Pulassa

by Kerttu

Terveisiä täältä, jossa pilvet taivaalla ovat tervetulleita taukoja porottavasta auringosta ja rannat ovat hiekan sijaan veden hyväilyssä pyöristyneitä valkoisia kiviä. Täällä päivät ovat yhtä aikaa pitkiä ja lyhyitä ja aamuisin kerrataan päivän suunnitelmat – mitäs tänään tehdään? No lomaillaan!

Nappasimme talvella koko perheelle edulliset liput Norwegianilta Pulaan, Kroatiaan. Koko perheen menopaluu järkevillä lentoajoilla (ei iltamyöhän, yön tai aamuvarhaisen lentoja) maksoi 700 euroa. Saimme vielä synkronoitua lentoliput Oslossa asuvan siskoni perheen kanssa, joten saamme viettää aikaa harvinaisessa huippuseurassa ja jaamme myös majoituksen.

Kaksi ensimmäistä yötä olimme Pulan keskustassa siistissä Airbnb-asunnnossa, joka toimi erittäin hyvin mutta sanotaanko näin, ei ehkä ihan täyttänyt blogin sisustuskriteereitä, jotta olisin siellä innostunut kuvaamaan. Tämä toki oli tiedossa, halusimme panostaa hyvään sijaintiin ja tilavaan asuntoon ja samoilla kriteereillä vinkiksi etenkin lyhyempään kaupungissa oleskeluun Apartment Sonja.

Pula on sekoitus vanhaa ja uutta sekä kaupunkia ja rantaa.  Historiallisiin juuriin kuuluvat muinaiset heimot, roomalainen määräysvalta ja Venetsian naamiohuvit. Kaupunki on kuulunut vuoroin Itävallalle, Ranskalle ja Italialle ja kyltit ovat edelleen kroatiaksi ja italiaksi.

Pulaan tullaan katsomaan esimerkiksi hyvin säilynyttä roomalaista amfiteatteria,  joissa aikanaan kansalle tarjottiin huviksi mm. gladiaattoritaisteluja. Katsomo on yhä käytössä erilaisten teatterien ja konserttien näyttämönä.

Muutaman kilometrin päässä keskustasta on uimarantoja. Toki tiesin kivirannoista ja vähän naivisti ajattelin, että kaikki Kroatian rannat ovat yhtä upeita helmen valkoisten hioutuneiden kivien peittämiä, mutta loppuloman lukuisat rantakokemukset ovat osoittaneet, että Pulan rannat olivat tässä mielessä aivan erityisen kauniita.

Parin päivän Pulassa olon (suomalaisena tästä saa oivan sanaleikin) jälkeen vuokrasimme auton ja nyt olemme kohta viettäneet viikon Krk:n saarella. Raporttia vuokrahuvilastamme,  tunnelmallisesta vanhasta kaupungista sekä visiitistä viinitilalle tulossa pikapuoliin, sillä tarkoitus on viikon blogiloman jälkeen myös aktivoitua täälläkin. Pieni tauko on tehnyt kyllä hyvää ja nyt on jo ikävä kirjoittamista.

Suomessakin ovat kelit hellineet, aivan ihana saada kokea aurinko ja lämpö pitkän talven jälkeen. Ollaanko siellä ihan lomatunnelmissa? Onko jotain erityistä, mitä haluaisitte kuulla Kroatista tai tästä Istrian rannikosta, jossa pari viikkoa vietämme?

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Suvi 13 heinäkuun, 2018 - 3:30 pm

Kroatiaan ❤️ viime kesänä rakastuneena kaikki jutut tästä ihanasta maasta kelpaa! Istrian seutu on tuntematonta eli kuvia ja vinkkejä sinne matkustaville?

Reply
Jonna 14 heinäkuun, 2018 - 8:00 am

Kroatia kiinnostaa, vielä siellä ei ole käyty. Laitahan mielellään matkavinkkejä kun palailette, että missä kannattaa käydä ja missä ei jne. Oikein hyvää lomaa! Täällä Kokkolassa kans lomafiiliksissä 🙂

Reply

Jätä kommentti