Uusia tuulia

by Kerttu
Uusia tuulia

Meillä kotiasiat ovat pikkuhiljaa löytäneet omat, tulevat uomansa. Niiden johdosta olemme laittamassa tämän kodin myyntiin. Vaikka olen kertonut blogissa työhuoneen kaipuusta, se on vain yksi osa tässä päätöksessä. Tulen varmasti kaikki tähän vaikuttavat seikat jossain vaiheessa avaamaan, mutta nyt mennään asia kerrallaan. Koti ja asuminen on aina valtavan monen asian summa. Tähän postaukseen kokosin sekalaisia kuulumista tältä hetkeltä.

Uusia tuulia

Meillä alkaa syksyllä aivan uusi ajanjakso meidän elämässä. Kuopus lähtee kouluun ja esikoinen siirtyy yläkouluun. Tässä vaiheessa voimme vielä tehdä muutoksia ja päätöksiä helposti, mutta kun koulut alkavat, haluamme tarjota lapsille koulurauhaa. Olemme myös lapsia erityisesti kuunnelleet tässä muutostilanteessa.

Emme rakenna uutta taloa. Vaikka sitäkin pohdimme, niin yksi seikka sinetöi päätöksen. Rakennusprojekti on aina usean vuoden urakka suunnittelusta viimeisiin pihatöihin. Meidän ajanjaksossamme seuraavat kuusi vuotta ovat valtavan tärkeitä. Sinä aikana poika käy alakoulun ja tytär (jos valitsee lukion), kirjoittaa jo ylioppilaaksi.

Aika on niin hauras ja jotenkin tässä vaiheessa sen ymmärtää. Tällaista lapsiperhevaihetta ei kestä ikuisesti, itse asiassa meilläkin on sitä tyttären osalta enemmän takana kuin edessä. Kun sanotaan, että pienten lasten kanssa  päivät ovat pitkiä ja vuodet lyhyitä, se ovat niin totta. Haluan ja haluamme nämä seuraavat vuodet elää lasten kanssa yhteiseen aikaan keskittyen. Enkä nyt todellakaan ketään talonrakentajaa syytä toisenlaisista valinnoista, mutta on hyvä muistaa, että me olemme jo yhden omakotitalon ja mökin rakentaneet. Projekteja on ollut. Nyt tehdään erilaisia valintoja.

Meidän ajanjaksossamme seuraavat kuusi vuotta ovat valtavan tärkeitä. Sinä aikana poika käy alakoulun ja tytär (jos valitsee lukion), kirjoittaa jo ylioppilaaksi.

Tämän vuoden suunnitelmat alkavat olla selkeitä ja kesän aikana siirrymme kohti uutta. Kerro kyllä lisää, kunhan nimet ovat paperissa ja asiat virallisesti sovittu.

Meidän perhe on aika muutosmyönteinen porukka ja ehkäpä sen olen oppinut, että mitään ”lopullinen koti” – juttuja ei kannata minun heittää ennen palvelutaloa. Uskon, että jos terveyttä riittää, tulemme muuttamaan vielä monta kertaa. Ja tiedättekös, se on jotenkin ihana ja vapauttava ajatus! Vaikka koti on äärimmäisen tärkeä, on se kodin tunne kaikkein tärkein. Seinät ympärillä voivat muuttua, kunhan rakkaat niiden sisällä säilyy.

Tämä koti on ollut meille kaikille hyvä ja mieluinen. Emmepä vain tienneet vajaa kolme vuotta sitten, että maailman yli pyyhkäisee pandemia ja muuttaa esimerkiksi tietotyön tekemisen ajasta ja paikasta riippumattomaksi. Toki elämä palaa myös toimistolle, mutta omalla alallani hybridityö on tullut jäädäkseen. Se on itselleni mieluinen työskentelymalli, jossa voin työtehtävät ja muun elämän huomioiden valita, teenkö työpäivän kotona vai työpaikalla fyysisesti. Molemmissa työsketelymuodoissa on omat hyvät puolensa.

Niin se työhuone, todellakin tarvitaan. Hybridihuone on ollut alle kouluikäisen kanssa toimiva ratkaisu, onhan lapsi hoidossa virka-aikaan. Mutta koululaisen päivät voivat olla lyhyitäkin, eikä äitiä oman huoneen valtaajana enää katsota hyvällä. Onhan se myös ihana ajatus, että saan kaikille työhön liittyville välineille oman tilan.

