Hakolan Lazy – ihanan laiska televisiotilan uusi sohva

by Kerttu
Ihanan laiska – televisiotilan sohva

Kaupallinen yhteistyö: Hakola 

Uusi koti on kahdessa kerroksessa ja se on suurin yksittäinen muutos verrattuna edelliseen taloomme. Yläkerran keittiö-olohuonetila on 35 neliötä ja sinne olisi ollut sisustuksellisesti haastavaa saada televisiota. Suoraan sanottuna en olisi halunnutkaan, vaan nautin siitä, että yhdessäoloon tarkoitetussa tilassa ei ole telkkaria.

Onneksi alakertaan jää aula, joka on kuin tehty tv-tilaksi. Huh, huokaisin salaan.

Edellisen kodin tv-huoneen sohva ei olisi mahtunut tilaan ja saimme jättää vanhan sohvan paikoilleen vanhaan kotiin. Mökille hankimme samettisen Hakolan Lazy-sohvan, johon ihastuimme koko perhe ja siksi, kun kesällä piti tehdä pikaisesti uuden sohvan tilauksesta, päätin luottaa tuttuun ja turvalliseen: Hakolaan.

Hakola brändinä on tuttu jo monien vuosien takaa ja pääsin muutama vuosi sitten jututtamaan sen luovaa johtajaa Anna-Leena Hämäläistä Designtarinointa-podcastini vieraana.  Kyseessä on siis perheyritys, jossa juuret ovat syvällä suomalaisen designin ytimessä.

Parasta Lazyssa on sen muotoilu, se on nimittäin hieman kokoaan suurempi. Sadan sentin istuinsyvyyden ansiosta sohva on tilava ja mukava, kolmen hengen sohvalle mahtuu hienosti kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Sävyksi valkoitui kitti eli sävytetty vaalea ja kankaaksi Lauritzon’s Florist. Kyseessä on vesipestävä kangas, joka on ainakin näin lapsiperheessä ehdoton edellytys. Yksi tahravahinko jo kävikin ja sain kankaan ihan pyyhkimällä puhtaaksi.

Sohvan selkätyynyihin saa valita joko  höyhen-untuva-kierrevanusekoiteen tai EcoSoft-vanutäytteen. Mökille valitsin 100% kierrätetyistä PET-pulloista valmistettu EcoSoft-täytteen ja nyt kotiin ihan testimielessä höyhen-untuva-kierrevanusekoitteen, joka on kyllä yhtä aikaa sopivan jämäkkä ja ihanan pehmeä. Vaikea sanoa, kumpi on suosikkini.

Sadan sentin istuinsyvyyden ansiosta sohva on tilava ja mukava, kolmen hengen sohvalle mahtuu hienosti kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Olen etsinyt suurissa linjoissa hyvin harmonisia ja rauhallisia sävyjä ja sillä uskon, että ajan mittaan sisustus saa väriä ja kerroksia. Taulu pääsee pian seinälle, tekstiilejä tulee lisää ja tila kaipaa myös säädettävää valaistusta. Tv-tilassa ei ole lainkaan ikkunaa.

Tv-tila alakerrassa antaa rauhallisen paikan katseluhetkille. Itse katson telkkaria aika vähän, mutta onhan se mukavaa kokoontua koko perheen voimin viikonloppuiltana yhteisen ohjelman ääreen.

Sohvapöytänä palvelee Hakolan Moon-rahi, johon valitsin saman kankaan kun mökin sohvassa on: sametti nimeltä latte. Valinta tuo lämpöä vaalean sohvan rinnalle ja jos joskus tuntuu siltä, voin viedä rahin myös mökille.

Olen etsinyt suurissa linjoissa hyvin harmonisia ja rauhallisia sävyjä ja sillä uskon, että ajan mittaan sisustus saa väriä ja kerroksia.

Isoissa hankinnoissa pyrin löytämään aikaa ja käyttöä kestäviä ratkaisuja. Hakolan Lazy on varmasti sellainen, jonka saa palvella meillä pitkään. Syksyn leppoisaksi tavoitteeksi voisinkin ottaa meille mahdollisimman paljon yhteisiä hetkiä. Tv-sarjasuosituksia otan siis ilolla vastaan!

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Sanna 2 lokakuun, 2019 - 3:51 pm

Onpa harmoninen tunnelma ! Mikä teidän matto on?

Reply
Kerttu 3 lokakuun, 2019 - 7:50 am

Hei Sanna ja kiitos! Matto on VM Carpetin Silkkitie 🙂

Reply
Sarimarjukka 3 lokakuun, 2019 - 5:26 am

Rauhallista, tyyntä ja sopusointua. Sinulla alkaa muodostua hieno kokonaisuus perheen kodiksi. Pidän kovasti tavastasi sisustaa kiireettömästi ja rauhassa harkiten. Pyrin itse tekemään samoin. Hyvää loppuviikkoa, blogisi on ihana.

