Hehkuva kesä 2020 – oodi aikuiselle naiselle

by Kerttu
Hehkuva kesä 2020 – oodi aikuiselle naiselle

Täytän heinäkuussa 40. Ja se on mahtavaa!

Olen kokenut olevani aina parhaassa iässä siinä hetkessä, jota saan elää. Näin koen nytkin, neljänkympin kynnyksellä.

Jollain lailla ajattelen, että nyt on kyseessä tärkeä elämän virstanpylväs. Minulle on vain ajanmyötä vahvistunut elämän eli  jokaisen päivän ainutlaatuisuus. Tuntuu, että aika kulkee niin nopeasti, että kaikki keinot hetkiin pysähtymisessä,  läsnäolossa ja ilon aiheissa ovat tärkeitä. Oman mielen kiitollisuuspäiväkirja niputtaa iltaisin asiat, jotka ovat tänään tehnyt onnelliseksi. Niitä ei ole koskaan vaikeaa keksiä.

Hehkuva kesä 2020 – oodi aikuiselle naiselle

Elämässä isoin uhkakuvani olisi se, että se jotenkin vain lipuisi ohi.  Päivät ja yöt seuraisivat toisiaan, kesän jälkeen olisi jo syksy. Vuoden jälkeen seuraava. Yhtäkkiä huomaisin seisovani talon portailla katsoen, kun lapset lentävät pesästä yksi kerrallaan.

Elämän onni löytyy pienistä asioista. Ilo syntyy hetkistä, kohtaamisista ja mahdollisuuksista. Korona on osoittanut, kuinka valtavan nopeasti elämä voi muuttua ja itsestään selvät asiat muuttua luksukseksi. En halua koskaan menettää hetkestä nauttimisen iloa.

Tästä tilannekuvasta syntyi synttärikesän projekti (projekti-ihminen kun olen), joka sai nimekseen #hehkuvakesä2020. Se on oodi aikuiselle naiselle, elämänilolle, kepeydelle, kauneudelle ja hyvinvoinnille. Hetkiä itselle, uuden kokeiluille ja nauttimiselle siitä, mitä juuri nyt on.

Tästä tilannekuvasta syntyi synttärikesän projekti, joka sai nimekseen #hehkuvakesä2020.

Neljäkymppisenä on myös mahtavaa se, että ei enää ehdi, jaksa tai välitä miettiä, mitä muut ajattelevat valinnoistasi, jos itse sydämessäsi tiedät niiden olevan oikeita. Tiedät, että sisustustyynyjen pöyhiminen tai  kauneusteemat eivät tee sinusta aivotonta hömppää tai vähennä työelämän asiantuntijuuttasi. Nainen voi olla  (ja onkin !) yhdistelmä kepeyttä ja syvyyttä, ennen kaikkea asioissaan ja osaamisessaan sekä että eikä joko tai.

Nelikymppisenä ei jaksa enää vähättelyä, sillä itse jo tietää jo aika hyvin mitä osaa ja mitä ei. Jos jollekin työelämässä, ystävyydessä tai rakkaudessa ei ”paketti” kelpaa, ei se sitten itseä varten. Eteenpäin, onkin suosikkimottoni. Se ei voita, joka sanoo viimeisen sanan vaan se, joka sanoo viimeisen ystävällisen sanan. Ei kiitos ylimääräiselle draamalle, hämmentämiselle ja spekulaatioille. Nelikymppisenä yleensä onneksi riittää hoitamista niissä omissakin asioissa.

Neljäkymppisenä on myös mahtavaa se, että ei enää ehdi, jaksa tai välitä miettiä, mitä muut ajattelevat valinnoistasi, jos itse sydämessäsi tiedät niiden olevan oikeita.

Sitten se ulkonäkö. Istuimme alkuvuonna iltaa naisporukalla, jossa oli paikalla useampi nelikymppisiä viettävä nainen. Eräs aloitti keskustelun kysymällä, kokevatko muut ikäkriisiä. Tämä upea nainen –  silmissäni valtavan kaunis – kertoi, että häntä ahdistaa kropan muutokset ja rypyt silmissä. Kuuntelin keskustelua hieman surullisena siitä, kuinka hän puhui itsestään ja itselleen.

