Rento kattaus ja ihana ilta

by Kerttu
Pääsin mukaan Indiedaysin ja Arabian kampanjaan, jossa etsitään Suomen kauneinta kattausta. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta! Osa postauksen astioista on kuvauslainassa ja osan sain Arabialta tätä kampajaa varten. Tavoitteena oli tehdä kattaus, joka yhdistää eri sarjoja ja tuo myös väriä pöytään.  Nyt oli mahdollisuus astua pois tutusta ja kokeilla jotain uutta ja erilaista.  Olen tunnelmoinut syksyä ja luvannut pitää entistä parempaa huolta ystävistäni. Tässä on tarina ystävyydestä ja ruuhkavuosissa rullaavasta elämästä. Ota mukava asento ja tervetuloa mukaan!
***

Syystuuli vihmoo ja  lokakuu pakottaaa lämpötilaa yhä alemmas. Ilta jo hämärtää. Emäntä touhuaa keittiössään ja viimeistelee kattausta ja tarjoiluitaan. Tämä ilta on omistettu ystävyydelle ja hyvälle ruualle. Ei kiirettä tai stressiä. Takka ritisee ja antaa lempeää lämpöä. 

Ovikello soi ja eteisessä annetaan lämpimät halaukset.  Pohditaan ja päivitellään, että kauanko siitä viime kerrasta oikein onkaan aikaa! Kuka näitä kuukausia laskee, onneksi kukaan ei ole vanhentunut päivääkään, todetaan kuin yhdestä suusta.

Tänä iltana ei hienostella tai jäykistellä. Kattaus on rento ja huoleton, juuri sellainen kun ystävysten yhteinen iltakin. Illan hämyn sävyt toistuvat pöydällä, Koko-kulhossa tummaa sinistä kuin yöhön taittuva taivas ja kynttilät hehkuvat kuparin hohtoa kuin syysvaahterat.  Koko-lautasen lumenvalkoinen kirkastaa ja muistuttaa, että pian luonto saa ylleen hennon valkoisen verhonsa.  Kaatimet Koko– ja Tuokio-sarjoista tukevät sävymaailmaa. Ovaalinmuotoinen lautanen toimii alustana.  Voimme olla erilaisia, mutta silti kuulua saumattomasti yhteen, he toteavat. 

Naiset ovat kuin viini ja tänä iltana molemmissa panostetaan laatuun. Ihanasti pirskahtelevia tai tyylikkästi kypsyneitä. Punaviini lämmittää poskipäitä, ystävyys sulattaa sydämet. Tässä he taas ovat, hetken aikaa kaikki on niin kuin ennenkin.

Nämä naiset osaavat juhlia.  Tavoitteena on yhtä pitkä ystävyys kuin Arabian Toini-juhlalautasen ikä, 140 vuotta noin alkuun. Pitkän ystävyyden taika on luottamus ja yhdessä olemisen voima. Tietoisuus siitä, että naisissa on sisua, kunhan vain pidetään yhtä. Kun osataan tarttua elämän pieniin iloihin ja nähdä kauneutta jokaisessa päivässä. 

”Kuka muistaa, kun omasta mielestämme dramaattisesti karattiin kotoa ja palattiin ennen kuin kukaan oli edes huomannut?” ”Entäpä se poika, johon kaksi meistä ihastui?” Yhdessä he muistelevat, miten seitsemännen luokan sydänsuruissa tehty sopimus ystävien puolien pitämisestä pitää vieläkin…

Konstailematon illallinen nautitaan keskeytyksettä, otetaan lisää ja maistellaan. Kehutaan onnistutta alkuruokaa ja tuoksutellaan Sarpaneva-padassa muhivaa pääruokaa. Tässä pöydässä ei ole muita tähtiä kuin Iittalan Lantern-kynttilälyhty, joka on saanut arvoisensa jalustan Koko-kulhosta ja lautasesta. 

Boheemi kattaus on kuin ystävyys, sen ei tarvitse kerskua tai  koreilla. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi se on  kaunein mahdollinen. Koko-astioiden nuorekas muotokieli sopii ikinuorille ystävyksille.

Se, että arkinen muuttuu juhlavaksi, on suurin taika. Se ei tarvitse kuin ripauksen luksuksen tunnetta, joka syntyy läsnäolon ihmeestä.

