Mökin makuuhuone ja säilytysratkaisut

by Kerttu
Esittelyssä mökin makuuhuone ja säilytysratkaisut

Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Kontio

Tervetuloa kurkistamaan mökin makuuhuoneeseen! Se on napakka, mutta tehokas, aivan kuten mökkikin (ja osittain luonnehdinta sopinee myös emäntään). 9.6 neliöön mahtuu kuitenkin se mitä tarvitaankin: parisänky ja mukavasti säilytystilaa.

Mökillä olen pitänyt tärkeänä sitä, että tavaran määrä on hallittava. Yhtään mitään ei viedä sinne siksi, että kotiin ei mahdu.  Haluan, että asioilla on paikka ja tarkoitus. Pienissä tiloissa kun ollaan (usein loma-aikaan vielä isollakin porukalla) kirjoja, leluja, pyyhkeitä ja vaatenyssäköitä tuppaa joka tapauksessa leviämään sinne tänne. Siispä tavaramäärä suhteutetaan säilytystilaan, eikä toisinpäin.

Yhtään mitään ei viedä mökille siksi, että kotiin ei mahdu.

Lasten huoneisiin ei asennettu kaappitilaa, joten koko perheen vaatekaapit ovat tässä huoneessa. Ajatus on, että mökillä säilytetään kesäkaudella pientä vaate,- pyyhe- ja petivaatevarastoa, jotta pakkaaminen ja purkaminen helpottuvat.

Makuuhuoneen kaapit ovat keittiön tapaan Kontio Livingin valikoimaa. Yhtenäisen ja rauhallisen ilmeen saavuttamiseksi kaikki mökin kiintokalusteet noudattavat samaa ilmettä: oven sävy on kitti ja vedin pyöreä messinkinen. Sävyt sopivat kauniisti kotimaisen Quu Designin valaisimen kanssa.

Kontio Living on hirsitalotoimittaja Kontion oma mallisto, joka on suunniteltu erityisen hyvin sopimaan hirsirakennuksiin niin sävyjen, materiaalien kuin mallien osalta.  Teknisissä ratkaisuissa on myös otettu huomioon aitojen puuseinien luontainen eläminen.

Vasemmanpuolimmainen kaappi on  vaatteille, jokaiselle yksi oma hylly. Tämä tila riitti tänä kesänä ainakin mainiosti. Lisäksi yksi hylly on kosmetiikalle, hiustenhoidolle ja rasvaputeleille.

Keskikaappi on pääasiassa tankoa ja siellä on kylpytakit, jotka päällä hipsitään saunaan. Myös neuleita, huppareita ja ulkotakkeja säilytetään täällä. Ylähyllyt ovat vielä tyhjinä, mutta sinne laitetaan koreissa varapolttimoita ja -pattereita sun muuta sellaista. Alahyllylle mahtuu kenkiä.

Niin, ja aina tarvitaan miljoonakaappi. Siis paikka, minne laitetaan kaikki se, jolle ei ole paikkaa. Mökillä miljoonakaapin paikan onneksi lunastaa yksi hylly.

Seuraava kaappi on varattu siivoukselle, esteettisyyssyistä siirsin mopin ja sangon kuvasta. Lukittavassa yläkaapissa on lääkkeet ja aurinkovoiteet.

Oikeanpuolimmaisessa kaapissa pääasiassa pyyhkeet, liinavaatteet ja pyykkikori.

Kontio Livingin filosofia heijastelee hyvää ja toimivaa arkea. Suunnittelussa kiinnitetään huomiota siihen, miten kodissa / mökissä eletään. Kauniistakaan sisustuksesta ei ole iloa, jos se ei palvele arkea. Kitin sävy kiintokalusteissa on osoittautunut paitsi harmonisen kauniiksi, myös armolliseksi ratkaisuiksi.

Tiedoksi muuten rakkaalle aviomiehelleni, että se että ovennuppi ja kaappien vetimet ovat samansävyisiä, ei ollut sattumaa 😀 Yksityiskohdat luovat kokonaisuuden ja mielestäni nämä messinkiset detaljit hirren parina tuovat kokonaisuuteen ripauksen lisää mielenkiintoa.

Mökkikesä on ohi, mutta jatkamme mökkeilyä vielä ainakin lokakuun. Ensi keväänä onkin ilo aloittaa mökkikausi, kun kokonaisuus alkaa olla valmis ja voimme keskittää tarmoamme ulos. Tosin tuosta ikkunasta näkyvästä niitystä emme malta luopua. Tuulessa heiluvat heinät ovat uskomattoman rauhoittava näky.

Mökin kiintokalusteiden osalta olemme olleet tyytyväisiä valintoihin. Eteiseen ja varastoon vielä urakoidaan omat simppelit säilytyssysteeminsä, ehkä nyt syksyllä tai sitten keväällä. Ehtiihän tässä, valmiissa maailmassa.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Merja 12 syyskuun, 2019 - 6:45 am

Hyvältä näyttää. Varatkaa eteiseen kaappi tai reilu naulakko, syksyn ja kevään ulkovaatteille, jotka on pakko olla eri kuin kaupungissa. Myös kumpparit, crocsit ja lenkkarit täyttävät paikat, tiedän kokemuksesta. Ja remppa-, raivaus-, sekä siivousvaatteita myös tarvitaan, mökkiverkkarit on kova sana, valitettavasti. Onneksi teillä on tuo lasitettu ulkoterassi, ainakin osan jalkineista voi jättää sinne.
Hyvää syksyä, on mukava laittaa mökki talviteloille, odottaa innokkaana kevättä ja uutta mökkikautta.

Reply
Kerttu 12 syyskuun, 2019 - 8:51 am

Moikka Merja!

Olet kyllä oikeassa, jo neljät kumpparit vievät eteisessä aika paljon tilaa. Meidän eteistila on kyllä todella kompakti, joten pitää laittaa luovuus peliin, kuinka tilaa kaikelle saadaan optimaalisesti. Lasiterasssi onneksi antaa tilaa ja siitä on kesäaikaan tullutkin arkieteinen 🙂 Kiitos toivotuksista ja ihanaa syksyä sinnekin! Pikkuhiljaa klousataan kesäkausi 2019 ja jäädään odottamaan uutta kesää.

Reply
Paula 5 helmikuun, 2020 - 10:25 pm

Heippa, mitkä ovat makuuhuoneenne seinien mitat? Entä kaapiston pituus?

Reply

Jätä kommentti