Vessa yhden marmorin taktiikalla

by Kerttu
Marmori-WC

Hyvää huomenta vaan täältä talviunesta heränneeltä! Jos pimeä aika vie keskimääräistä enemmän voimia, antaa tämä kevättalvinen aurinko uskomattoman energiaboostin. Nautin niin, kun työpäivän jälkeen näen vielä auringon säteet ennen iltahämärää. Lapsikin riemuitsi viime viikolla päiväkodin pihassa neljän aikaan: ”äiti, ei olekaan vielä yö!”

Marmori-WC

Eräänä iltana kuvasin jotain lyhyttä Instagram Story-pätkää yläkerran vessasta ja sain pyynnön näyttää tilan tarkemmin täällä blogissa. Ensin ajattelin, että tässä ei ole juuri mitään nähtävää, mutta sisustusblogin hengessä sopii toki kurkistaa tarkemminkin.  Kaikki saunasta – postauksessa kerroin kylpyhuoneesta ja saunasta ja oikeastaan tämä menee laattoja myöten samaan sarjaan.

Niin, sehän on jo sanottu moneen kertaan, että pintamateriaalivalinnoissa tuli todella kiire. Samaan aikaan viimeisteltiin mökkiä ja lyötiin lukkoon hanoja, lattiaa, laattoja, kaapistoja ja liutaa sellaisia yksityiskohtia, jotka ovat hyvin näkyvillä paikoilla. Ramppasin Jyväskylän Laattaleevillä arpomassa ja muuttamassa mieltäni niin kauan, kunnes rakennuttaja sanoi, että nyt pitäisi tietää.

”Joo, nyt olen ihan varma, otan tämän! Vai sittenkin tämän… Öö, onko tämä nyt sitten liukas märkänä, entäs näkyykö kalkki pahasti… Vahva ehkä!”

 

Parhaat konsultit ovat budjetti ja deadline. Päätös syntyi ja huokaisin.  Lopulta päädyin samaan laattaan alakerrassa ja yläkerrassa. Samoin kun valitsin saman lattian molempiin kerroksiin. Ajattelin, että nämä valinnat tekevät kodista linjakkaan.

Jospa muutama sananen yksityskohdista alkuun. Kun päätin, että mennään yhden materiaalin taktiikalla eli klassisella Marble satin – marmorilaatalla, se antoi suuntaviivat myös koko tilan valinnoille.

Pieni tila ansaitsi suuren laatan ja niinpä seinillä on koko 60 x 60. Lattiaan vaadittiin nurkkakaadon vuoksi piemempi laatta ja se on kooltaan 15 x 15. Mukava yksityskohta on, että Purus tile insert – lattiakaivo on ”maastoutettu”, jolloin kokonaisuus on yhteneväinen.

Parhaat konsultit ovat budjetti ja deadline.

 

All marble-taktiikkaan sitten valitsin myös pyyhekoukut. Ferm Livingin Hook-ripustimet sulautuvat seiniin ja jos nyt naulakosta voi sellaista vertaiskuvaa käyttää – ovat nätit kuin korut. Meillä on neljä koukkua rivissä.

Jos teemaa haluaisi jatkaa, niin nämä toimivat myös vetiminä. Mutta luulen, että että nyt on ihan riittävästi marmoria ja vetimet (jotka siis yhä puuttuvat) saavat olla jotkin kromiset ja simppelit.

Yläkerran WC:n kulku on eteisestä. Suihkutila on suhteellisen pieni ja yleensäkin suihkun sijainti tässä tilassa liittyy kahteen kerrokseen ja rakennusmääräyksiin (tai -suosituksiin). Koska emme yläkerrassa tee mitään isompia pesuja, emme halunneet myöskään pienentää tilaa suihkuseinällä. Sellaisen voi kyllä asentaa vielä joskus, jos siltä tuntuu.

Altaan olla olevassa laatikostossa ovat kaikki purkit ja purnukat. Koska aikuisten makuuhuone on yläkerrassa, on tämä vessa ”minun” eli täältä löytyvät arjen meikit ja tukkatökötit. Eipä tarvitse taistella peilipaikan herruudesta tyttären kanssa muutaman vuoden kuluttua, kun teiniajat koittavat.

Niin, se tärkein kysymys: olenko tyytyväinen valintoihin? 

Kyllä. Kokonaisuus tuntuu klassiselta ja vaalea sävy suurentaa tilaa. Lattia ei tunnu liukkaalta (ostin liukkaudenestoaineen, mutta en ole sitä vieläkään laittanut), eivätkä kalkki tai pöly näy elävästä pinnasta.

Ja vaikka laatta onkin juuri nyt trendikäs, uskon että se kestää myös ajanhammasta.  Marmori on jo yli kahden vuosituhannen ajan ollut suosittu rakennusmateriaali, joten ihan hetken huumasta ei ole kysymys. 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Marita 7 helmikuun, 2020 - 10:49 am

Hei Kerttu

Mistä on tuo kaunis harmaa torkkupeitto ja kalenteri ostettu .
Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinne

Reply
Kerttu 26 helmikuun, 2020 - 11:24 am

Hei! Torkkupeitto on vanha, H&M:n valikoimaa. Kalenteri taas on Cozyn ja löytyy täältä: https://www.bemycozy.com/?product=cozy-calendar-2020

Reply

Jätä kommentti