Lomatunnelmaa ja rottinkirakkautta

by Kerttu

Leppoisat lomanaloittajaismoikat!

Loma alkoi ihanilla esimiehen pyöreillä synttärijuhlilla lauantaina ja vanhus kun olen, sen väsymys seurasi eiliseen maanantaihin saakka. Tosin kekkerit olivat sen arvoiset ja onneksi parin nukutun yön jäljiltä sitä on taas perustilassa.

Täytän pian (huomenna!) vuosia ja vaikka vitsailen keski-ikäisyydellä, en tällä hetkellä kärsi ikäkriiseistä. Elämä on juuri nyt aika hyvää ja kuopuksenkin taaperoajat takanapäin. Nautin ajanvirrasta ja siitä, että lapset kasvavat. Enemmänkin haastan itseäni nauttimaan asioista sellaisenaan kun ne ovat, kun kiirehtimällä aina jotain uutta kohti. Usein helpommin sanottu kuin tehty.

Varma heinäkuun merkki on Asuntomessut, jotka alkavat tällä viikolla 6.7. Porissa. Tänä vuonna avajaiset jäävät minulta välistä, mutta onneksi pääsin jo vierailemaan alueella ja kuvaamaan hurmaavan Kastellin Viva-talon.

Kyseessä on Asun-lehden nimikkokohde ja koko komeus esitellään myös 5.7. ilmestyvässä lehdessä. Kannattaa siis kipaista lehtipisteisiin ennen messukäyntiä. Asun-lehden ilmestymisen jälkeen saan minäkin julkaista kuvat yläkerrasta eli sisustusiloa silmille luvassa!

Arvon kolme kahden hengen Asuntomessu-lippupakettia ja voittajat ovat:

Marika Vänskä Kivoja ratkaisuja. Ja nyt kun oma omakotitalo haave on herännyt kunnolla eloon, niin nämä kiinnostavat entistä enemmän.
Noora Riuttanen 

Riikka Pidän arkkitehtuurista, meille valmistui hyvin samaa muotokieltä oleva talo hirrestä viime vuonna. Kompaktin kokoisia mutta mun kokemuksen mukaan 8neliön makkari on auttamatta liian pieni kenelle vaan…meidän makkarit kooltaan 11-12,5 neliötä ja ovat hyvän kokoisia olematta kuitenkaan överejä.

Onneksi olkoon! Kurkistakaa sähköposteihinne.

Vaikka avajaisiin en päääsekään, olen tutkinut kohteet läpi uudesta Dekosta, yleisfiilis on se, että talot ovat järkevän näköisiä ja kokoisia. Asuntomessut ovat joka kerta elämys ja varmasti vielä Poriin palaan ennen kuin messut päättyvät. Onhan meillä  mieheni kanssa on pian jo kymmenen vuoden parisuhdeperinne tehdä yhteinen reissu messukaupunkiin.

Kotona sisustusasiat ovat olleet kesäiseen tyyliin vähän taka-alalla, ajatukset ja energia kun on pihalla ja mökillä enemmänkin. Jotain ihanaa ja uutta kuitenkin on, sillä sain mökin tuparilahjaksi Ellokselta* kauniin Tobago-rottinkituolin.  Mökin viivästyessä sijoitin tuolin lasitetulle terassille, ihan suoraan sään armoille rottinkia ei kannata asettaa.

Vaikka terassilla on uuden tuolin myötä aika monta kalustetta, sopii se silti kauniisti joukkoon ja muodostaa Parolan Rottingin klassikkokeinun kanssa oivan parivaljakon. Mittasuhteiltaan uusi tuoli sopii isommallekin istujalle ja siitä on tullut mieheni lempipaikka.

Tänään luvassa on jokakesäinen lomatraditio eli aivan liian harvinaiseksi käynyt vierailu kauneushoitolaan. Laitetaan ripset ja kulmat kuntoon, niin lomalaisena on mukavampi elellä ilman meikkiä. Sitten piipahdetaan mökillä ja lupaan teille pian sisäkuvia saunamökiltä, toivotaan että ei sada kissoja ja koiria.

Iloa päivään ja palataan taas!

 

*Tuoli saatu Ellos Home 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti