Kaikki saunasta

by Kerttu
Kaikki saunasta

/ Tulikivi-kiukaasta saatu alennusta 

Sauna, tuo suomalaisen kodin sielu. Uudessa kodissa pääsimme vielä vaikuttamaan pintamateriaalehin, joskin aikataulu oli päätöksiä tehdessä todella kiireinen. Visiossani tämä city-kodin sauna olisi vaalea ja moderni, vastapainona mökin tunnelmalle. Ajattelin koota yhteen postaukseen tietoja saunasta, joten olkaapa hyvä.

Kaikki saunasta

Kiuas
(saatu alennusta blogin kautta)

Vaalea ja moderni sauna kaipasi samaan tyyliin sopivan kiukaan. Tulikiven Kuura sopi visiooni täydellisesti. Sen pyöreä valkoinen ulkomuoto on sopivan elegantti ja jatkaa marmorilaattojen visuaalista kieltä.  Pintamateriaalina on valukivi ja sen pienet suojaetäisyydet mahdollistivat kiukaan lauteisiin integroinnin.

Visiossani tämä city-kodin sauna olisi vaalea ja moderni, vastapainona mökin tunnelmalle.

Kiuasta ohjataan seinään asennetun ohjaimen eli Tulikivi Touchin  kautta. Siinä on helppokäyttöinen ja selkeä kosketusnäyttö, josta säädetään saunan lämpötilaa asteen tarkkuudella. Tämä kiuasohjain voidaan joko asentaa kuiviin tiloihin, kylppärin puolelle tai  saunahuoneeseen. Meillä ohjain on saunassa, joka on siitä kiva, että siitä näkee elektronisesti saunan lämpötilan saunoessa.

Kattopaneelit

Keräsin muutaman inspiraatiokuvan rakennuttajalle, jonka hommaksi jäi varsinainen toteutus. Toivoin, että sama kattomateriaali yhdistäisi saunaa, kylpyhuonetta ja kodinhoitohuonetta/pukuhuonetta. Tämä yhdistäisi tiloja ja keventäisi ilmettä. Katto tehtiin Siparilan haapa-saunapaneelista.  Se kiinnitys ei vaadi naulausta ja ne ovat valmiiksi saunasuojattu, joten se sopii sellaisenaan pesutilojen kattoon ja saunaan, toki myös kuiviin tiloihin.

Laatat

Olen naureskellut, että kiire tuli ja mielikuvitus loppui, joten valitsin Laattaleeviltä samaa Satin Marble-laattaa seiniin ja lattiaan.  Vitsissä lienee ripaus totuutta, päätökset piti tehdä tosi nopeasti, mutta lopputulos on oikein mieluinen.

Halusin selkeyttää tilaa ja luoda raikkaan kokonaisuuden. Seinillä laattakoko on 60×60, lattiassa sama laatta 40×60. Olisin mielelläni ottanut myös seinälaatan kokoisen laatan lattiaan, mutta asentajat eivät rakastuneet ajatukseen yhtä paljon kuin minä. No, hyvin voimii onneksi näinkin.

Suihkut ja hanat

Meillä on Tapwellin ”kattosuihkupaketti”tai itseasiassa kaksi (koska kaksi suihkua). Toisessa on juoksuputki, jotta vettä on helppoa laskea vaikka ämpäriin tai saunakiuluun. Pohdin paljon hanojen väriä, mutta päädyin sitten klassiseen kromiin. Musta olisi toki ollut myös vaihtoehto, mutta uskoisin, että sekä käytännöllisesti että visuaalisesti meillä toimii tämä kromi parhaiten.

Lauteet

Lauteet teki talomme rakennuttaja inspiraatiokuvani perusteella. Alunperin tähän saunaan oli suunniteltu laude vain vasemmalle seinälle, mutta toivoimme kulmaratkaisua, jotta koko perhe mahtuu mukavammin. Tämä saatiin hyvin toteutettua ja nelihenkinen perheemme mahtuu mainiosti lauteille yhtä aikaa.

Siivousta varten lauteet avataan, jolloin niiden alle pääsee. Tätä ei tokikaan tarvitse tehdä kun perusteellisempien siivousten yhteydessä.

 

Kurkistetaan vielä kodinhoitohuoneeseen / pukuhuoneeseen, jossa jatkuu tilojen sama tunnelma. Sama kattomateriaali ja sama laatta yhdistävät tilat toisiinsa. Kaapistojen syvennys toimii istuintilana saunajäähyillä. Enemmän kuvia kodinhoitotilasta ja sen toiminnoista löytyy täältä.

kodintoitohuone

Jos jokin juttu jäi vielä kertomatta, laita viestiä kommenttiboksiin. Seuraavaksi voisin syventyä pieniin yksityiskohtiin kylppärissä ja kodinhoitohuoneessa:  arkea helpottaviin juttuihin, joista on iloa silmälle.

Saatat pitää myös

21 Kommentit

Kaija 22 tammikuun, 2020 - 6:11 pm

Ihana kokonaisuus!
Nuo laatat ovat ihan super.
Mitä puuta lauteet ovat?

Reply
Kerttu 23 tammikuun, 2020 - 5:41 pm

Hei Kaija! Kiitos viestistäsi <3 Lauteet ovat haapaa.