Reply
Kerttu 3 lokakuun, 2019 - 7:52 am

Moi Sarimarjukka ja lämmin kiitos kannustavasta kommentistasi <3 Olen etsinyt rauhaa ja balanssia monella tavalla ja se alkaa kantaa hedelmää. Usein aika auttaa tekemään oikeita päätöksiä, vaikka usein olenkin malttamaton 🙂

Reply
T 3 lokakuun, 2019 - 7:23 am

Onpa kaunista ja harmonista 🙂
Olen ihaillut tuota kaunista lattiaa, meillä on lattiaremontin suunnittelu käynnistä ja olen etsinyt juuri tuollaista parketin sävyä, osaatko kertoa tarkemmin mikä malli teillä on lattiassa? Kiitos!

Reply
Kerttu 3 lokakuun, 2019 - 7:53 am

Kiitos paljon T! Laittia on Novafloorin kalanruotoparketti, tästä löydät tarkemmat tiedot: https://www.erikoisparketti.fi/PARADOR-Trendtime-3-Tammi-Pure-kalanruoto-mattalakattu-parketti.html

Reply
L 4 lokakuun, 2019 - 9:50 am

Oi kuinka ihanan seesteinen tunnelma! Kaunista on. Tässä sohvahankinnat mielessä olisi kiva kuulla vertailua teidän olkkarin sohvasta ja tästä Hakolan sohvasta. Onko paljon eroa? Entä Hakolan istuinsyvyys, tuntuuko että jää ns. jalat ilmaan jos istuu ihan perällä? Kiitos jo etukäteen jos ehdit muun touhun keskellä vastata.

Reply
Sanna 6 lokakuun, 2019 - 12:18 pm

Meillä myös Hakolan sohva ja en voisi olla tyytyväisempi. Meillä meni kangas vaihtoon jo alkumetreillä, mutta asiakaspalvelu oli täydellistä asian hoidossa. Mikä harmaan sävy seinässä?

Reply
RanMa 18 lokakuun, 2019 - 3:18 pm

Hei, ihana tunnelma! Kysyisin tuosta Silkkitiestä, onko teillä mennyt maton nukka käytössä ”nyppyiseksi”? En osaa päättää lyhyempinukkaisen Hattaran ja Silkkitien välillä, ja pohdinkin nyt plussia&miinuksia.

Reply
Kerttu 18 lokakuun, 2019 - 3:24 pm

Hei ja kiitos sinulle! Silkkitie on aivan ihana matto, eikä ole mennyt käytössä miksikään. Meillä on sekä Hattara että Silkkitie, pidän molemmista. Silkkitiessä on hieman elävämpi pinta pitkästä nukasta johtuen, mutta aivan unelmanpehmeä ja ihana käytössä.

Reply
miettii 26 marraskuun, 2019 - 11:30 am

Hei, kumpi täyte toimii parhaiten napakan oloisena ja pehmeänä? pelkään, että untuva valahtaa ja sitä saa jatkuvasti pöyhiä.

Reply
Emilia 13 tammikuun, 2020 - 4:48 pm

Hei minua kiinnostaa myös tuo selkätyynyn täyte. Kumpi on ollut käytössä parempi ja millainen mukavuus niissä on? Ja onko niiden välillä paljon eroa? Kiitos!

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2020 - 6:37 am

Hei! Voi itku, tänne oli jäänyt kommentteja vastaamatta, pahoittelen! Täytyy sanoa, että molemmat ovat hyviä, ei siis isoa eroa kummassakaan. En ole kokenut, että untuvatäytteistä pitäisi mitenkään erityisen paljon pöyhiä, sohva pysyy aika mukavasti ryhdikkäänä ja siinä on mukavaa istua. Hakolan sivuilla lukee näin:

”Hakolan sohvien selkätyynyjen täytteissä on saatavilla kaksi vaihtoehtoa, Ecosupersoft-täyte, joka on valmistettu 100% kierrätetyistä PET-pulloista sekä höyhen-untuva-kierrevanu -sekoite. Ecosupersoft on vakiotäytteemme sohvien selkätyynyihin, tehden sohvan tuntumasta mukavan pehmeän. Keinokuituinen Ecosupersoft sopii myös loistavasti allergiakoteihin sekä koteihin, joissa ei haluta käyttää eläinperäisiä tuotteita.

Halutessaan selkätyynyihin voi valita myös höyhen-untuva-sekoitteen. Höyhen-untuva-tyynyjen kohdalla tulee kuitenkin muistaa niiden pöyhintä tasaisin väliajoin, jotta tyynyn muoto palautuu. Kaikki selkätyynymme ovat lokeroitu, mikä estää täytteen valumista.”

Valitettavasti en osaa sanoa, että jompi kumpi olisi merkittävästi toista parempi. Mökillä sohvalla seurusteellaan ja vietetään erilailla aikaa kun taas telkkarihuoneessa. joten myös käyttö on erilaista.

Reply
Maija 1 heinäkuun, 2020 - 8:49 am

Todella harmooninen tuo kokonaisuus, vaikka usein tuollainen noin vaalea ei ehkä omaa silmää miellytäkään. Mekin päätimme ostaa uuden sohvan meidän vanhan rutkun tilalle, niin kuljetuspalvelun pitäisi tänään toimittaa se myöhemmin, jännityksellä odottelen jo täällä. Itsekin pyrin nimenomaan ostamaan nykyään vähän siinä mielessä, että ne olisivat käyttöä kestäviä ja muutenkin ei mitään käyttökertakamaa. Kiitos inspiroivasta tekstistä ja kuvista!

Reply

Jätä kommentti