Hurmaavan harmoninen sisustusherkku Asuntomessuilta

by Kerttu

Tänään alkaa Asuntomessut Porissa ja eilisen pressipäivän jälkeen monet sisustusblogit ja muu media alkaa täyttymään sisustus- ja rakennusaiheisista kuvista ja teksteistä. Minä en päässyt pressipäivään, mutta vierailin paikan päällä jo kesäkuun alussa, jolloin kuvasin kaupallisessa yhteistyössä Kastellin kanssa tämän kauniin Viva-talon.

Kyseessä on myös Asun-lehden nimikkokohde ja tästä syystä yläkerran kuvat sain julkaista vasta lehden ilmestymisen jälkeen. Nyt lehti on kauppojen hyllyllä ja pääsette myös blogini kautta ihastelemaan hurmaavan harmonisen kodin. Selvennyksensi vielä mainitsen, että tämä postaus ei ole enää osa kaupallista yhteistyötä, mutta toki tällaiset sisustusherkut haluan jakaa muutenkin.

Alakerran kuvat löydät täältä.

 

 

Toisen kerroksen aula on koitoisa olohuone. Hakolan Lazy divaanisohva ja samettirahit kutsuvat levähtämään. Muuramen tv-tasolle on sijoitettu kodin ainoa televisio.

Aulasta on käynti vanhempien makuuhuoneeseen, jossa vallitsee seesteisen rauhallinen tunnelma. Balmuirin petivaatteet saavat Muuramen sängyn näyttämään unelmanpehmeältä ja väripaletin sävyt korostavat levollista tunnelmaa.

Tiina Kivisen taide seinillä viimeistelee tunnelman. Erikoiset taulut on asetettu alareunaltaan symmetrisesti, seinä niiden taustalla on maalattu Tikkurilan sävyllä J484.

Talossa on paljon kotimaisia kalusteita ja tekstiilejä. Katsetta vangitsee Woodnotesin siro käsinojallinen tuoli ja tunnelman viimeistelee Finkonian verhot.

Yläkerran toinen makuuhuone on sisustettu koululaisen huoneeksi, pehmeä vaaleanpunainen antaa mausteensa kokonaisuuteen. Finarten Aittamatto ja Muuramen pöytä sopivat hyvin yhteen. Sänky on pedattu täälläkin Balmuirin ihanilla petivaatteilla. Tuoli ja pientavara on Mia´s Designnista ja julisteet Taitoshopista.

Saunatilat sijaisevat myös yläkerrassa ja aulan kautta pääsee parvekkeelle jäähylle. Suihku on todella tilava ja saunassa lauteet lämpökäsiteltyä haapaa.

Aulasta pääsee kodinhoitohuoneeseen, joka sopii tyyliltään koko talon selkeään, skandinaaviseen ja pehmeään linjaan.

Puustellin kiintokalusteet tarjoavat lasku- ja säilytystilaa ja avohyllyille voi asettaa tärkeät tavarat kädenulottuville.

Tässä vielä tiiviisti talon tiedot:

Kohteen nimi: Kastelli Viva
Kohteen numero: 15
Huoneistoala: 121 m2
Kerrosala: 144 m2 (4h + k + pe + s)
Kerrosluku: 2

Alakerran kuvat täällä. 

Onko sinulla suunnitelmissa käydä Asuntomessuilla? Oma vierailu venähtänee jonnekin kuun lopulle, joten tänä kesänä tulee poikkeuksellisen vähän Asuntomessujuttuja. Onneksi joukko ihania blogikollegoita on ollut eilen aktiivisena liikenteessä ja tunnelmia ja parhaita tärppejä pääsee aistimaan esimerkiksi Suvin, Viljan ja Sinin blogeissa.

Mitä pidät tämän Kastelli Vivan sisustuksesta?

Ps. Jos jokin yksityiskohta jäi mietityttämään, katso sisustuskortista lisää.

Saatat pitää myös

34 Kommentit

Keisarin uudet vaatteet 6 heinäkuun, 2018 - 7:23 pm

Kyllä ”sisustaminen” on nykyään helppoa. Kaikki saman näköistä eikä minkään näköistä.

