Poikasen huoneessa

by Kerttu

Pojan huoneessa vaihdettiin hieman järjestystä ja saunamökille siirtyneen villamaton tilalle tuli Jollyroomista blogin kautta saatu Kids Consept Neo-matto. Tällä matolla sellainen tarina, että sen paikan piti olla mökillä lastenhuoneessa. Nyt kun rakentaminen viivästyi, testasin mattoa kotiin ja sopiihan se tännekin. Pidän sen yksinkertaisesta ilmeestä, jossa kuitenkin lapsen huoneeseen sopivaa leikkisyyttä. Kuka onkaan huoneessa hipsinyt?

Unikuulumisista sen verran, että kokonaiset yön unet ovat edelleen haaveissa, mutta patja meidän vanhempien huoneen lattialla on hieman rauhoittanut öitä. Poika edelleen aloittaa nukkumaan omassa sängyssään, joka nyt pyöräytettiin tapettiseinälle ja samalla IKEAn lipasto pääsi ikkunan alle.

Katkonaiset unet hieman hirvittävät tässä kaamosajassa, kesällä valosta saa uskomattoman paljon energiaa. Nyt täytyy oikein erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että malttaa mennä ajoissa nukkumaan. Ehkä jonain aamuna myös kuopus herää omassa sängyssään, toivossa on hyvä elää.

Tein lastenhuoneisiin suursiivoukset ja kävin jokaisen lelun, pelin ja tavaran läpi. Isot kassit lähtivät kierrätykseen ja loput järjestettiin niin, että ne pysyvät paremmin paikoillaan ja löytyvät sieltä mistä pitääkin. Lapset myös innostuvat leikkimään vanhoilla leluilla, kun ne ovat paremmassa järjestyksessä ja löytyvät teemoittain.

Mieleen hiipi pikkuisen myös joulu… Toivon todella kohtuullisuutta tavaran määrässä, muutama oikeasti mieleinen lahja riittää vallan mainiosti. Edelliseenkin postaukseen liittyen toivon, että asiat joita hankitaan, ovat harkittuja. Ja miten ihanaa olisi antaa ja saada aikaa yhdessä; lasten kanssa vaikka leffahetkiä, sisäleikkipuistopäivää tai vaikka retkeä luontopolulle. Nämä eivät ainakaan täytä kaappeja suotta. Kohtuullisuus olkoon siis tämän joulun teema, palaan tähän aiheeseen vielä omassa postauksessaan.

Pojan 10 neliön huone on kalustukseltaan ja ilmeeltään toimiva, mutta myös aika ”perus”. Toisaalta tuolta löytyvät kaikki mitä tarvitaan ja paras huvitus on edelleen mielikuvitus. Tyhjä matto (tassunjälkineen) on oiva pohja synnyttää leikki, vaikka juuri hetkeä aikaisemmin olisivatkin kaikuneet ne kuuluisat taikasanat: ”äiti, mulla ei oo mitään tekemistä”.

Minulla on tähän vakiovastaus, joka on ”ihanaa, nauti siitä!”. Mitä sinä vastaat?

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Nonna 1 marraskuun, 2018 - 9:48 pm

Vakiovastaus taitaa olla ”siivoa” ”tee läksyt” tai ”en voi sille mitään”

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 marraskuun, 2018 - 8:04 am

Moi Nonna! Joo, yllättäen sitä tekemistä alkaa löytyäkin, kun ehdottaa, että voi vaikka äidin kanssa viikata pyykit kaappiin 😀

Reply
Janica 2 marraskuun, 2018 - 7:26 am

Yleensä teen ehdotuksen tyyliin… Leiki kotileikkiä, leiki legoilla, haluatko piirtää? Mutta harvemmin niistä mikään käy joten sitten totean vain että sitten sun täytyy vaan olla! ? Teillä on ihanasti kaikki järjestyksessä ja leluille paikkansa. Kaunis raikas tunnelma pojan huoneessa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 marraskuun, 2018 - 8:06 am

Kiitos Janica! Nyt on tavarat paikoillaan, katsotaan kauanko iloa kestää. Mutta myös siivoaminen on helpompaa, kun tietää minne mikäkin auto ja ukkeli kuuluu.

Tuo minun vakiovastaukseni ei koskaan saa ilahtunutta vastaanottoa, lapsi kun ei tajua joutilaisuuden mahtavuutta. Yleensä keskustelu etenee samaan tyyliin kuin teillä 🙂

Reply
Anna 2 marraskuun, 2018 - 9:08 am

”Pitkästyminen on länsimaisen lapsen etuoikeus” ja siihen keskustelut miten näin ei kaikissa maissa ole ? Aihe itsessään on niin haastava lapselle, että pieni pää menee sekaisin ja unohtaa alkuperäisen aiheen.

Terkut ❤️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2018 - 9:17 am

Moikka Anna <3 Tuokin on hyvä vastaus 😀

Reply
Elma 2 marraskuun, 2018 - 3:47 pm

Voi sulla on käytössä ihan sama, mitä itse aikoinaan viljelin poikieni kanssa. Lisäsin vielä perään, että mielellään vaihdan paikkaa heidän kanssaan. No, eipä sitten enää ollutkaan tylsää.
Odotan innolla tuota kohtuullinen joulu – postaustasi!
– Elma –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2018 - 9:18 am

Moikka Elma! Luulen, että myös oma äitini on viljellyt juuri samankaltaisia vastauksia ja ai että ne lapsena ärsyttivät. Vahinko kiertämään ;D

Kiva kuulla, että odotat tuota postausta, sen tulee tässä marraskuun aikana.

Reply
Oona 2 marraskuun, 2018 - 10:12 pm

Sitten voi huilata (tämän jälkeen kiinnostaa mikä vaan muu)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2018 - 9:19 am

Moi Oona! Tuo on niin totta! Hyvä tapa motivoida. 🙂

Reply
Sandra 4 marraskuun, 2018 - 8:51 am

Aina ei tarvi olla tekemistä.

Ps. Auttaisko pimennysverho uniongelmiin?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2018 - 9:19 am

Moi Sandra! Meillä on pojan huoneessa pimennysrullaverho, mutta ei auta sekään. Luulen, että vain aika auttaa 🙂

Reply

Jätä kommentti