Näin syntyi bisnesjuhlien somistus

by Kerttu

Viimeiset viikot ovat menneet tiivisti järjestäessä #BSFestival18 eli  Business Spring Festival-tapahtumaa, jota voisi kutsua yrittäjyyden kevätjuhlaksi. Oma roolini kuuden hengen tiimissä on ollut suunnittelun lisäksi tapahtuman viestinnässä ja tilan suunnittelussa ja toteutuksessa. Ajattelin nyt näyttää teille, kuinka Jyväskylän keskustan Hotelli Verso muuntui bisnesjuhlien näyttämöksi. Teemana oli siis kevätjuhla ja väreinä valkoinen, kulta ja vihreä.

Päätapahtumapaikkana oli Kerkkä-niminen tila, jonne seisomatilaisuuteen mahtui 120 kutsuvierastamme ja parikymmentä avustajaa, henkilökunnanjäsentä sekä muita tapahtuman toteutumiseen vaikuttavia ihmisiä. Toimme tilaan pystypöytiä.

Pöydät huputettiin, jotta ne näyttäisivät juhlavammilta. Olin tilannut valkoisia huppuja, mutta paria päivää ennen h-hetkeä selvisi, että hupun väri on beigenharmaa. Oli onnettomuudessa onneakin, sillä värillinen huppu ei tuonut niin paljon hääfiiliksiä tilaan ja toisaalta lämpimän sävyisiin seiniin sopi myös pehmeämpi värimaailma.

Pientä twistiä pystypöytiin saatiin sitomalla kankaaseen naru, johin kiinnitettiin vihreitä oksia. Tämä toi pöytiin kauniin muodon sekä loi mielenkiintoa.

Oksat kiinnitettiin ohutta rautalankaa apuna käyttäen, jolloin köynnös pysyi tukevasti.

Pöydille tuli Viherlandiasta matalat aseltelmat, joiden katseenvangitsijana oli  kolme eriväristä pionia sekä vihreitä oksia.

Pöydän päälle aseteltiin muutama irto-oksa peittämään astiaa.

Isoimmmat koriste-elementit tulivat valkoisista, kirkkaista ja kultaglitter-ilmapalloista. Ilmapalloja laitettiin lavalle sekä seinälle että muutamassa isommassa kimpussa molemmin puolin esiintymispaikkaa.

Ilmapallokimppuihin lisättiin myös vihreitä oksia, jättipallojen voimat riittivät kannattelemaan vähän painavampaakin lastia. Vihreyttä ja vehreyttä toivat myös Naavan älyviherseinät, jotka paitsi näyttävät hyvältä, myös raikastavat ilmaa.

Näyttävin ilmapalloelementti rakennettiin ovelle. Juhliin tultiin sisälle ilmapallokaaren kautta, josta tehtiin tarkoituksellisesti toispuoleinen. Näin ollen fiilis on raikkaampi ja modernimpi kuin kokonainen kaari, jonka alta kuljetaan. Kohdevalaistuksella kultaglitterpallot heräsivät eloon.

Hotelli Verson kaunis lattiamatto toimi innokkeena ilmapallokaaren vihreään koristeluun. Oksat vain sujautettiin pallojen väliin, ilmapallot olivat niin tukevasti toisiaan vasten, että muuta kiinnitystä ei tarvittu.

Juhlatilaan kuului myös pitkä ja kapeahko sisäterassi. Kevätjuhlien henkeen tila somistettiin hiukan puutarhajuhlamaisesti ja kattoon kiinnitettiin valkoisia ja kultaisia paperikennovalaisimia.

Asettelu tehtiin sopivan epäsymmetrisesti ja muutama kirkkaan kultainen pallo oli piristämässä kokonaisuutta. Pöydille levitettiin valkoiset liinat ja maljakoihin sujautettiin valkoinen kukka ja muutama eukalyptuksen oksa.

Illan aikana en valokuvannut, mutta ehdin napata kuvan suloisista tapahtuman logolla koristelluista Minna bakesin loihtimista kuppikakuista, joita oli tarjolla kuohuviinin kaverina kutsuvieraiden saapuessa. Nämä ovat ihana hauska idea bisnesjuhlien lisäksi myös häihin vaikka hääparin nimikirjaimilla tai synttärijuhliin esimerkiksi vuosiluvulla.

Päädyimme ystäväni ja samaan tapahtumatiimiin kuuluvan Kati Rauhaniemen kanssa samanlaisiin Hálo from Northin Kaarna-mekkoihin. Tekstiilikaksostelu sielunsiskon kanssa oli hauskaa ja erotuimme joukosta tapahtumanjärjestäjinä. Pohdimme myös sitä, että toinen olisi valinnut saman mekon valkoisena, mutta koska olemme molemmat aika vaaleita, kalkkilaivan kapteeni look olisi ollut aika todennäköinen.

En muista, koska olisin viimeksi saanut yhtä paljon kehuja ja kyselyitä jostain vaatteesta kuin tästä. Mekko on kevyesti joustavaa jacquard-kangasta ja aivan superihana päällä. Kudotussa kankaassa on Hálon suunnittelema uniikki kuosi,   hapsut ovat viskoosia ja mekon vuori kuproa. Mekko on lyhyehkö, mutta materiaansa ja istuvuutensa ansioista siinä ei ollut pätkääkään alaston olo. Meikit ja kampaukset meille molemmille loihti TEOS, mutta valot kuvassa eivät oikein anna oikeutta näille.

Saamme ensi viikolla kuvat juhlasta valokuvaajalta, pääsen sitten fiilistelemään vielä lisää. Omasta näkökulmastani ilta oli varsin onnistunut. Tänä vuonna kukaan kutsuvieraista ei tiennyt ohjelmasta mitään etukäteen, ilta oli täynnä yllätyksiä. Juhlasomistuksen tehtävä on nostaa tunnelmaa ja irroittaa arjesta, toivottavasti näissä onnistuttiin.

Tiimityötä se oli tämäkin, suurin kiitos kaikki koristelutuotteet toimittanut Juhlahumua, jonka ihanat naiset ajelivat Tampereelta Jyväskylään kanssamme toteuttamaan somistusta. Pilkkeitä-blogistakin tuttu Piia auttoi taas sekä ideoinnissa että toteutuksessa. Jyväskylä Entrepreneurship Societyn nuoret talentit ahkeroivat talkoohengessä tilan kuntoon tapahtumaa edeltävänä päivänä kanssamme iltamyöhään saakka. Suuri kiitos teille kaikille!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Riitta 28 toukokuun, 2018 - 8:19 am

Hyvää kesää! Tuo sun mekko on upea ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 toukokuun, 2018 - 1:03 pm

Lämmin kiitos Riitta, mekko on kaunis ja ihanaa oli kantaa yllään kotimaista suunnittelua <3 Hyvää kesää sinullekin!

Reply

Jätä kommentti