Reply
Tyttö 6 heinäkuun, 2018 - 11:23 pm

No just näin :/

Reply
Mama 7 heinäkuun, 2018 - 5:04 pm

Näin juuri. Eleetöntä, väritöntä ja kuvankau ista. Tuntuu kuin koti olisi esittelyä ei asumista varten.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:19 pm

Hei! Pitää muistaa, että Asuntomessukodin sisustus on tehty esittely varten. Sieltä puuttuu kaikki henkilökohtainen. Tämä on malliesimerkki tyylipuhtaasta pehmeästä skandisisustuksesta ja voin kertoa, että sellaisen luominen vaatii taitoa 🙂

Reply
Eevi / decofeast.fi 6 heinäkuun, 2018 - 9:20 pm

Tämä kohde oli ehdottomasti mun yksi lemppareista. Tunnelma paikan päällä oli erityinen – tosi seesteinen ja värien harmonia oli ihana. En kokenut samaa fiilistä muissa kohteissa. Lisäksi kohteen taide teki muhun tosi suuren vaikutuksen! Kuvista tosin tunnelma ei koskaan välity niin hyvin, mitä se paikan päällä on ja toki maku asioitakin ovat. Mutta muhun iski tämän kohteen seesteisyys ?☺️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:20 pm

Minustakin kodin rauhallinen tunnelma on hurmaava, kaikki soinnussa ja tasapainossa keskenään. Taide ja keramiikka tuo oman vivahteensa, todella upeasti koottu sisustus <3

Reply
Merja 6 heinäkuun, 2018 - 9:21 pm

Yhdyn edelliseen kommenttin. Mikään ei voi mennä pieleen tuollaisella persoonattomalla sisustuksella. Sama tylsä värimaailma katosta lattiaan. Onneksi messuilla on seassa vähän toisenlaistakin tyyliä. Ja yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Mutta, tätä samaa on nyt nähty jo vuosia. Niinkutsuttua skandinaavista sisustusta, jota en kyllä oikeasti ole nähnyt muualla kuin Suomessa. Ruotsissa ollaan paljon rohkeampia niin väreissä kuin tyyleissäkin. Kyllästyin tilaamaan kotimaisia sisustuslehtiäkin, kun olivat täynnä pelkkää valkoista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:22 pm

Messujen idea on esitellä erilaisia suuntauksia ja kokonaisuuksia, tässä haettiin maanläheinen ja hillitty kokonaisuus, jota taide piristää. Jokainen löytää messusisustuksista omansa, kukaan ei varmasti ihastu kaikkiin taloihin 🙂 Kotimaisten sisustuslehtien valkoisuus on kyllä aika hassu ajatus, itse ainakin luen aktiivisesti esim. Avotakkaa, Dekoa, Asun-lehteä ja kaikki osaavat ihastuttaa myös värikkäillä kodeilla.

Reply
Anniweedi 6 heinäkuun, 2018 - 11:21 pm

Mielestäni kaunis kohde ja erittäin hyvännäköistä! Jokaisellahan on oikeus mielipiteeseen ja on rikkaus, että ihmiset tykkää eri sisustustyyleistä! Minä rakastan harmonista sisustusta, enkä voisi kuvitella eläväni muunlaisessa ympäristössä. Mutta harmoninen sisustaminen ei kuitenkaan aina ole ihan helppoa, varsinkaan lapsiperheessä?. Kiitos Kerttu iloatuottavasta blogistasi?!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:22 pm

Kiitos, olen kanssasi ihan samaa mieltä <3 Ja ihana kuulla, että saat iloa blogistani, ihan parasta palautetta, kiitos myös siitä!

Reply
emilee suvimetsa 7 heinäkuun, 2018 - 9:33 am

Huhhuh. Niin out jo.Nyt ainakin tiedän, minkä pirtin ohi voimme hyvollä mielin köpsötellä ohi

Reply
emilee suvimetsa 7 heinäkuun, 2018 - 9:43 am

Huhhuh.Erittäin hyvännäköistä?!! Niin out jo. Sairaaloissakin ja vankiloissakin on kodikkaampaa..Meille on annettu värinäkö ihan hyvästä syystä. Ei millään pahalla. Kävi vain mielessä, että ei kai vain keskivaikea masennus ole vaivannut tätä suunnitellessa?!
Nyt ainakin tiedän, minkä pirtin ohi voimme hyvollä mielin köpsötellä ohi. Oli ihan pakko tsekata blogaajaakin, että millä linjpilla liikkuu ja kuinka kauan on alalla toiminut. No, samalla linjalla valitsemansa talon kanssa.

Reply
Mimma 7 heinäkuun, 2018 - 10:06 pm

Huh, mikä komentti!! Olit mitä mieltä tahansa, niin uskomatonta, että viittaat komentissasi suunnitelijalla olevan paha masennus?! Joskus vois ihan oikeesti miettiä miten kommentoida asiallisesti, vaikka kommentti oliskin negatiivinen! Muista kans kävellä tän PIRTIN ohi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:25 pm

Emilee suvimetsa, eikös niin, että jos ei pidä, niin voi olla hiljaa tai muotoilla mielipiteensä hieman rakentavammin? Joku rakastaa harmonista skandityyliä, toinen värikästä retroa, kolmas klassisen modernia ja joku muu taas vaikka romanttista tyylisuuntaa. Yksikään ei ole toistaan huonompi. Suunnittelijat ovat tehneet suuren työn kohteessa, kunnioitetaan sitä työtä, vaikka lopputulos ei olisikaan oma suosikki.