Reply
Eija 23 tammikuun, 2020 - 7:12 am

Hei! Miten saat pidettyä puhtaana lasipinnat saunassa? Millä aineella yms.

Reply
Kerttu 23 tammikuun, 2020 - 5:43 pm

Hei Eija! Kuivaan pikkupyyhkeellä aina suihkun jälkeen, niin lasit ovat pysyneet tosi kirkkaana. Se on tosi pieni vaiva ja säästää tehosiivouksilta. Jos on jo pinttynyttä likaa, niin kannattaa kokeilla Universal Stonea.

Reply
Kastehelmib 23 tammikuun, 2020 - 7:56 am

Mielenkiintoinen kirjoitus, kun meillä pohditaan kuumeisesti uuden asunnon saunaratkaisuja. Nykyiset saunat kun ovat aika pieniä, niin lauteiden sijoittelu tuottaa tuskaa. Nykyisessä asunnossamme on reilun kokoinen sauna ja pitkät lauteet kahdella sivulla. Teillä näyttää oikein kivalle.

Reply
Kerttu 23 tammikuun, 2020 - 5:55 pm

Hei! Kiitos paljon! Kannattaa katsoa kiuas, sellainen joka ei vaadi niin paljon tilaa ympärilleen, niin antaa vähän lisää mahdollisuuksia lauteiden sijoitteluun. Tsemppiä ja iloa suunnitteluun!

Reply
Arja 23 tammikuun, 2020 - 9:26 am

Hei, minkä merkkinen saippuateline suihkujen välissä on?

Reply
Minna 23 tammikuun, 2020 - 4:23 pm

Niin seesteisen näköistä! Mistä tuo henkariteline seinällä on?

Reply
Anna-Kaisa 23 tammikuun, 2020 - 6:46 pm

Kivalle näyttää. Meille on tulossa uuten taloon myös haapalauteet ja seinät. Oletko käsitellyt noita mitenkään? Meille vinkattiin k-raudasta että ne kannattaisi käsitellä etteivät ala tummumaan/kellastumaan. Kiuaskin tulee meille liki sama, tulikiven sumu jossa myös tosi pieni suojaetäisyys. tuleeko millaiset löylyt?

Reply
Kerttu 23 tammikuun, 2020 - 6:55 pm

Hei ja kiitoksia! Laitoimme läpinäkyvän saunasuojan lauteille, sellainen ehdottomasti kannattaa laittaa. Löylyt ovat oikein hyvät. Jos on lasiseinää, kannattaa tämä huomioida kiukaan tehossa 🙂

Reply
Päivikkik 25 tammikuun, 2020 - 4:34 am

Kaunista. Miten lattialaatat toimii kosteassa tilassa. Eikö ole liukkaat?

Reply
Kerttu 3 helmikuun, 2020 - 6:55 am

Kiitos kysymyksestä! Samaa pelkäsin ja ostin liukkaidenestoaineen. Sitä ei kuitenkaan ole tarvittu eli hyvin pysyy porukka pystyssä 🙂 Olen tarkka siitä, että lattia aina kuivataan suihkun jälkeen, näin myös mahdolliset saippuajäämät eivät jää liukastamaan pintaa.

Reply
Hirvonen 28 tammikuun, 2020 - 1:25 pm

Onpas kertakaikkisen upea! Itse haaveilen myös lasisesta suihkuseinästä jakaamaan tilaa. Kivasti hyödynnetty kaappi myös istumatilaksi.

Reply
Kerttu 3 helmikuun, 2020 - 6:52 am

Kiitos paljon! Lasinen seinä antaa tilalle ilmettä 🙂

Reply
Krista 11 huhtikuun, 2020 - 9:07 am

Onpa kaunista ja ihanan seesteistä! Onko kodarin laatan koko mikä? Eikö ole kaivoa ollenkaan?

Reply
Kerttu 12 huhtikuun, 2020 - 7:31 am

Hei! Kodinhoitohuoneessa ja kylppärissä on laatta 40 x 60 lattiassa. Kodarissa on lattiakaivo koneiden alla 🙂

Reply
Jenna 9 syyskuun, 2020 - 7:00 am

Hei! Upea sauna teillä saatu mahtumaan pienehkön oloiseen tilaan! OIen itsekin saunansuunnittelupuuhissa, mutta tila on suht pieni ja kapea, mutta juuri tuollainen kulmaratkaisu olisi silti haaveissa. Voitko kertoa paljonko teillä on mitat tuossa saunassa? Auttaisi omaa pähkäilyä paljon. 🙂

Reply
Satu 14 huhtikuun, 2021 - 8:04 am

Onpa ihanan raikas sauna. Tuollaiset vaaleat materiaalit saa pienemmänkin tilan vaikuttamaan tilavammalta. Meilläkin on tarkoitus aloitella täällä Oulussa saunaremontti nyt keväällä. Ihana idea tuollainen pyöreä kiuas!

Reply
Marja 20 huhtikuun, 2023 - 12:18 pm

Hei Kerttu, kaunis sauna! Samaa mietin kuin Jenna: Kuulisin mielelläni mitkä ovat saunan mitat?

Reply

Jätä kommentti