Habitare – paljon enemmän kuin huonekalunäyttely

by Kerttu

Ei liene enää epäselvää kenellekään sisustuksen ystäville, että Helsingin Messukeskuksessa on käynnissä Suomen suurin sisustus- ja designalan tapahtuma eli Habitare-messut. Blogit pullistelevat jo nyt kauniita osastoja ja inspiroivia uutuustuotteita, joten haluan käsitellä tapahtumaa vähän toisesta näkökulmasta.

Kuuntele tästä: Designtarinoita-extra: Habitare

Tein eilen Habitare-messuilta podcast-jakson, jossa sukelletaan syvemmälle siinä, mitä ajan ilmiöitä sisustus tällä hetkellä heijastelee. Tämän vuoden teema on huomisen koti. 

Hakola 

Värimaailma ja sisustuskokemuksen subjektiivisuus: 

Sisustuksen trendejä ennustavassa signals-näyttely kertoo, että valkoinen aikakausi on päättynyt ja nyt loistaa värit. Mutta miksi? Värit viittaavat positiivisuuteen, sillä altistumme valtavalle määrälle kurjia uutisia joka päivä. Samaan aikaan on huomattavaa, että  sisustus on aina subjektiivinen kokemus, jossa saman tilan voi eri ihmiset kokea hyvin eri tavalla.

Anno

Kun vierailet Habitaressa, tee testi ja mieti, mitä tunteita signals-näyttely sinussa herättää ja sitten kysy kaverin fiiliksiä. Oletteko kokeneet ympäristön eri tavalla? Ovatko värit sinulle ahdistavia vai iloisia? Onko harmonia tylsää vai elämänmakuista?

United stories

Skandinaavisuus kohtaa Aasian

Suomalaiset ja muutkin pohjoismaalaiset inspiroituvat tällä hetkellä erityisesti japanilaisesta minimalismista. Tästä kertovat monen uutuustuotteen muotokieli sekä Mujin huikea suosio Habitaressa.

Muji

Eettinen sisustaminen

Yksi vahva nouseva ilmiö on eettinen sisustaminen. Ostamalla voi oikeasti pelastaa palan maailmaa.  Ihaninta on se, että fokusoimalla ostamista voi myös valita, ketä tai mitä auttaa.

Avotakka-koti

Klassikkojen uusi nousu 

Moni tähtää klassikoksi, mutta harvasta lopulta on siihen. 50- ja 60- lukujen muotokieli on jälleen ajankohtaista ja on hienoa nähdä, että vuosikymmeniä sitten laadukkaasti suunnitellut tuotteet voivat näyttää yhä modernilta. Messujen uutuuksista löytyy varmasti tulevaisuuden klassikkoja, joten silmät auki kierrellessä!

EK for kids

Kaikkia näitä teemoja ja vähän lisääkin käsitellään tänään ilmestyneessä Designtarinoita-podcastin extra-jaksossa. Valitettavasti äänenlaatu ei ole ihan paras, hälinässä ja liikkeessä äänitetty jakso poikkeaa aika paljon studiotasosta. Mutta onneksi kaikki vieraat, joita sain haastatella olivat huikean mielenkiintoisia, joten ehkä vartin verran sietää kuunnella 🙂

Lämmin kiitos Habitaren markkinointivastaava Pia Sievinen, Signals-alueen kuratoinut trendianalyytikko Susanna Björklund ja kaikki muutkin haastateluihin osallistuneet!

Kuuntele Designtarinoiden erikoisjakso (15 min) TÄSTÄ.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti