa ja kiitos ajatuksistasi Kirsi!

Katsotaan vähän miten näihin isompiin kuviin alkaa tottumaan. Itse pidän vähän suuremmista kuvista, niissä on enemmän fiilistä ja kokonaisuus tulee paremmin esille 🙂

Reply
Kristiina/Meidän mökki ja kaupunkikoti 16 kesäkuun, 2016 - 6:17 pm

Tyylikäs ulkoasu!
Paitsi, etten minäkään tykkää ihan näin suurista kuvista. Tuo toiseksi viimeinen pioni-kuva on hyvän kokoinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 kesäkuun, 2016 - 9:39 pm

Hei Kristiina! Kaikkien kuvien leveys on sama, mutta pystykuvissa korkeutta tulee toki paljon enemmän kuin vaakakuvissa. Seuraillaan miten uuteen kuvakokoon tottuu, vai tottuuko ollenkaan 🙂

Reply
Päivi 16 kesäkuun, 2016 - 7:00 pm

Kivalta näyttää! tykkään isoista kuvista 🙂 Mutta (aina pitää olla joku mutta). Minulla on omassa blogissani linkkilista jossa myös Modernisti kodikas on enkä saa sitä sinne niin, että se aina päivittyisi listalla ylös päin kun teet uuden päivityksen.. Ennen se onnistui ihan vaan kopioimalla sinun osoitteesi muttei nyt. Kaikki muut linkkilistalla olevat idealistan blogit kyllä toimivat niin muttei sinun. Osaatko auttaa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 kesäkuun, 2016 - 9:40 pm

Hei Päivi! Kiitos kun sanoit, selvittelen tilannetta ja palataan!

Reply
päivi 17 kesäkuun, 2016 - 5:39 pm

Nyt näyttäisi toimivan 🙂

Reply
Marita H 16 kesäkuun, 2016 - 11:15 pm

Hiukan täälläkin harmittaa, että pystykuvia ei saa kokonaan näkyviin kerralla, mutta muuten yleisvaikutelma on valoisa ja – sanoisinko – moderni ;).
Niin ja vielä häiritsee tuo fontti tuolla ylälaidassa: g:t näyttävät c:ltä ja siellä tuntuisi lukevan varin pissismäisesti bloc, katecoriat ja tietoja bloccaajasta. Mutta sehän ei ole sinun vikasi. Onnea uuteen!

Reply
Essi / Esmeralda's 16 kesäkuun, 2016 - 11:51 pm

Tosi kivalta näyttää! Tyylikäs blogipohja. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 kesäkuun, 2016 - 10:06 am

Kiitos Essi!

Reply
karoliina 16 kesäkuun, 2016 - 11:51 pm

Heippa, onnea ja iloa uuteen kotiin!
minua ei niinkään haittaa isommat kuvat vaan se, että myös teksti leviää kuvan leveydelle. Tämä tekee lukemisesta erittäin rankkaa, kun jatkuvasti pitää olla ruutua liikuttamassa ja zoomaamassa.. Eiköhän nämäkin selviä ajan kanssa, tsemppiä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 kesäkuun, 2016 - 9:31 am

Kiitos, hyvä pointti! Kaventaminen onnistuu helposti 🙂

Reply
Hale 17 kesäkuun, 2016 - 7:38 am

Onnea uuteen kotiin!
Meille kännykkälukijoille kaikki on sievästi pötkössä kuten ennenkin joten muutos on tuskin havaittava. Täytyy kurkata erikseen läppärillä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 kesäkuun, 2016 - 10:06 am

Mobiilinäkymä toimii hyvin ja vielä tulee mahdollisuus kuvien tarkentamiseenkin. Kiitos Hale!

Reply
Anniina 17 kesäkuun, 2016 - 11:27 am

Täytyy minunkin kommentoida kuvien kokoa tabletin käyttäjänä. Tykkään yleensä isoista kuvista muuten, mutta pystysuuntaiset ei mahu ruudulle kokonaan, joten kokonaisuutta ei niistä hahmota. Ja samoin tekstin leveys vähän raskas silmille. Mutta muuten ihanan raikas ja moderni luukki! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 kesäkuun, 2016 - 9:16 am

Hei Anniina! Tuossa alla toinen lukija kommentoi, että tabletin ollessa pystysuunnassa kuvat olisivat sopusuhdassa. Toimisiko sinullakin tämä? Tekstin leveyttä on tarkoitus vähän kaventaa, jotta on helpompi lukea 🙂 Kiitos sinulle!

Reply
Saara 17 kesäkuun, 2016 - 1:49 pm

Näin kännykkälukijana ilme on oikein tyylikäs ja kännykkäystävällinen. Onnea uuteen blogikotiin ! 🙂

Reply
Karin // Tunne tilat 17 kesäkuun, 2016 - 7:03 pm

Hyvältä näyttää 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 kesäkuun, 2016 - 9:15 am

Kiitos Karin <3

Reply
MiraP 18 kesäkuun, 2016 - 8:43 am

Tabletin kun kääntää pystysuuntaan näkyy nää uuden kokoiset kuvat just hyvin. Kiitos Kerttu blogistasi ja onnea uuteen kotiin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 kesäkuun, 2016 - 9:15 am

Hyvä kuulla ja lämmin kiitos MiraP!

Reply
Anri 1 heinäkuun, 2016 - 8:20 pm

Samaa mieltä muiden kanssa, että pystykuvat ovat liian suuria. Paljon skrollaamista eivätkä kuvat näy kokonaisena tabletin ruudulla. Toki kun tabletin kääntää pystysuuntaan niin näkyy paremmin, mutta onhan se hölmöä, että ”kaikissa” muissa blogeissa vaakasuunta toimii ja yhtä blogia varten täytyy kääntää tabletti. Eihän se kääntäminen suuri vaiva ole mutta tarpeeksi ärsyttävä herättääkseen kommentteja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 heinäkuun, 2016 - 9:57 pm

Kiitos kommentistasi Anri! Testaillaan hetken aikaa miten kuvakokoon tottuu. Ymmärrän kyllä, että yhden blogin takia kääntäminen tuntuu turhauttavalta!

Reply
Laura 1 heinäkuun, 2016 - 9:29 pm

Hei! Päädyin sattumalta blogiisi Styleroomin kautta. En ole sisustaja, nyt kuitenkin aloin maalata keittiön ja olkkarin kattoa ja miettiä samalla tilalle uutta ilmettä. Näin kuvasi, jossa oli Vitran keinutuoli, Yki Nummen lamppu ja tyynyliina, jotka myös löytyvät jo olkkaristamme. LIsäksi kuvassa oli lempikukkani lilja, joten klikkasin ”seuraa”:) Toki niitä uusia ideoita ole etsimässä, mutta ehkä oli riittävästi tuttua ja turvallista hieman haparoivalle sisustusintoilulleni.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 heinäkuun, 2016 - 9:56 pm

Moikka Laura! Kiva, että löysit tiesi tänne! Toivottavasti viihdyt lukijana, luvassa on sisustusta, mutta myös muuta elämää 🙂

Reply

Jätä kommentti