Ilta täynnä naurua ja kyyneleitäkin. Niitä vuodatettiin niin ilosta, kaipauksesta kuin salaisuuksista, joiden kertominen on odottanut sitä oikeaa hetkeä. Kun illan emäntä siivoaa yön pimeydessä astioita pois pöydästä, sydämessä läikähtää onnellisuus. Taas on saatu elää niitä hetkiä, jotka antavat virtaa kuin pauhaava koski. Mikään ei korvaa sydänystäväterapiaa ja sen kauneutta, kun ei yritetä liikaa. Tuli ritisee takassa vielä hetken, ennen kuin liekit antautuvat hiillokselle.

***
Lämmin kiitos Arabia & Indiedays. Käyhän kurkkimassa Kaunein kattaus-sivuilla ja osallistu mukaan myös omalla kattauksellasi. Vaikka luvassa on huikean hieno palkinto, kuuden hengen astiasto, en oikein osaa nähdä tätä kilpailuna. Sivusto on ennen kaikkea ihan mieletön inspiraatiopankki meille jokaiselle. Itse osallistun mukaan  tällä otoksella. Jos syystarinani kattauksineen lämmitti mieltäsi, voit käydä napsauttamassa kuvalleni äänen täällä:

Tule mukaan ja tee omannäköisesi kattaus. Tai tee jotain ihan uutta, se on aika virkistävää. Parasta on se, että kauneudessa ja kattamisessa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia 🙂

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Jen 9 lokakuun, 2013 - 11:14 am

Kaunis ja rento kattaus, sopii hyvin tilanteeseen. Tässä kilpailukuvassa parasta on kuitenkin ehdottomasti tarina sen takana. Loistava ja omaperäinen lähestymistapa tähän kilpailuun. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:47 pm

Kiitos Jen! Kampanja on pyörinyt jo sen aikaa, että halusin vähän toisenlaisen toteutuksen 🙂

Reply
Anonymous 9 lokakuun, 2013 - 11:24 am

Ihana tarina ja upeat värit! Kävin äänestämässä 🙂
Tiina

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:47 pm

Kaunis kiitos Tiina!

Reply
Tinttu 9 lokakuun, 2013 - 12:34 pm

Hauska idea nuo kulhot Lanternin alla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:48 pm

Halusin vähän korkeuseroja pöytään ja näin se onnistui kätevästi 🙂

Reply
Jemina 9 lokakuun, 2013 - 12:38 pm

Upea kattaus ja aivan ihana tarina! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:49 pm

Kiitos ihana Jemina!

Reply
Marit 9 lokakuun, 2013 - 12:48 pm

Niin kaunista luettavaa ja ihana syyskattaus <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:50 pm

Lämmin kiitos Marit <3

Reply
zubi 9 lokakuun, 2013 - 12:48 pm

Todella kaunis tuo pronssinen sävy, niin upean syksyinen. Ja kauniisti kirjoitettu, upeat kuvat kuten aina. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:50 pm

Kiitos zubi! Hain vähän erilaista toteutusta tällä kertaa.

Reply
Erja / Ihmeidentekijät 9 lokakuun, 2013 - 12:57 pm

Upeaa maalailua sanoin. Kyllä tuollaisessa pöydässä viihtyisi pidempäänkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:51 pm

Kiitos Erja, kauniisti sanottu 🙂

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 9 lokakuun, 2013 - 1:44 pm

Kaunista, kaikki <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:52 pm

Oi että, kiitos Viivi!

Reply
Padmerine 9 lokakuun, 2013 - 2:02 pm

Todella kaunis kattaus Kerttu <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:53 pm

Kiitos ihana Padmerine!

Reply
Blogi Vanilija 9 lokakuun, 2013 - 2:57 pm

Kaunis kattaus ja tarina arjen sankareista. Ihana myös tuo seiskaluokan lupaus <3
Käyty äänestämässä 🙂

t.Sanna

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:53 pm

Kiitos Sanna! Olisiko tarinassa totta toinen puoli… 😉

Reply
Anonymous 9 lokakuun, 2013 - 3:05 pm

Kaunis kattaus ja kivasti tarina punottu kuviin mukaan.
-Liina
(toivottavasti et ihan säikähtänyt viime perjantaina Sokoksella. Musta olis vaan ollut tosi tylsää ohittaa sut mitään sanomatta:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:55 pm

