Suosikkijuttuja ystäväkirjan tyyliin

by Kerttu

Maanantai ja uuden viikon alku! Täällä yritetään saada kiinni perusrytmistä niin arjen, liikunnan kuin bloginkin suhteen, vaikka pientä haastetta leijuu ilmassa. Mies on taas pari arkiviikkoa pois ja normipyörityksen lisäksi on jotain aivan erityistä – tänään alkoi mökinrakennus maatöillä! Yritän olla ihan coolina ja pitää kaikkia naruja käsissäni, mutta todellisuudessa päivät juoksevat ja minä yritän pysyä perässä. Toisaalta, tontilla on ammattilaiset hommissa, minusta ei varmasti olisi juurikaan apua esimerkiksi kaivuritöissä (tähän mielikuva minusta ajamassa kaivuria).

Niinpä ajattelin, että uusi viikko on kiva aloittaa oikein rehellisellä hömpällä. Kun olin pieni, rakastin ystäväkirjoja. Oli niin kiva vastailla kavereiden kirjojen kysymyksiin, mutta sen lisäksi täytin myös oman ystäväkirjani sivuja. Toiveammatti oli opettaja, pelkäsin sotaa ja käärmeitä ja ihastuksen kohteet vaihtuivat kuin viikonpäivät, oi ihana nuoruus.

Tämä bloggaajien ystäväkirjahaaste on lähtöisin Simplified living-blogista ja minulle sen antoi ChandelierHomen Meiju, kiitokset!

Mikä on lempivuorokaudenaikasi? 

Yleisesti ottaen aamu, mutta on kesäilloissa auringonlaskuineen erityistä taikaa. Olen aamuihminen ja tehokkaimmillani aamusta. Silloin mieluiten urheilisin tai tekisin keskittymistä vaativat työt. Tässä elämäntilanteessa aamun parhaat parituntia menevät usein siinä, että herään ja saan koiran pissatettua ja lapset päiväkotiin ja kouluun. Aamukuntosaleissa on ollut jo parin kuukauden tauko, miksi sitä niin nopeasti unohtaa sen energian, jonka aamuliikunnasta saa koko päiväksi?

Entä lempivuodenaikasi? 

Kesä, aivan ehdottomasti! Tosin tämä ennätyskuuma toukokuu on ollut uskomaton ja saa kyllä sydämen sykkimään myös keväälle. Kesään liittyy kolmen ällän lyömätän kombo: lämpö, loma ja läheiset. Uskon, että oma mökki saa rakastamaan kesää entistä enemmän.

Mikä on lempipaikka kotona? 

Terassilla tai keittiönpöydän ääressä. Rakkaan kainalossa sohvalla. Useimmiten olen keittiönpöydän ääressä, sillä se on paikka ruokailulle, seurustelulle sekä etätyölle että bloggailulle.

Millainen on lempipäivä? 

Hyvin nukutun yön jälkeen saisin nauttia kiireettömän aamiaisen. Urheilisin, näkisin ystäviä tai parhaassa tapauksessa molempia yhtä aikaa. Söisin ruuan jossain lemppariravintolassa, Jyväskylässä Figaro ei petä koskaan. Sitten touhuja lasten kanssa ja iltapäivällä pieni hetki omaa aikaa valokuvauksen tai kirjoittamisen parissa. Illalla saunaan ja uimaan ja katselisin, kun aurinko painuu horisonttiin.

Tai sitten heräisin ja minulle kerrottaisiin, että pakkaa laukkusi, nyt lähdetään New Yorkiin! (Hyvin todennäköinen skenaario tapahtuvaksi, tuskin maltan odottaa.)

Millainen on lempitapa yllättää läheisiä?

Spontaanit ideat. Tykkään vapaapäivän aamuna miettiä, mikä olisi mukavaa tekemistä ja sitten mennään!

Millainen on lempiasusi?

Olen mekkotyttöjä. Mekot ovat helppoja, tyylikkäitä ja moneen menoon sopivia. Mukavuudenhaluiselle luonteelleni sopii, että mekossa on ala- ja yläosa valmiina, ei tarvita kuin kengät ja laukku.

Mistä lempivaatteestasi et pystyisi luopumaan?

Tämä on paha! En tiedä, onko minulla yhtään sellaista vaatetta, josta en voisi luopua.

Mikä on lempijuomasi?

Ves… no samppanja!

Mikä on lempiruokasi?

Hyvin tehty kana caesar-salaatti, mutta en myöskään varsinaisesti pahoita mieltäni burgerista ja maalaisranskalaisista.

Voiko lempiasioista kiistellä? 

Kaikesta voi, mutta onkohan siinä juuri järkeä? Ennemmin kuin kiistelen, keskustelen ja tämä pätee elämässä kaikkeen.

 

***

Lempparijuttujen haasteen saa napata kuka vain haluaa ja mielelläni kuulen myös lukijoiden lempparijuttuja kommettiboksissa. Kerro ainakin, rakastitko sinäkin lapsena täyttää ystäväkirjoja?

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Chandelierhome 29 toukokuun, 2018 - 8:51 pm

Ihanaa kun osallistuit. Mielenkiintoisia puolia sinusta jälleen oppi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 toukokuun, 2018 - 10:58 pm

Kiitos kivasta haasteesta! ❤️

Reply
Sartsuli 30 toukokuun, 2018 - 12:48 pm

”..mutta en myöskään varsinaisesti pahoita mieltäni burgerista ja maalaisranskalaisista.” <3 😀 En minäkään! 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 toukokuun, 2018 - 10:58 pm

Sanopa muuta ?

Reply
Jenna 29 kesäkuun, 2018 - 3:40 pm

Hei Kerttu! Olipa ihana kun teit tämän! <3

Reply

Jätä kommentti