Terassin uusi järjestys (+blogipohdintaa)

by Kerttu

Käsi ylös, kuka pystyy tekemään suursiivousta ilman, että edes pikkuisen muuttaa järjestystä?

Nyt tulee terassi- ja pihajuttuja oikein olan takaa, mutta blogi mukailee elämää ja kukapa näillä keleillä sisustaisi sisällä? Tätäkin postausta naputtelen kahvikupposen kanssa terassinsohvan nurkassa. Kevätsiivouksen jäljiltä innostuin vaihtamaan kalusteiden järjestystä ja vaihtelu kyllä virkistää kummasti.

Kovin montaa vaihtoehtoa kalusteiden sijoitteluun ei ole, käytännössä vain pyöräytin sohvan ja ruokapöydän päikseen. Sohvaryhmä sai vähän rauhallisemman ympäristön ikkunan alta ja positiivista verrattuna vanhaan järjestykseeen on se, että nyt sohvalta saa katsella maiseman suuntaan.

Parolan Rottingin keinu jäi toki omalle paikalleen. Kattokoukkuja ei viitsi liikaa porailla ja toisaalta, juuri tuossa on mukava keinua. Perheen pienintä saa tosin muistutella, että keinu on rentoutumista varten, eikä mikään huvipuistolaite.

Lumonin kiinteät terassiverhot ovat näillä helteillä kovassa käytössä. Varsinkin ruokapöydän paikalle porottaa aurinko oikein kunnolla, joten on mukava laittaa läpiveto lasituksiin sekä vetää verhoa kirkkaimpien säteiden eteen.

Kokon puutarhalta ostamani moderni kesäkukkaistutus piti siirtää sisäänkäynnille akuutin nuupahtamisvaaran vuoksi. Lasitettu tila lämpenee kuin ruotsalainen sauna, jos kukaan ei raota lasituksia päiväksi. Olen kyllä superonnellinen näistä kuuman kesän ”haasteista”, viime kesänä  kun joutui eniten pohtimaan sitä, miksi lämmittimen teho ei riitä koko tilaan.

Henkisesti keräilen voimavaroja eli sisua tarttua joku päivä toimeen terassilasien pesuun. Tämä on yksi niitä hommia, joissa vaikeinta on ehdottomasti aloittaminen. Toisaalta koko kesän metrin korkeudella tulee olemaan pieniä likaisia kädenjälkiä, niin kannattaako tuosta nyt edes stressata!


Sohva: Cello, K-Rauta
Sohvapöytä: kirppari 
Pöytä: Asko Amigo (70-luvulta)
Sohva: Cello, K-Rauta (blogiyhteistyö 2017, saatu)
Tuolit: Panton
Keinu: Parolan rottinki 
Matto: Hobby Hall
Ruukku: Kodin1

Blogiin liittyen olen pyöritellyt viime aikoina paljonkin ajatuksia. Säännöllisesti tulee olo, että kaipaa uudistumista ja huomaa, että oma ajattelu jää herkästä pyörimään kehää. Tasapainoilen  yksityisyyden ja sellaisen vähän päiväkirjamaisemman otteen välillä, olisi ilo kirjoittaa enemmän menoista ja touhuista, mutta usein joku sisäinen rajoitin pukkaa päälle.

Mielessäni pyörii aiheita, jotka eivät välttämättä liity kotiin tai sisustamiseen:

* elämäni suuren perheen esikoisena
* päivä (tai jopa viikko) kanssani – blogikliseiden klassikko
* kylppärin parhaat purtilot
* mitä geenini kertovat – miksi geenitestin tuloksiin meinasi palaa käämit?
* Kesä-Jyväskylän ihanimmat – minne veisin vieraat kotikaupungissani?
* Miten siedän epäonnistumisia?
* Kaikille kiva vai kynnysmatto  – miksi yritän lisätä asenteeseeni ripauksen ”prkl-mentaliteettia”?
* Kesän ihanimmat asut (ja miksi on kiusallista esiintyä blogikuvissa?)
* Suunnittelemani bisnesjuhlien somistus – kun minimalistinen linja lähti vähän lapasesta

Nämä ideat syntyivät hetkessä ja lonkalta, miltä ne sinusta kuulostaisi?  Mitä sinä haluaisit lukea blogistani, kerro ihmeessä!