Miten täällä sitten prosessi etenee? Nyt olemme näyttäneet kotia muutamalle perheelle, jotka ovat Instan kautta ottaneet yhteyttä. Koti ei ole vielä virallisesti missään myynnissä, mutta toki annan tietoja, jos kiinnostusta on. Meillä ei ole onneksi mikään valtava kiire ja kunhan talviloma on vietetty, otamme myynnissä seuraavat askeleet.

Oman kodin asuntonäyttö on muuten hauskaa ja kuumottavaa puuhaa. En todellakaan kuvittele olevani kiinteistönvälittäjä ja arvostan suuresti heidän osaamistaan. Olen myös tosi malttamaton ihminen ja näissä asuntoasioissa tarvitaan malttia, ovathan ostot ja myymiset niitä elämän isoimpia kauppoja. Sydämestäni tiedän, että tässä on upea koti pariskunnalle tai perheelle, jotka arvostavat asumisen laatua, helppoutta ja sijaintia.

Olemme tehneet tähän kotiin monia muutoksia ja panostuksia asumismukavuuteen; on mm.  Drop-poreamme, Lumon-lasitukset terassilla, aito kalanruotoparketti ja ilmalämpöpumppu tuomassa viilennystä kesähelteisiin. Nämä kaikki olemme tehneet, koska olemme kermapeppuja arvostamme laatua ja mukavuutta. Ehkäpä sellainen pariskunta tai perhe löytyy, jotka myös arvostavat. ♥

Ymmärrän myös, miksi niin moni haluaa myydä omakotitalonsa vasta keväällä. Nyt piha on aikalailla lumen peitossa ja saa käyttää mielikuvistusta ja valokuvia, jotta kokonaisuus selkenee. Nämä kuvat ovat sekalaisia kuvia kodistamme vuosien varrelta, sellaisia joita olen lähettänyt muutamalle kiinnostuneelle.

Sain Instagramissa kysymyksen, että kuinka me uskallamme tehdä muutoksia. Sanoisin, että aina kun muutos on itse aiheutettu ja monelta kannalta pohdittu, se on etuoikeus. Ei elämä ole mikään stabiili tila (huh, ei todellakaan kun uutisia seuraa), joten tilanteiden ja tarpeiden muuttuessa, kannattaa myös elämää itselleen sopivaksi järjestellä. Ja tiedättekö mitä, aika harvassa asiassa ei voisi ottaa tarvittaessa myös askelia taaksepäin. Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle.

Tällaisia kuulumisia ja sekalaisia ajatuksia täältä meiltä. Olipas ihana naputella näitä ajatuksia myös blogiin muistiin. Ette arvaakaan, kuinka monta kertaa googletan omia juttujani, kun mietin jotain menneitä. Jää näistäkin sitten merkintä ”historianikirjoihin”, heh.

Toivotan valoa, toivoa ja lohtua viikonloppuun. Sitä me kaikki tarvitsemme ♥

Saatat pitää myös

25 Kommentit

T.K. 26 helmikuun, 2022 - 8:59 pm

Hei, on ollut muutostanne tuohon nykyiseen kotiin asti sellainen fiilis, että kauaa ette viihdy. Intuitio vai mikä, mutta näin on tuntunut.

Tuleeko kodinhoitohuoneeseenne tai kylpyhyone- ja saunatiloihin mistään kautta luonnonvaloa?

Reply
Kerttu 27 helmikuun, 2022 - 6:27 pm

Heippa! Ei tule, on rinnetalo, niin näissä tiloissa ei ole ikkunaa. Valaistus tekee paljon ?

Reply
Annukka 27 helmikuun, 2022 - 5:17 am

Miten mukavia ja jännittäviä aikoja! Muutos ja muuttaminen on niin kutkuttavaa! Olen tainnut viimeisen 10 vuoden aikana asua kahdeksassa eri kodissa, kun elämässä on tapahtunut erilaisia muutoksia. Nyt lasten aloittaessa esikoulun/koulun tilanne ehkäpä hieman tasaantuu, vaikka tämä nykyinen unelmakotikin voi vielä jossain kohtaa vaihtua. Tsemppiä myyntiin! ☺️

Reply
Kerttu 27 helmikuun, 2022 - 6:25 pm

Kiitos paljon, Annukka ❤️ Onneksi niitä unelmakoteja voi olla monenlaisia eri vaiheessa elämää.