En voi väittää, että olisin aina sataprosenttisesti tyytyväinen ulkonäkööni, mutta jotenkin koen, että näissä nahoissa on pääsääntöisesti hyvä olla. Voisin olla hoikempi, iho voisi olla kimmoisampi ja sitä sun tätä muuta. Mutta tekisi nämä asiat minusta jotenkin enemmän onnellisen? En usko.

Itsensä kanssa on hyvä olla silloin, kun ihmissuhteet ovat kunnossa, työasiat tasapainossa, saa liikkua, syödä ja nukkua hyvin. Tällöin on myös helpompi kestää maailman epävarmuutta ja epäreiluutta. Uskon, että onnellisuus, tasapaino ja resilienssi yksilötasolla ratkaisisi monta isoa pulmaa. Siksi #hehkuvakesä2020 on yksilötason projekti. Minun projektini.

Hehkuva kesä 2020 -projektissa nautin naisellisuudesta ja myös asioista, joita ehkä pidetään pinnallisena hömppänä. Otan omia hetkiä kasvohoidossa ja freesaan kesälookia ripsien kestotaivutuksella. Otin eilen ensimmäistä kertaa hillityt pidennykset (ei vielä kuvissa)! Nämä omat hetket kauneushoitolassa ovat olleet tärkeitä ja ihania, mutta ei se hehku sieltä vain löydy.

 

 

 

 

Hehkuva kesä on siis ylistys elämälle ja ilolle, hyvinvoinnille ja kauneudelle. Se on sitä, että itselle puhutaan yhtä kauniisti kuin parhaalle ystävälle, sillä uskon että meistä jokainen on ansainnut enemmän kannustusta ja ymmärrystä, kun kritiikkiä. Se on hetkissä elämistä ja niihin tarttumista.

Tämä kesä vieköön minut joogaan, piknikille ja kauneushoitolaan, mutta toivottavasti ennen kaikkea vähän syvemmälle omaan elämääni ja ajatuksiini.

Jos koet samaistumispintaa, tervetuloa rakentamaan omanlainen #hehkuvakesä2020. Minun polkuani voi seurata Instagramissa (@modernistikodikas), jonka kohokohtaan kokoan sisällöt aiheeseen liittyen. Teen vielä jonkinlaisen koonnin blogiinkin aiheesta, kunhan kesä etenee.

Lempeitä ajatuksia toivottaen,

Kerttu


Ps. Studio AK Jyväskylässä sponsoroi osan kauneushoidostani ja alekoodilla hehkuvakesä saa -15 % kaikista normaalihintaisista palveluista elokuun loppuun saakka. Kuvissa siellä loihdittu ihana kesäinen pikameikki ja kampaus (kuvat otettu ennen pidennyksiä, niiden lopputulos löytyy Instasta.).

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Minna 5 kesäkuun, 2020 - 12:04 pm

Ihanasti olet oivaltanut elämän hienouden, ja hetkestä nauttimisen. Itse ymmärsin se vasta huomattavasti sinua vanhempana, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ? Kiva seurata ’hehkuvaa kesääsi” – nautinnollisia hetkiä ?

Reply
Janna 6 kesäkuun, 2020 - 8:08 am

No tämä! Ihana kirjoitus ja tunnistan samoja kohtia. Toisaalta ihanaa, että voi vaikka ensin puhua ripsistä ja sitten sukeltaa todella syvälle keskusteluissa ja sitten palata taas kevyempiin, parhaimmat ja rentouttavimmat keskustelut on musta lentävää mixausta 😀 Oli ihana tavata ja kiva seurata sun projektia, enjoy!

Reply
Eve 7 kesäkuun, 2020 - 6:45 am

Kuulostaa ihanalta! Itsekin olen ajatellut vähän samaa, kun nyt kesällä jää matkat ym menot väliin. Perjantaina menin työviikon päätteeksi hierojalle ja kotona vielä saunaan, ihana rentoutuminen viikon päätteeksi. Maanantaina vuorossa jalkahoito ja kynsien kestolaukkaus, tämä on täysin uusi juttu minulle. Myös ripsien kestotoaivutus tekisi mieli kokeilla. Ihanaa hehkuvaa kesää sinulle!

Reply

Jätä kommentti