Yritän availla vähän näitä kevään mittaan syntyneitä lukkoja ja samalla pikkuisen enemmän myös sydäntäni – vaikka kadun valoisammalta puolelta näitäkin aiheita tarkastellen.

Saatat pitää myös

28 Kommentit

Linnea 23 toukokuun, 2018 - 10:26 pm

Mainitsemistasi aiheista olisi myös mukava lukea. Erityisesti bisnesjuhlat, geenitesti, kaikille kiva/kynnysmatto sekä epäonnistumisten sieto aiheet kiinnostavat 🙂

Reply
Teija Kokko 23 toukokuun, 2018 - 10:27 pm

Evogenom-geenitestistä olen itse haaveillut! Sen tuloksista olisi erityisen mielenkiintoista kuulla!

Reply
Merja 24 toukokuun, 2018 - 5:05 am

Kivoja aiheita. Oman persoonansa bloggaajat kun uskaltaa laittaa peliin, niin kyllä siitä useimmat tykkää eniten. Ja joka suuntaan ei voi pyllistää, kaikkia ei voi miellyttää. Muuten lasien pesusta, tunnustan, viime vuosi jäi väliin. Edellisvuonna kävi lasin pesijä siivousfirmasta, mutta tänä vuonna, jippii, tein sen eilen. Kyllä maailma valkeni. Tähän hommaan mies on hyvä apuri, ainakin kuivauslastan käyttäjäksi. Aurinkoisella kelillä pitää muutoin kiirettä kuivumisen kanssa.

Reply
Marita 24 toukokuun, 2018 - 7:42 am

Kaikki hyviä aiheita vaan tuo ykkönen paras! Olen itsekin 6-lapsisen perheen vanhin. En ole erityisemmin pohtinut asemaani, se kai tuntuu niin luonnolliselta, mutta nyt kyllä mielenkiinto asiaan heräsi 🙂

Reply
Sara 24 toukokuun, 2018 - 8:05 am

Minua kiinnostaisi kuulla kovasti taustasi suurperheen esikoisena. Lisäksi tuo perkele-mentaliteetin lisääminen kiinnostaa myös. Olen nimittäin itse vanhemmiten huomannut, että ei-sanan sanominen helpottuu kovasti iän myötä.

Tuo teidän terassinne on kyllä niin kaunis, valoisa ja harmoninen. Katsoinko oikein, että sen kiinteän penkin päädyn vierestä pääsee myös ulos? En ole aiemmin huomannutkaan, että siellä on ovi. 🙂

Vastauksena ekaan kysymykseen: nostan käteni ylös, sillä meillä ei järjestys vaihdu edes suursiivouksen myötä: Olohuoneen massiivinen kulmasohva nököttää paikoillaan. Lasitetun terassin sohvalle (sekin on kulmaversio) ei ole muuta paikkaa. Ruokapöytää ei voida kääntää toisin päin. Eli kalusteiden paikat ovat lukkoonlyötyjä, mutta se sopii minulle, sillä en ole kiinnostunut sisustamisesta sillä tavalla, että haluaisin uudistaa sitä jatkuvasti. Sisustustyynyissäkään ei ole oikeastaan vaihtovaraa, hih. 😀

Reply
Jonna 24 toukokuun, 2018 - 9:54 am

Joo, joo ja vielä kerran joo! Tosi hyviä aiheita keksit. Odotan jo innolla että pääsen lukemaan juttujasi 🙂