Reply
J.K. 27 helmikuun, 2022 - 5:46 pm

Miten jaksatte jatkuvaa muuttamista ja pakkaamista? Vai onko tuo jatkuva muuttaminen oire jostain muusta ahdistuksesta?

Reply
Kerttu 27 helmikuun, 2022 - 6:29 pm

Heippa! En nyt tiedä voiko kahta muuttoa kymmeneen vuoteen sanoa jatkuvaksi pakkaamiseksi ja muuttamiseksi? Ehkä tässä voi vain todeta, että ihmiset ovat erilaisia. Minua ahdistaa pms:n aikaan, mutta jos sen vuoksi muuttaisin, olisi muuttoja huomattavasti enemmän ?

Reply
Maria 27 helmikuun, 2022 - 8:31 pm

Silloin pitää mennä kun siltä tuntuu? itse oon valitettavsti semmonen sitku-ihminen. Oon yrittänyt opetella pois jossittelusta ja pähkäilystä, mutta tiukassa on.. No koti pysyy toivottavasti vielä tässä( ollut vasta -1850 luvusta lähtien samalla suvulla) mutta muille muutoksille olisikin jo aika. Sen oon päättänyt että toisten kadehtiminen on täysin ajanhukkaa, opetellaan elämää ihan omaa elämää.

Reply
Kerttu 1 maaliskuun, 2022 - 8:43 am

Moikka Maria! Kiitos viestistäsi. On hyvä olla paikallaa, on hyvä tehdä muutoksia. Olemmehan erilaisia eli jokainen tyylillään. Hassua on, että joku kadehtisi meidän tilannetta, josta en ole vielä kertonut julkisesti juuri mitään. Paitsi sen, että kaikki on hyvin ja muutos on harkittu ja koko perheelle mieluinen. Onpas teidän perheellä huikean pitkä historia samassa kodissa <3

Reply
Mirka 27 helmikuun, 2022 - 9:10 pm

Voi kuinka ihanaa ja samalla jännää. Olemme itsekin just parhaillaan saman asian äärellä ja nautin siitä erityisesti koska rakastan muutosta ja muuttamistakin. En kiinny seiniin enkä ylipäätänsä mihinkään materiaan. Elämä on elämistä varten ja eteenpäin menemistä ja se on joka kerta niin vapauttavaa lähteä kohti seuraavia uusia seikkailuja. Olen muutenkin vakaasti päättänyt, että sitkuttelut ja jossittelut on muita varten – ei minua. Elämä eletään just nyt ? Onnea ja myötätuulta tulevaan! ❤️

Reply
Minna Turunen 28 helmikuun, 2022 - 8:03 am

Hei,
Blogisi ovat hieno sekoitus sisustamista että elämänpohdintaa, kysyisin nyt ihan materiaan liittyvästä eli mistä olet hankkinut olohuoneenne korituolia muistuttavan istuimen? Onko siinä hyvä istua?

Reply
Kerttu 28 helmikuun, 2022 - 8:25 am

Kiitos Minna! Korituoli on Ikeasta, oikein mukava istua, kun on noin leveä 🙂

Reply
Pete 28 helmikuun, 2022 - 10:35 am

Niinhän se on, että ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella.

Reply
Kerttu 1 maaliskuun, 2022 - 8:44 am

Mitä tarkoitat? Että sinne aidan taakse ei saisi mennä? Että kuvittelemme, että aina jossain on jotain parempaa? En vain ymmärrä aidosti, mikä meidän muutossa voi vierasta ihmistä häiritä, etenkin kun en ole kertonut siitä vielä juuri mitään. Vai ehkä juuri se? 😀

Reply
M. 28 helmikuun, 2022 - 1:22 pm

Olen aina ihmetellyt sisustusbloggaajien levottomuutta ja tarvetta ostaa/vaihtaa koti muutaman vuoden välein. Ehkä se on jotain juurettomuutta? Kertoo enemmän sisäisestä levottomuudesta ja muutoshalusta, joka taltutetaan uuden materian ostamisella.