Reply
Mimosa 7 heinäkuun, 2018 - 1:13 pm

Ihana toi sauna!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:26 pm

Se on todella kaunis!

Reply
Sini 7 heinäkuun, 2018 - 1:21 pm

Minä tykkäsin tästä kohteesta myös kovasti. Ymmärrän, että makuja on monia eikä kaikkia voi miellyttää, mutta ehkä menee nyt vähän tunteisiin osalla kommentoijista ja keskivaikeaan masennukseen viittaaminen on mielestäni jo törkeää.

En myöskään ymmärrä miten bloggaajan ”alalla toimiminen” vaikuttaa yhtään siihen millaisen mielipiteen saa esittää.

Kertun sanoin yhdyn, että tämä kohde oli mielestäni harmoninen ja kaunis. Pidin myös siitä, että talo oli kompakti ja käytännöllinen.

Feel free to disagree. Messuilla oli monia kohteita, joista en itse pitänyt ollenkaan, mutta ei mulla ole tarve niitä tai niiden suunnittelijoita dissatakaan.

Reply
Milla 7 heinäkuun, 2018 - 7:02 pm

Yhdyn tähän kommenttiin. ?
Ja eritoten tuohon toteamukseen että vakavaan sairauteen viittaminen tässä asiayhteydessä oli täysin tarpeeton.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:27 pm

Jep, saattoi olla että kommentin jättäjän huumori ei nyt ihan auennut 😉 Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta velvollisuus esittää se muita loukkaamatta. Kiitos Sini ja Milla!

Reply
Bea 7 heinäkuun, 2018 - 2:02 pm

Ihana tunnelma!! Rentouduin vähän pelkästään katsomalla näitä kuvia! Toimii.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:27 pm

Tuolla voisi hyvinkin rentoutua takkatulen äärellä, varmasti ihana koti jollekin perheelle 🙂

Reply
Elina 7 heinäkuun, 2018 - 7:46 pm

Hyi mitä kommentteja! Hiljaisuus on joskus kultaa, jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa niin ole mieluummin hiljaa.. Ja muita osuvia sanontoja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:27 pm

Just näin <3

Reply
Chandelierhome 7 heinäkuun, 2018 - 10:36 pm

Ai kamala miten oksettavia kommentteja. Minulla nousee niskakarvat pystyyn aina tällaisista ja se hämmentää kerta toisensa jälkeen että miten koti, joka on vähintään yhtä henkilökohtainen makuasia kuin vaikkapa pukeutuminen on aseteltu aiheeksi jota voi kovin sanoin arvostella?

Kommentoiko nämä haukkujat myös esimerkiksi toisten ihmisten pukeutumistyylejä netissä yhtä kärkkäästi ja vaatien persoonallisuutta ja väriä enemmän? Eivät taida. Miksi koti olisi poikkeus. Miksi kaiken oikeastaan tarvitsee olla edes niin erikoista aina jos maku on mikä on. Ja kyllä, mä provosoiduin näistä ja lujaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:28 pm

Luulen, että osa ajattelee Asuntomessujen olevan sirkushuvia, vaikka siellä on oikeiden ihmisten oikeita koteja. Hassu ajatus lähteä haukkumaan taloja, mielummin ihastelemaan, oppimaan ja ihmettelemään.

Reply
margareta 8 heinäkuun, 2018 - 11:08 am

Voi miten kaunis koti! Tunnelma on sellainen, että hektisen päivän jälkeen olisi ihana istua hetki tuolla ja rauhoittua. Erityisesti sauna on upea! Itse lisäisin varmaan hiukan värejä sinne tänne tuomaan särmää sisustukseen, mutta eihän tarkoitus olekaan, että asuntomessukohde on sellainen, jonka toteuttaisit itsellesi sisustustyynyjä myöten vaan ennemminkin saada inspiraatiota ja uutta näkökulmaa kodin sisustamiseen. Kiva blogi sinulla, kiitos siitä!:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2018 - 1:30 pm

Kiitos Margareta! Varmasti elämä toisi kotiin sen viimeisen silauksen, omat henkilökohtaiset tavarat ja sellainen sopiva elämisen meininki. Ja tuo on hyvä pointti, että tätä pohjaa on helppoa maustaa erilaisilla tekstiileillä ja pienesineillä. Kiitos kannustavasta blogipalautteesta myös, se ilahduttaa kovin <3

Reply
Johanna 8 heinäkuun, 2018 - 4:41 pm

Ihanat makuuhuone ja sauna, kaunista ja rauhallista. Kivasti olet saanut kuviin kodin harmonista tunnelmaa.