Reply
Mari 24 toukokuun, 2018 - 12:26 pm

Teillä on kaunis terassi ja kaunis koti! Blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani! ❤️ Uudistuminen on aina hyväksi ja nuo hetken mielijohteen ideat kuulostavat mielenkiintoisilta!
Tervetuloa myös käymään Rosemaryn Sekametelisopassa! Olen aloitteleva bloggaaja ja siellä koluan aiheita laidasta laitaan. 🙂

Reply
Elina 24 toukokuun, 2018 - 12:33 pm

Kutsuvalta kesäkeitaalta näyttää terassi!:) Täällä myös kootaan motivaatiota ikkunoiden ja terassilasien pesuun. Toisaalta siitepölyä on nyt ilmassa niin runsaasti, etten ole vielä pitänyt kiirettä.
Kaikki mainitut aiheet kiinnostavat. Mukavan monipuolisia aiheita!

Reply
Homevialaura 24 toukokuun, 2018 - 1:12 pm

Samoja tunteita läpikäyneenä kannustan kirjoittamaan, no kaikesta, mistä mieli tekee. Asetin ennen itsellenikin ihmeelliset sisustusbloggaajaraamit, joiden yli ei muka saanut rönsyillä, mutta viimeiset kuukaudet olen kirjoittanut ihan mistä mieli tekee ja bloggaaminen on ollut antoisampaa kuin koskaan. Itse en ole kokenut, että lukijani olisivat kaikonneet vaan päinvastoin saaneet elämäntavastani ja persoonastani enemmän irti, ja silti jonkinlainen punainen lanka on säilynyt. Olen ihan varma, että myös Modernisti kodikkaan lukijat kuulisivat mieluusti laajasti ajatuksiasi, varsinkin, kun kirjoitat niin kivasti ja oivaltavasti aiheesta kuin aiheesta. Itseäni listasta kiinnostaa eniten kokemus suuren perheen esikoisena, päivä kanssani, kosmetiikkasuosikit, epäonnistumisen sietäminen ja kynnysmattous. 😀 Siis kuvitteelliset kahleet hiiteen ja rönsyilemään! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:42 pm

Kiitos Laura! Kiitos kun jätit tämän kommentin ja jaoit kokemuksiasi. Elämässä kun on aika paljon muitakin inspiroivia aiheita kun vain koti ja sisustaminen. Kesä tuo tullessaan varmasti myös reissujuttuja. Oman elämäni kahlekuninkaana vapaudun nopeastikin henkisistä lukoista, kun saa näin ihanaa kannustamista <3

Reply
Sari N. 24 toukokuun, 2018 - 2:12 pm

Nuo kaikki luettelemasi aiheet kiinnostavat.

Minulle on vähitellen käynyt niin, että en oikein enää jaksa seurata sisustusblogeja. Klikkailen niitä Bloglovinissa luetuiksi surutta. Tuntuu, että en vain enää kerta kaikkiaan jaksa sitä, että jotkut vuodesta toiseen jauhavat pelkkää sisustusta. Bloggaajien nukkekotileikit ja kiiltokuvaelämä eivät enää tee minuun vaikutusta, vaikka ymmärrän toki, että kyse on yhdenlaisesta harrastuksesta. Hienoa, että sinä jaat elämästäsi muutakin kuin sohvakuvia ;-).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:40 pm

Moikka Sari! Kiinnostus menee täälläkin menee vähän aalloittain ja toki oman elämäntilanteen mukaan. Minä välillä hämmentelen blogisoppaa ja sitten hämmenyn itsekin ja alan pohtimaan liikaa, mitä kannattaa kirjoittaa 😀 Kiitos ajatuksistasi <3

Reply
Aikku 24 toukokuun, 2018 - 7:58 pm

Asujutut ja kauneusasiat kiinnostaa, kun menee tukkaputkella ja ulkonäkö alkaa olemaan sama päivästä toiseen ja vaatekaapista tulee kaivettua aina ne samat vaatteet päälle, niin on kiva katsoa mitä mitä ideoita muilla on ehdottaa (siis asut, korut, hiukset).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:37 pm

