Habitaren kauniit ja kiinnostavat

by Kerttu
Habitaren kauniit ja kiinnostavat

Sisustajat eivät ole varmasti voineet välttyä tiedolta, että Helsingin messukeskuksessa on meneillään Habitare: Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma.  Luvassa on messuhallin täydeltä tietoa ja inspiraatiota ja visuaalista ilotulitusta, jossa Suomi loikkii länsinaapuriaan kiinni suurin harppauksin.

Tämän vuoden teemana on Mielen tiloja, joka kuvastaa sitä, että tilaratkaisut, materiaalit, värit, tuoksut, valaistus ja esineistö luovat tunnetiloja ja palvelevat elämän erilaisia tarpeita. Trendeistä ei enää juuri puhuta, enemmänkin signaaleista ajan kuvina. Tällä hetkellä pinnalla on luonnollisuus, runsaus, pyöreät muodot, puupinnat ja murretut värit. Ilmiöinä nousevat esille   moniaistillisuus, digitaalisuus, yksityisyyden merkitys, kiertotalous ja onnellisuus. Kiteytyksenä Habitare toistaa sen, jonka itsekin olen muuton myötä kokenut: koti on siellä missä sydän on.

Nostan esille kiinnostavia osastoja ja brändejä, nämä kannattaa ainakin katsoa, kun messuilla kiertelee:

Muoto2: 

Kirsi Pasasen ja Mikko Kentan Muoto2 edustaa uutta, suomalaista funktionaalista designia. Kaikki huonekalut valmistetaan Lahdessa ja mallistosta löytyy kodin huonekaluja ja piensisustustuotteita. Ihastuin erityisesti kuvassa vasemmalla näkyvään Laine-kaappiin.

Matri

Kotimaisia laatuvuoteita ja -petivaatteita valmistava Matri on ihastuttanut Habitare-osastollaan ennenkin. Kokonaisuus on harmosen kaunis ja tuotteet hyvin esillä.

Dekoratiivi

Sisustussuunnittelija Laura Seppäsen suunnittelema Bond-pöytä yhdistää innovatiivisella tavalla mikrosementtikannen ja puurimoitusjalan. Näyttävä pöytä on kuin taideteos ja se on suunniteltu niin, että jalat eivät tule istujien tielle.

Anno

Annon osasto oli jatkumoa viime vuodelle, mutta nyt ollaan vielä astetta rouheammissa tunnelmissa. Tyyli on jalostunut luonnonläheiseksi ja neutraalinsävyiseksi. Annon verkkokaupassa on -20 % ale Habitaren ajan.

Timberwise

Timberwise toi Habitareen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttävän osaston, jossa esillä NexTwise -muotoilukilpailun  voittajatyöt sekä juhlavuoden uutuudet. Puupinnoilla leikittelevän osaston suunnittelusta ja värimaailmasta vastaa  Susanna Vento.

Avotakka

Petri Salmelan suunnittelema osasto esittelee ajankohtaiset materiaalit, värit ja kuosit sekä Avotakan sivuilta tutun kiehtovan kerroksellisen sisustustyylin. Valinnat on tehty silmälläpitäen sisustamista, joka painottaa pitkäikäisiä ja kestäviä hankintoja. Osastolla on tekstejä, jotka haastavat sisustajaa pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistään.

Bo lkv

Well hello, aikamoista että Habitaren ehkä upein osasto on kiinteistövälitysfirman! Bo lkv:n luova johtaja Peeta Peltola tunnetaan pettämättömästä visuaalisesta silmästään ja sadan neliän kokonaisuus on oma maailmansa -tai sitten ihan kuin koti saunoineen, keittiöineen, makuuhuoneineen ja olkkarineen. Bo lives here-konsepti on taidonnäyte brändin visuaalisesta ilmeestä ja uuden ajan ajattelusta kotien myymisessä. Bo:n osasto lunastaa paikkansa kuratoidulla ahead-osastolla mennen tullen.

Hakola

Hakola on kuin sukellus vaahtokarkkiin tai jonnekin ihanaan ja pehmeään. Esillä osastolla on syksyn uutuustuotteita, jotka ovat ovat osoitus jurvalaisten tekijöiden ja nuorten suomalaisten suunnittelijoiden huippuosaamisesta. Esillä on mm. Joanna Laajiston suunnittelema Bobo-sohva sekä -nojatuoli, Samuli Helavuon Mama-tuoli ja Hanna Anosen Cocktail-varjostin.

Lisäksi silmät auki näissä:
Signals-näyttely
Asun-kortteli
Woodnotes
Lapuan kankurit
Kontio Olokoto
Verkkokaupan älykoti
Tarkett
Vieser

Suosittelen Habitare-käyntiä ja myös piipahdusta Helsingin keskustassa Erottaja 2:ssa. Siellä on osana Helsinki Design weekiä kehuttu näyttely, jossa  viidessä kerroksessa ja 65 huoneessa on esillä parasta suomalaista muotoilua. Minulta jäi aikataulusyistä väliin, joten menkää minunkin puolestani!

Inspiroivaa loppuviikkoa!

Ps. Kiitos ihanista kohtaamisista ♥

Lue myös:
Habitare 2018
Habitare 2017
Habitare 2016

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Merja 13 syyskuun, 2019 - 6:45 am

Olen myös laittanut merkille Bo lkv:n asuntoilmoitukset, joissa on mieletön stailaus. Oikea vinkkiparatiisi, vaikkakin tässä tilanteessa on tietenkin kysymys asuntojen myynnin edistämisestä. Mukavaa kuitenkin, että se tehdään tyylillä.

Reply

Jätä kommentti