Reply
Heidi 8 heinäkuun, 2018 - 11:07 pm

Onpas joillakin tökeröitä kommentteja.
Vaikka jokaisella varmasti on oikeus mielipiteseen, Niin minun ymmärrys ei riitä siihen että pitää mielipiteillään tietoisesti loukata toisia. Kaikkihan ei voi kaikesta tykätä. Asuntomessuilla on paljon kohteita joissa uskoisin että jokaisen makuun löytyy ainakin jotain. Jos Kertun postaama kohde ei mielyttynyt niin ok! Asiasta ei varmastikkaan tarvitse tehdä suurempaa numeroa. Kuten mainittiin kyseessä on asuntomessu kohde. Kohteessa ei asu vielä kukaan. Kodikkuus tulee varmasti sen myötä
Kun ihmiset muuttavat kotiin jonka ovat rakentaneet itselleen.

Reply
Saunamaisteri 9 heinäkuun, 2018 - 8:45 am

Harmoniaa on ja pehmeyttä, kontrastia jäin kuvien perusteella kaipaamaan, vaikka sitä siellä vähän on kuten kultaiset sohvapöydän jalat, saviruukut, messinkiä valaisimissa jne. Toki messukodissa on ongelmana se että kaikki on uutta ja tietty ”asetelmallisuus” jolloin sisustukseen väriä tuova lattialle levitetty duplokokoelma puuttuu. (Toisaalta, miksei näin ole tehty?) Pesutilan 6-kulmainen seinälaatta miellytti ja yläkerran läpi menevän savupiipun hyödyntäminen sisustuksessa mietitytti. Saisiko siihen esim. hitsattua vaatetangon kiinni?
Kommenteissa olleeseen kotimaisiin sisustuslehtiin viittamiseen, niin mitä olen ulkomaisia lehtiä selannut, niin ei niissäkään tyyli kovin nopeasti vaihdu vaikka onkin jonkin verran erilainen kuin kotimaisissa lehdissä. Enemmän ehkä vaivaa blogit+lehdet yhteisannostuksen runsaus jolloin tietyt tyylit ja kalusteet tuntuvat visuaalisesti ”palavan loppuun”.

Reply
SM 9 heinäkuun, 2018 - 9:08 am

Tämä koti on myös minun mieleen, tuli jo pelkkien kuvien perusteella rauhallinen fiilis. Itse kyllästyn omassa kodissa heti värikkäisiin kuoseihin, ihailen niitä kyllä muiden kodeissa, mutta itse en kauaa jaksa kovin räikeitä värejä katsella. Lastenhuoneet tietty erikseen.

Reply
sohvi 9 heinäkuun, 2018 - 5:54 pm

oikein nättiä mielestäni 🙂 ihme kommentteja, ei tulisi itselle mieleenkään alkaa rumasti arvostella niitä värikkäitä koteja, vaikka ne ei omaa silmää miellytäkään.

Reply
Piia 10 heinäkuun, 2018 - 1:16 am

Minusta asuntomessut olisivat paljon kiinnostavammat, jos mukana olisi myös ns. oikeita sisustuksia, missä sitten oikeasti asutaan. Kun nämä sisustussuunnittelijoiden teokset on vaan hengettömiä näyttelytiloja, joissa kaikki sointuu niin saumattomasti yhteen, että alkaa tylsistyttää jo eteisessä.

Reply
Meiju 10 heinäkuun, 2018 - 10:53 pm

Huh, mitä kommentteja täällä onkaan. Ihmiset osaa sitten olla ajattelemattomia.
Meidän oma kotimme näyttää myös tältä ”tylsältä, värittömältä, niin nähdyltä.” Enkä ole edes masentunut.. (hurjan huonoon herjaan on ehkä pakko osallistua), vaan mielestäni tällainen rauhallinen ja väreiltään vaalea sisustus tuo vilkkaalle ja menevälle lapsiperheelle sopivasti rauhaa ja tyyneyttä kiireisessä arjessa. Ja meillä on näyttänyt suunnilleen samalta aina, ekasta omasta kodista tehtiin jo täysin samantyylinen vuonna 2010 ja ollaan todella tyytyväisiä ratkaisuihin myös uudessa kodissamme. Olen myös niin kamala ihminen, että olen opettanut lapset keräämään dublot ja muut lelut yleensä lattialta vieraiden tullessa, joten noin vartin varoitusajalla kotimme olisi asumisestamme huolimatta osan mielestä kamalan tylsä ja persoonaton. ?
Ihanaa kesää ja kiitos blogistasi!

Reply

Jätä kommentti