Sisustusrauha ja kodin sisustamisen vaiheita

by Kerttu
Sisustusrauha ja kodin sisustamisen vaiheita

Ihanaa sunnuntaita!

Täällä on vietetty rentoa ja ystävientäyteistä viikonloppua. Tuntuu jopa, että nyt on ollut ihan ensimmäinen ”tavallinen” viikonloppu tässä kodissa, sillä näihin viikkoihin uudessa osoitteessa on mahtunut niin häiden juhlintaa  kuin viime viikonlopun sairaalakeikka pojan kanssa.  Siksi tuntuu erityisen ihanalta päästä fiilistelemään uutta kotia ja nauttimaan kotoilusta.

Olen julistanut meille sisustusrauhan. Se tarkoittaa sitä, että en jaksa tai halua hötkyillä kodin pienten yksityiskohtien kanssa. Tauluja tai pysyviä pyyhekoukkuja ei ole seinällä, mutta ehtiihän tuota. Tärkeintä on ollut saada arki toimimaan ja tavarat loogisille paikoille.  Sisustuksen kanssa tarvitaankin malttia, sillä jos sitä ei olisi ollut, olisin jo nyt tehnyt muutaman hutivalinnan.

Olen julistanut meille sisustusrauhan.

 

Sisustusrauha on tarkoittanut myös edelleen jatkunutta karsintaa. Kolmen viikon kirppisurakka päättyi eilen ja tein asian itselleni todella helpoksi: pöytään jääneet myymättömät tuotteet siirtyivät suoraan hyväntekeväisyyteen. Näin kotiin ei palanut yhtään  turhaa nyssäkkää.  Kirpputori Silinterille Jyväskylässä isot pisteet, kokemus oli kaiken kaikkiaan 5/5.

Muutossa alkanut toive siitä, että kodissa on vain tavaroita, joilla on aitoa käyttö-, visuaalisuus- tai tunnearvoa on vain syventynyt. Vaikka urakka läpikäymisessä on melkoinen, se myös palkitsee aidosti. Koti on selkeä ja tavarat pysyvät ja löytävät paremmin paikoilleen, kun säilytyksessä on vain oleellinen.

Muutossa alkanut toive siitä, että kodissa on vain tavaroita, joilla on aitoa käyttö-, visuaalisuus- tai tunnearvoa on vain syventynyt.

Sisustuksen syntymisellä on erilaisia vaiheita.

Ensimmäisellä kierroksella sisustus alkaa palvella arkea. Se on kenkäkaappia ja lautasten paikkoja keittiössä. Se on pohdintaa, miten meillä ollaan, minne jätetään laukut sisään tullessa ja kuinka pyykit kulkeutuvat näppärimmin pyykkikoppaan. Olen tilannut makuuhuoneisiin ihanat, kokopitkät pimennysverhot ja suunnittelen olohuoneeseen klassista säilytyshuonekalua. Nämä tekevät asumisesta vielä asteen mukavampaa.

Sisustuksen seuraava vaihe tuo kerroksia ja kodikkuutta. Se on suloisia asetelmia, kotoisia torkkupeittoja ja tunnelmallista kynttilänvaloa. Nyt alamme pikkuhiljaa lipua vaiheeseen kaksi.

Tällä hetkellä – monen ystävän vierailun jälkeen – kotimme tulvii kukkasia. Siirsin tämän puuvillanoksan eteisen tasolle, jossa se on vastaanottamassa vieraita ja kotiväkeä kuin kertoa, että sisustuksen syventävä kierros on alkanut. Oksassa olevat unelmanpehmeät pumpulipallot ovat avautuneita 3-5-lokeroisia kotahedelmiä.

Kuivakukat ovat hyvin trendikkäitä juuri nyt. Ne ovat samalla hyvin ekologinen ja taloudellinen tapa tuota kotiin jotain uutta, sillä oksa ilahduttaa muuttumattomana pitkään ja kun siitä haluaa päästä eroon, sen voi siirtää biojätteisiin.

Koti heijastelee omaakin tunnetilaa ja nyt tuntuu seesteiseltä ja selkeältä. Hurlumhei-kuukaudet ovat ohi mökkiprojektissa,  talonmyynnissä, muutossa ja asettumisessa. Kyllä se perusarki on parasta sunnuntainakin.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Ilona 30 syyskuun, 2019 - 4:59 pm

Moikka,

onko tuo teidän olohuoneen valkoinen matto kenties VM Carpetin hattara tai silkkitie?
Näyttää tosi kivalta! Onko ollut helppo pitää puhtaana (tahrojen poisto, imurointi…)?

Reply
Kerttu 1 lokakuun, 2019 - 5:57 am

Moikka! Tämä olohuoneen matto on Hattara ja on ollut helppoa pitää puhtaana. Pesulassa olemme sen käyttäneet kerran ja nyt kun ei ole enää koiraa, ei oikeastaan ole tahrojakaan tullut. Imurointi on helppoa matalan nukan ansiosta 🙂 Silkkitie meillä on alakerrassa ja sitäkin voin ilolla suositella.

Reply

Jätä kommentti