Reply
Kerttu 1 maaliskuun, 2022 - 8:54 am

Onkohan tässä päässyt jokin tilastovääristymä päässyt lipsahtamaan mieleesi? Ehkä sisustusbloggaajien muutot ovat vain näkyviä, koska asumiseen liittyvät sisällöt ovat esillä kanavissa. Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset vaihtavat vakinaista asuinpaikkaa noin miljoona kertaa vuodessa eli kyllä sitä muutkin ihmiset muuttavat, kuin vain sisustusbloggajat. Meille tämä on toinen muutto vuosikymmeneen eli olemme aika lailla suomalaisessa keskiarvossa muuttojen suhteen. Kiinteistönvälitysketju Remaxin tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat Euroopan innokkaimpia muuttajia yhdessä ruotsalaisten ja sveitsiläisen kanssa. Kyselyn mukaan keskimäärin suomalaiset muuttavat toiseen asuntoon tai taloon kuusi kertaa elämänsä aikana. Että sellaista juuretomuutta ja leviottumuutta meillä suomalaisilla. Itse ihmettelen halua kritisoida toisen perheen päätöksiä, joista ei vielä edes tiedä mitään. Mutta kukin tyylillään 🙂 Mukavaa kevättä!

Reply
H 1 maaliskuun, 2022 - 9:24 am

Onnea matkaan.
Ymmärrän täysin, että arjen toimivuuden tarve ohittaa pysähtymisen tarpeen.
Ehkä teillä on sama kuin meillä, kesämökki edustaa enemmän sitä pysyvyyttä. Asunnot vaihtuvat tarvepohjaisesti.
Muutimme uuteen meille järkevämpää asuntoon juuri viime syksynä, kun esikoinen lähti opiskelemaan.
En aio pitää jatkossakaan museohuoneita vanhoine koululaispöytineen vaan asunto tulee vaihtumaan edelleen, kun väki vähenee. Siihen on vielä vuosia edessä, että asumme kaksin. Katsotaan sitten, missä eletään ja miten. Olen avoimin mielin. Myös paikkakunta voi vaihtua, jos kaikki lapset muuttavat etelään.
Syksyn muutto oli meille vanhempina siirtymä, saatiin samalla laitettua loputkin tarpeettomaksi käyneet pikkulapsivaiheen tavarat eteen päin. Olo oli jollain tavalla kuin nuorena parina, kun kalustimme uutta kotia.
Muutossa onkin ihaninta, kun voi myllätä kaiken tavaran ja hankkiutua turhasta eroon. Järjestellä uudessa kodissa komerot hallitulla tavaramäärällä toimiviksi.
Kaikilla meillä on erilainen suhde tavaraan. Toiset kiintyvät, toiset inhoavat. Itse kuulun niihin ihmisiin, joiden on helpoin hengittää kun ylimääräistä tavaraa ei ole. Tämä ei tarkoita mitään uuden ostelua ja sen vuoksi poislähtevän tavaran virtaa vaan sitä että ostaa lähinnä vaan tarpeeseen.

Reply
Niina 2 maaliskuun, 2022 - 11:39 am

Kodin vaihtamisessa ei ole mitään pahaa. Omassa ystäväpiirissäni on silti aika harvinaista, että kotia vaihdettaisiin 2-3 vuoden välein. Minusta sisustusbloggaajilla on nykyään todella usein postauksia siitä, kuinka he rakentavat uutta kotia tai muuttavat taas uuteen kotiin. Kai sillä yritetään myös pitää lukijoiden mielenkiintoa yllä. Tämä on yksi syy, miksi olen lakannut seuraamasta blogeja. Kaipaisin ekologisempaa elämäntapaa myös bloggaajilta.

Reply
Kerttu 2 maaliskuun, 2022 - 12:05 pm

Heippa! Kiva kun kuitenkin löysit blogiini ? Suomalainen vaihtaa kotia keskimäärin
5-6 vuoden välein ja uskoisin, että sisustusvaikuttajilla tahti on keskimäärin aika sama. En usko, että kukaan haluaa muuttaa siksi, että saisi kirjoitettavaa / jaettavaa. Elämä muuttuu ja asumisen tarpeet muuttuvat, en ymmärrä miksi muuttaminen olisi jotenkin automaattisesti huono tai epäekologinen asia?