Kiitos Aikku! Haha, minulla on ihan sama ongelma, katsotaan onko minusta kenellekään inspiraationlähteeksi 😀

Reply
Maitoviiksi 24 toukokuun, 2018 - 8:58 pm

Minusta nuo ideat kuulostavat tosi kivoilta! Minua erityisesti kiinnostaa lapasesta lähteneet juhlakoristelut, kylpyhuoneen purtilot ja muutama muukin (jotka ehdin jo unohtamaan). Mietin myös, että voisi olla hauska lukea bloggaajien lapsuudenkesistä. Niistä parhaista kesäjutuista muistoja tai mahdollisia toisintoja aikuisiällä tehtynä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:35 pm

Kiitos Maitoviiksi! Koristelut tulikin jo tänään ja muitakin alan toteuttamaan pikkuhiljaa. Ja lapsuudenkesät, ihana aihe!

Reply
Maiju 24 toukokuun, 2018 - 9:01 pm

Voi kuinka ehdit tehdä kaikkea tuota ja varmasti paljon muutakin mikä ei blogissa näy! Viikko kanssasi kiinnostaisi ajanhallinnallisesti enemmän kuin mikään mutta kaikki nuo aiheet ovat kirjoittaminasi enemmän kuin lukemisen arvoisia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:34 pm

Kiitos Maiju! Minäpä yritän ottaa vaikka ensi viikolla tämän työnalle!

Reply
Marilyn 25 toukokuun, 2018 - 2:05 pm

Hei! Tosi kaunis terassi! Kiinnostaa tietää mistä nuo kalusteet on hankittu? Itselläkin haaveissa valkoiset kalusteet…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:34 pm

Hei, postauksesta löytyy lista hankintapaikoista 🙂

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 25 toukokuun, 2018 - 4:55 pm

Hyvältä kuulostaa mainitsemasi aiheet! Älä turhaan rajoita itseäsi, jos siltä tuntuu, että haluat kirjoittaa laajemmin. Ainakin minä olen kiinnostunut lukemaan myös päiväkirjamaisempia postauksia, enkä todellakaan pistä pahaksi, jos blogin aihepiiriä ei ole niin tarkkaan rajattu. Eli kirjoita just siitä mistä itseä haluat, kyllä meitä kiinnostaa lukea 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:33 pm

Kiitos Noora! Mukava kuulla ajatuksiasi, pitää vähän löysätä käsijarrua 😉

Reply
Chandelierhomeblog 27 toukokuun, 2018 - 8:58 am

Teillä on niin kaunis terassi! <3

Kaikki nuo aiheet kuullostavat niin mielenkiintoisilta, sulla on niin sana hallussa niin luen mielelläni sinun teksejä vaikka säästä. Ja tietenkin bloghaasteeseen kaipaan osallistumista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:33 pm

Kiitos ihana! Ja hei, haaste tulee ensi viikolla 🙂

Reply
Satu 27 toukokuun, 2018 - 7:47 pm

Ehdottomasti prkl-mentaliteetin lisäyksestä! <3 Me naiset lisätään sitä elämään aivan liian vähän. Myös kaikkien purnukkavinkit kiinnostaa aina. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 toukokuun, 2018 - 9:32 pm

Kiitos, tästä siis juttua, prkl! 😀

Reply
Kaisa 28 toukokuun, 2018 - 12:54 pm

Kesä-Jyväskylän parhaat kiinnostaa!

Aikuisena paluumuuttajana tämä kaupunki tuntuu näin 1,5 vuoden jälkeenkin vähän hassulta ja vieraalta. Täällä on ihan erilaista kuin silloin teininä! Välillä tuntuu hankalalta löytää ne omat jutut nyt, kun tuntee vain ne jutut, jotka oli omia täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 toukokuun, 2018 - 7:12 am

Hei Kaisa! Tämä juttu olisi ihana tehdä, tosin vaatii aikaa. Yritän saada työnalle! Ja tervetuloa takaisin ❤️

Reply

Jätä kommentti