Mökin pohjapiirros ja kuulumiset

by Kerttu
Mökin pohjapiirros ja kuulumiset

Rakas mökkipäiväkirja

Olen mennyt jo vähän sekaisin siitä, kuinka mones osa tämä on päiväkirjaa, suunnitelmat heittivät viime kesänä niin paljon häränpyllyä. Olkoon tämä myös kooste siitä, mitä on tehty ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Kohta tuossa pressukasan kohdalla on mökki. Nyt projekti on siinä pisteessä, että kaikki piirrustukset ovat valmiina Kontiolta ja seuraavaksi naulataan yksityiskohdat paikoilleen. Tuntuu niin hyvältä, kun asioita alkaa tapahtua ihan oikeasti. Tässä vastoinkäymisten tuoman aikalisän aikana on myös ehtinyt pohtimaan valintoja ja varmasti pieniä viilauksia niihinkin tulee.

Tällä hetkellä Kontion puolelta olemme saaneet rakennekuvat ja detaljit valmiiksi. Hirsitoimitus tulee viikolla 3 eli vähän tammikuun puolen välin jälkeen. Meillä on pystytysporukka, joka hoitaa mökin ulkoa lähes valmiiksi. Kevään tulleen pääsemme sisätöihin ja pintakäsittelyihin.

Tajusin, että en ole vielä näyttänyt teille mökin pohjapiirrosta lainkaan! Sen on suunnitellut arkkitehti Kalle Oikari meidän toiveet,  budjetin ja mökkitontin maaston ja ilmansuunnat huomioiden. Mökki on kaksikerroksinen niin, että avoin parvi nostaa huonekorkeutta ja luo lisätilaa.

 

Varsinaiset tilat ovat alakerrassa, jossa kompakteihin neliöihin mahtuu keittiö- ja olohuonetoiminnot yhdistävä tupa, lasten pieni alkovityylinen tila ja meidän vanhempien makuuhuone. Lähes koko järvellepäin avautuva seinä on ikkunaa.

Mökin terassi on suunnilleen samankokoinen kuin kotimme lasitettu terassi. Noin 28 neliötä katettua tilaa varmasti avartaa tunnelmaa sisätilojen ollessa aika napakan kokoiset. Haaveissa on, että mökissä sisällä olisi vain pieni neljän hengen pöytäryhmä ja terassille saisi suuren, vaikka kahdeksan hengen ruokaryhmän. Terassin voi lasittaa myöhemmin.

Mökin takana on pitkänmallinen terassi”polku”, jota pitkin kuljetaan huussiin. Myös sinne vedetään aurinkosähköt.

Toinen kerros on 21 neliötä ja se on kokonaan parvea, joka ei ole täyskorkeaa huonetilaa. Parven funktio on tuoda lisämajoituspaikkoja ja säilytystilaa. Parven sisustus hahmottuu varmasti minimalistiseksi, sitä en ole vielä liikaa suunnitellut.

Meidän kesämökin käyttöaika tulee olemaan huhti-lokakuu, ajatus ei ole viettää siellä talvella aikaa. Kokosin vielä kattavasti sen, mitä suunnittelussa ja toteutuksessa on tähän menneessä tapahtunut.

LUE MÖKKIPÄIVÄKIRJAA:

Suunnitelmat
Arkkitehti mökkitontille
Mökki ulkoa
Mökki sisältä 
Mökkikeittiön suunnitelma

Osa 1: Lähtötilanne
Osa 2: Perustukset
Osa 3: NEW SAUNA SAAPUU
Osa 4: Saunamökin pintakäsittelyt valmiina
Osa 5: Suuri mökkipettymys – unelmat menivät uusiksi 
Osa 6: Onneksi on saunamökki – miten tästä eteenpäin?
Osa 7: Vihdoin mökkikuulumisia – meistä tulee talvirakentajia!
Osa 8: Saunamökin terassi ja verhot
Osa 9: Syyslomahommia mökkitontilla

Ps. Mökkikuumeeseen suosittelen myös seuraamaan Suvin Villa Fregatti-rakennusprojektia, se on huikean ihana!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Chandelierhome 4 marraskuun, 2018 - 11:06 am

Mökki tulee olemaan kyllä niin upea, jos ajattelee jo miten hieno toi teidän sauna jo on. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 marraskuun, 2018 - 6:34 am

Kiitos paljon, siitä tulee pieni mutta tehokas, kuten emäntänsäkin ?

Reply

Jätä kommentti