Reply
Nitanen 2 maaliskuun, 2022 - 5:53 pm

No huh huh, tämä postaus saikin paljon kipakoita kommentteja! Liekö ollut ”disclaimereiden” puute tyyliin tiedämme että on olemassa suurempiakin ongelmia, first world problem tms ”pehmentävää” joita nykyisin viljellään varmaankin näitä ryöppyjä silmällä pitäen. Toki postaus oli sellainen että jäin itsekin pohtimaan syitä muuttoon, mutta kuten sanoit, joskus elämäntilanteet muuttuvat hyvinkin nopeasti ja täytyy pystyä tarvittaessa ottamaan pari askelta taaksepäin. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan uutisia uudesta kodista ja millaisia projekteja se tuo tullessaan.

Reply
Kerttu 2 maaliskuun, 2022 - 6:19 pm

Moikka! Näköjään hyvin tunteita herättävä asia ja uskon, että sillä että en kerro kaikkea heti, on tässä merkitystä. Mutta pakko mennä asia kerrallaan, kun ei ole vielä itselläkään nimiä papereissa. Kohta selviää, että tässä muutossa ei olekaan mitään kovin kummoista ? Ehkä myös oletin tätä kirjoittaessa, että lukijat ovat seuranneet ajatuksiani blogissa ja Instassa. En näistä kommenteista todellakaan hätkähdä, maailmassa on – kuten sanoit – paljon isompiakin ongelmia ??

Reply
Masa 3 maaliskuun, 2022 - 3:48 pm

En ota kantaa teidän muuttoonne. Yleisesti ottaen nykyajan somessa tärkeintä on se, että kaikki näyttää ulospäin hienolta ja silotellulta. On velalla ostetut uudet autot, kesämökit, asunnot, ulkomaanmatkat ym. Ja kommenteissa huonolla itsetunnolla varustetut kollegat kehuvat toisiaan. Turhuutta!

Reply
Kerttu 5 maaliskuun, 2022 - 7:12 am

Hei Masa! Oma someni näyttää hyvin toisenlaiselta: vertaistukea, inspiraatiota, uuden oppimista, kannustamista. Somessa oman ”kuplan” niin hyvässä kuin pahassa saa rakentaa sellaiseksi, että se omaa elämää parhaiten palvelee. Suosittelen tekemään ison puhdistuksen seurattaviin tileihin / kanaviin ja etsivän itselle iloa tuovaa seurattavaa.

Reply
Jonna 5 maaliskuun, 2022 - 6:15 am

Tosi kiva lukea sinun kuulumisia ja mietteitä blogissa pitkästä aikaa.

Reply
Kerttu 5 maaliskuun, 2022 - 10:59 am

Kiitos Jonna! 🙂 Mukava kuulla!

Reply
Sateenkaari 6 maaliskuun, 2022 - 5:02 am

Yllättävän paljon negatiivisia ajatuksia muutostanne monella. Syitä niihin voi vain arvailla, mutta varmaan tietynlainen harmi omasta elämäntilanteesta, kateus tms. ovat ainakin joskus taustalla. Minäkin tosim vähän yllätyin, koska tämä nykyinen kotinne on kuvien perusteella niin ihana, että ainakaan ulkonäön perusteella sieltä ei varmaan ole kiire pois?mutta ymmärrän täysin, että elämäntilanteet muuttuvat, tilantarve samaten. Teidän perhe tekee teille parhaat ratkaisut, ja elämä on somen ulkopuolella, somessa on vain välähdys siitä.

Itse olen niin turvallisuushakuinen, että olen muuttanut lapsuudenkodista lähdön jälkeen ainoastaan muutaman kerran. Lapseni on muuttanut vain kerran (alakoululainen), ja tässä nykyisessä törötetään kyllä niin niin pitkään, että hän muuttaa aikanaan pois. Tosin tämä nykyinen on sitä silmällä pitäen rakennettu: hyvin tilaa, yksityisyyttä jokaiselle perheenjäsenelle, täydellinen sijainti näihin vuosiin jne. Omasta elämästäni ei kyllä saisi mitään kiinnostavaa somesisältöä, kun samat nurkat näkyisivät aina kuvissa?

Reply

Jätä kommentti