Kiitos Liina! Ja en säikähtänyt, ilahduin kun tulit tervehtimään. On aina kiva saada blogin lukijalle kasvot. Välillä täällä yksin tekstiä naputellessaan unohtaa, että näitä kukaan lukee 😀

Reply
Anonymous 9 lokakuun, 2013 - 4:41 pm

Lämmin syksyinen tunnelma & kattaus! <3

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:55 pm

Kiitos Heli, sellaista syksyfiilistä hainkin. Yksinkertaista tunnelmaa ilman erityishienosteluja 🙂

Reply
Päivi Lemström 9 lokakuun, 2013 - 5:38 pm

Kauniit kuvat kauniista astioista ja kattauksesta. :-))
XX

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2013 - 8:56 pm

Iso kiitos Päivi!

Reply
Anonymous 10 lokakuun, 2013 - 7:52 am

Tunnelmallinen ja persoonallinen kattaus kera ihanan tarinan. Olis ihana päästä viettämään iltaa ystävien kanssa tuollaisen pöydän ympärille.

Sait kattauksellesi yhden äänen lisää. Arvotaanko äänestäneiden kesken jotain?:-)

Elli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 lokakuun, 2013 - 5:13 pm

Kiitos Elli! Tässä ote Arabian sivulta: ”

Osallistumalla kilpailuun tai äänestämällä suosikkiasi voit voittaa valitsemasi Arabia-astiasarjan kuudelle.”

Reply
Anonymous 10 lokakuun, 2013 - 9:10 am

Ihanan tunnelmallista! Ja nuo tuikut,taisin saada juuri yhden jutun lisää hankintalistalleni 🙂 Tuota väriä olen ennen vierastanut,mutta kattauksessasi se näyttää uskomattoman hyvälle! Onkohan nuo aterimet ja salaattiottimet jotain uutuus sarjaa?Näyttävät nekin kivoille.
Ellen

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 lokakuun, 2013 - 5:16 pm

Ihastuin itsekin noihin kuparin värisiin tuikkuihin, näyttivät valkoisen rinnalla upeilta! Aterimet ja ottimet ovat Hackmania, kaivelen sinulle nimet esille piakkoin.

Reply
Anonymous 10 lokakuun, 2013 - 11:58 am

Ihana tarina ja kattaus. Täytynee käydä äänestämässä. 🙂 Vielä ihan asian vierestä, tai no liittyy kuitenkin keittiöön. 😉 Mistä olet tilannut tai ostanut Pappelinan bob maton, joka teillä keittiössö. Nyt ajankohtaista tilata uuteen kotiin… ja on hankintalistan kärkipaikalla. Keittiöhän on kodin sydän. Jos jollakulla Kertun lisäksi on vinkkiä mistä omansa on hankkinut, otan tiedon kiitollisena vastaan.

Blogisi on todella ihana ja noussut mun ehdottomaksi suosikiksi juuri siksi, että juttujen taustalla on vahvasti tunnetta. Sinun blogisi on niin elämänmakuinen.

Tanja

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 lokakuun, 2013 - 5:18 pm

Suuri kiitos Tanja, olipas ihana kommentti! Minä ostin Pappelinan Sisustuksen Koodista kesälomareissun yhteydessä. Nyt siitä muuten saa mm. Stockmannilta postimyynnnistä, olisikohan se mattoale vielä voimassa? Käy kurkkaamassa. Kyllä ne myös Koodista postittaa tarvittaessa.

Reply
Anonymous 12 lokakuun, 2013 - 9:55 am

Voi ei, ,mikä mattoale? En ole ehtinyt seuraamaan… Liittyikö hullutteluun?

Reply
Annika 10 lokakuun, 2013 - 12:39 pm

moikka:) tässä olisi vinkki arvonnasta, josta voi voittaa 2 ihanaa ”desing” lamppua!

http://jtrakennusaputalonmiespalvelut.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 lokakuun, 2013 - 5:19 pm

Kiitos vinkistä!

Reply
Maria G 10 lokakuun, 2013 - 2:31 pm

Kaunista ja yksinkertaista! t. Maria @ WhiteCrystalSilver Blog

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 lokakuun, 2013 - 5:19 pm

Kiitos Maria G!

Reply

Jätä kommentti