Meille tulee lasitettu terassi!

by Kerttu
Yhteistyössä Lumon

Kun yksi projekti saadaan päätökseen, on seuraavan aika alkaa.  Kun rakensimme talomme, se suunniteltiin niin, että 30 neliöinen betonivalettu terassi voidaan tulevaisuudessa lasittaa. Nyt kun olemme saaneet laatoituksen valmiiksi, on aika toteuttaa tämä unelma. Haaveen toteutumista nopeutti Lumon, joka etsi sopivaa blogiyhteistyökohdetta. Ja koska kävi niin onnellisesti, että sellainen löytyi meiltä, saatte seurata yhteistyönämme toteutettavaa terassilasitusprojektia. 

Kalajoen loma-asuntomessuilta löytyi monta Lumonin lasittamaa kohdetta. Niitä oli hauskaa bongailla, samalla kun suunnittelimme oman terassimme lasitusta. Koska talomme muotokieli on moderni, haluamme lasituksemme sopivan saumattomasti talon ulkonäköön. Selvää on, että ulkonäön lisäksi haluamme laatua ja käytännöllisyyttä. Viime vuosina lasitusmarkkinoilla on tapahtunut paljon ja vaihtoehdot ovat lisääntyneet huomattavasti. 

Meidän valintamme on pystypuitteeton lasitus, jonka minimalistisesta muotokielestä pidän. Koska terassimme on keittiön ikkunan takana, on mukava ajatus saada katsella esteettömästi ulos. 

Tärkeää on myös, että lasituksen voi avata. Näin lämpimänä päivänä lasit voi siirtää sivuun. Meidän terassimme on kolmelta sivulta auki ja myös jokaiselle sivulle tulee avaamismahdollisuus. Aika ja käytäntö näyttävät, mitkä lasit pysyvät useimmiten kiinni ja mistä kuljetaan tai haetaan tuulenvirettä. 

Lasituksessa on useita sävyjä: hiekkapuhallus, värilasitus tai vaikka sumennus, jolloin lasituksella voidaan hakea myös näkösuojaa. Meille tulee ihan kirkas lasi, sillä en halua terassilasituksen blokkaavan luonnonvaloa pois keittiöstä. Jos näkösuojaa kaipaa, on mahdolllisuus asentaa erilaisia lasitukselle suunniteltuja verhoratkaisuja myös jälkitoimituksena.
Lasitus antaa terassille monta kuukautta lisää käyttöaikaa. Keväällä auringon ensisäteiden lämmittäessä tilaa voi jo hyödyntää oleskeluun ja syksyllä siellä voi nauttia pimeistä illoista. Olemme myös harkinneet terassilämmittimen hankkimista. Koti saa yhden huoneen lisää. 

Ilman lasitusta en olisi uskaltanut valita valkoista laattaa, mutta nyt siitepölyt ja muut roskat pysyvät terassin ulkopuolella. Tässä alimmaisessa kuvassa näkyy hyvin terassimme muoto ja lasitettava alue. Lumonin lasitus on kevyt käyttää ja laakeroidut lasiovet liikkuvat sulavasti. 

Täällä odotellaan jo innokkaasti syyskuun alkua ja lasituksen saapumista. Pidän teidät kartalla projektin etenemisestä, pysykää mukana!

Saatat pitää myös

41 Kommentit

-HEINI- 11 elokuun, 2014 - 9:07 pm

Huippua! Meillä kans lumonin lasit terassilla ja en voi kun suositella. Yksi lisähuone lisää varsinkin vielä kun laittaa verhot niin ei tiedä onko terassilla vai olohuoneessa 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:39 am

Kiva kuulla! Olen joskus teidän terassianne blogissasi ihaillut, se on hieno! 🙂

Reply
Liina / Villa Ilona 11 elokuun, 2014 - 9:38 pm

Ihan mahtava yhteistyö! Minäkin haaveilin aikani terassin lasituksesta, mutta terassimme malli, koko ja korkeus kyllä taisivat nuo haaveet vesittää. 🙁

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:40 am

Kiitos Liina! Edustajan vierailu on ilmainen, kannattaa kysyä onko mitään mahdollisuuksia lasittaa teidän terassi. Nykyään kun tuntuu, että voidaan tehdä vaikka mitä 🙂

Reply
Liina / Villa Ilona 13 elokuun, 2014 - 3:04 pm

Kyllä se varmaan mahdollista olisi, mutta kustannukset nousisivat niin hurjiksi, ettei sen puolesta olisi mahdollisuutta tai halua. Kieltämättä olisi ihanaa päästä eroon sameista valokatteista ja laittaa tilalle lasia!

Reply
kotilaituri 11 elokuun, 2014 - 9:42 pm

Hienoa! Miten upeita syysjuhlia saattekaan järkättyä 🙂 Jään odottamaan innolla lopputulosta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:41 am

Kyllä sitä pitää jotkun kesän päättäjäiset terassilla järjestää 🙂 Kiitos Kotilaituri!

Reply
Retromoderni 11 elokuun, 2014 - 9:46 pm

Mahtava yhteistyö. Lasituksesta haaveillaan tääälläkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:41 am

Kiitos! Toivottavasti haaveesi joku päivä toteutuu 🙂

Reply
Tuija / form follows function 11 elokuun, 2014 - 9:53 pm

Tuo laatoitus on kaunis. Lasituksen myötä terassin käyttöaste kasvaa huomattavasti, hyvä yhteistyö!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:41 am

Kiitos Tuija! Laatat pääsevät oikeuksiinsa lasituksen kanssa 🙂

Reply
Karin // tunne tilat 11 elokuun, 2014 - 10:47 pm

Kuulostaapa hyvältä yhteistyöltä! Lasitus varmasti lisää terassin käyttöastetta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:42 am

Kiitos Karin! Uskon, että käyttö varsinkin keväällä ja syksyllä lisääntyy. Plus koira pysyy talossa, vaikka terassin ovi olisikin auki 😀

Reply
Katri 11 elokuun, 2014 - 10:49 pm

Oi miten ihanaa!! Siitä tulee upea.. Katselin myös asuntomessuilla noita lasitettuja terasseja, ja vakuutuin, että se on yksi varma asia, mikä meidän tulevaisuuden kotiin tulee, maksoi mitä maksoi. 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:42 am

Asuntomessuillakin oli hienoja lasiterasseja, samaa ihailin minäkin 🙂

Reply
Sirkku 12 elokuun, 2014 - 7:26 am

Jossain kohtaa toteatte että lasitus on ihan paras hankinta mitä olette tehneet! Sinne saa talvellakin kaikenlaista kaunista esiin, ja kaasulämmittimen kera siellä on mukava nauttia kuumat glögit vaikka olisi hiukan pakkastakin. Meillä on yhdellä seinällä reunattomat ovet käytännön syistä, ja muilla reunalliset. Minusta reunalliset ovat käytössä huomattavasti helpommat. Meillä ovet avautuvat molemmille seinustoille oman valinnan mukaan, sekin on hyvä. Innolla odotan teidän terassin lopullista muotoa. Toivottavasti saatte lasitukset pian. Tuo laatoitus teillä on upea!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:43 am

Tätä innolla odotetaan 🙂 Pitäisi tuossa syyskuun alkupuolella tulla, jos ei tehtaalla ole ihmeempää ruuhkaa. Kiitos Sirkku!

Reply
Anonymous 12 elokuun, 2014 - 7:34 am

Onnittelut ilmaisesta terassista ! Kannattaa bloggailla ja kysellä yhteistyöfirmoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 7:45 am

Hei! Osasinkin vähän tätä kommenttia odottaa 🙂 Terassi ei ole ilmainen, vaan yhteistyöstä lähtee lasku molemmille osapuolille. Verot maksetaan myös ohjeiden ja säännösten mukaan.

Reply
Sara 12 elokuun, 2014 - 8:12 am

Mahtava juttu! Meille asennettiin jo taloa rakennettaessa parvekkeelle lasitus, ja se on kyllä (kuten olen täälläkin kommenteissa todennut) aivan loistava juttu! Lasit ovat Lumonilta ja olemme olleet todella tyytyväisiä niihin sekä tietenkin tähän yhteen ylimääräiseen huoneeseen, joka palvelee varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:29 pm

Kiva kuulla! Kyllä olen lasitetuista terasseista ja parvekkeista kuullut niin paljon hyvää 🙂

Reply
Anonymous 12 elokuun, 2014 - 8:57 am

Voi miten hieno siitä tulee! T. sonja

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:30 pm

Innolla odotan lopputulosta 🙂

Reply
Tanja 12 elokuun, 2014 - 8:58 am

Meillä on myös Lumonin terassi, blogista taitaa löytyä kylläkin vain yksi kuva, ja siinäkin on kuvattu muistaakseni tomaattiviljelmiäni 🙂 Meillä lasitus tuli lähinnä sen vuoksi, että se jatkaisi kasvukautta, mutta ei se kyllä käytännössä niin paljon lämmitä, että tomaatintaimia sinne voisi viedä paljon aikaisemmin kuin uloskaan paitsi jos laittaa lämmittimen. Meillä on terassin lattia sellainen, että ihan normipuuterassin päälle on laitettu termomatot, joiden myös pitäisi eristää kylmää. Tuo laattatoteutus on kyllä hieno.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:32 pm

Kuvaapa joku päivä teidän terassi blogiin, niin pääsen ihailemaan 🙂 Saapa nähdä, innostunko minäkin jotain terassilla kasvattamaan. Luultavasti tyydyn pihan hyötypenkkiin 🙂

Reply
JohannaL / Koti Aurorassa 12 elokuun, 2014 - 9:04 am

Vau, tulee varmasti upea!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:32 pm

Kiitos! Toivon ja uskon näin!

Reply
Blondi / Checklist 12 elokuun, 2014 - 11:14 am

Vautsi! Itse haaveilen lasitetusta terassista! Tuosta teidän terdestä tulee varmasti upea! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:33 pm

Kiitos Blondi! Hauskaa nähdä, miltä lasitus näyttää sitten valmiina 🙂

Reply
Anonymous 12 elokuun, 2014 - 2:57 pm

Meillä on mökillä lumonin lasiterassi ja se on kyllä ihan paras!! Kotona taas jonkun muun firman, meinaa vähän olla hankalat käyttää. Eikä muutenkaan niin laadukkaat. Hyvä valinta siis! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:34 pm

Kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä ja homma toimii! Kiitos kommentistasi 🙂

Reply
MINI/Elina 12 elokuun, 2014 - 4:20 pm

Terassistanne tulee tosi kiva! Lasiterassi on ihan paras, meidän vanhassa kodissa oli lasiterassi ja uuteenkin on sellainen tulossa. Lasiterassi pidentää terassikautta paljon ja säilyyhän terassikalusteetkin hyvässä kunnossa, kun ovat sateelta suojassa. Kivaa viikkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:35 pm

Kiitokset Elina! Etenkin kevään siitepölykauden aikana ajattelin lasituksia, pysyypähän kaikki lika pois terassilta.

Reply
Sissi 12 elokuun, 2014 - 4:24 pm

Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta. Miten pitkä aika tuohon hommaan pitäisi osata varata?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 elokuun, 2014 - 8:36 pm

Kerron postauksissa koko prosessin mittauksesta asennukseen ja tietysti näytän lopputuloksen sisustustettuna. Tehtaalla menee meidän tapauksessa noin 6 vk eli ei ole paha aika odotella 🙂

Reply
Anonymous 12 elokuun, 2014 - 8:54 pm

Voi VAU! Tulee varmasti mieletön! 🙂

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2014 - 9:34 am

Kiitos Heli! Toivon että olet oikeassa 😘

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2014 - 9:35 am

Hymiö hävisi, tässä uusi 🙂

Reply
Christa 19 elokuun, 2014 - 11:57 am

Meille laitettiin helmikuussa Lumonin 30m2 lasiterassi. Ollaan tykätty valtavasti. Huhtikuussa pääsi jo nautiskelemaan lasiterassilla istuskelusta ja eiköhän tuolla voi olla pitkälle syksyyn, jos vain aurinko pilkahtelee. Aurinko nimittäin lämmittää todella nopeasti lasiterassin. Valitettavasti kyllä siitepöly löysi tiensä lasiterassille ja vaaleanharmaata komposiittilattiaa joutuu pesemään jatkuvasti, kun muukin lika näköjään heloposti kulkeutuu sisälle, vaikka siellä ei kengillä oleskellakaan. Mutta kovasti on lasiterassi saanut ihasteluja osakseen ja löytyypä meidän terassi Lumonin tämän kesän mainoksista lähes kaikkialta.

Reply
Christa 19 elokuun, 2014 - 12:01 pm

Jos kiinnostaa käydä kurkkimassa, niin blogissa joitakin kuvia:http://kalliollekukkulallerakennan.blogspot.fi/2014/06/lasiterassia.html

Reply
Tansku 11 maaliskuun, 2015 - 12:23 pm

Heippa Kerttu.

Kuinka korkeita teillä nuo lasit ovat ja onko lasitus ns. pölytiivis? Onko lasien välissä rakoa ollenkaan?

Täällä kovasti pähkäillään melko ison terassin lasitusta. 🙂

Reply

Jätä kommentti