Ensimmäiset istutukset – kukkasia sisäänkäynnille

by Kerttu
Ensimmäiset istustukset – vihreää sisäänkäynnille

Pitäkää takatalvenne, meikäläinen aloitti nyt kevään!

Eilen illalla tulin kotiin Kevätmessujen ihanasta kukka- ja väriloistosta ja vastassa olivat nuutuneet, ruskeat, kuivahtaneet talvi-istutukset. Päätin, että tämä olkoon niiden viimeinen päivä, sieluni janoaa jotain raikasta ja vihreää.

Suurin odotuksin astelin ostoksille ja keräsin kärryyn visioni mukaisia kevätistutuksia, kun puolihuolimattomasti vielä kysäisin myyjältä, että pärjääväthän nämä varmasti…? Niinpä tietenkin, vaikka olin valinnut kylmää sietäviä lajikkeita, eivät monet kukkaset riemastu yöpakkasista.

Niinpä vaihtoehtojen ollessa narsissi tai orvokki, päädyin jälkimmäisiin valkoisessa kukinnossa. Perinteistä, mutta silti toimivaa!

Kevätkausi siis startattiin orvokeilla, toki noissa suurissa ruukuissa voisi olla myös korkeampia kasveja. Otin suurimpia orvokkeja mitä tarjolla oli eli jos on muita malttamattomia, niin kannattaa kurkistaa myös kokovaihtoehtoja.

Tänään olemme suurimmaksi osaksi touhuilleen kotosalla, nämä päivät ovat minulle todellista akkujen latausta. Huhtikuu on todella työntäyteinen ja saan olla tarkkana, että balanssi säilyy. Toisaalta, kun tekee kivoja juttuja, niistä ei pääse niin rasittumaan.

Eilen Kevätmessuilla oli tosi mukavaa ja tuntui, että oma esiintyminen meni myös ihan hyvin. Tuntui rennolta kertoa omaa tarinaa ja sanoinkin alkuun, että voisimme kuvitella olevamme järven rannalla nuoriopiirissä. Yllättävän hyvin mielikuva toimi ja lavalla oli fiilis, että kerroin kavereilleni juttua. Toivottavasti sama tunnelma välittyi yleisöön.

Ensi viikonloppuna on luvassa jälleen yksi esiintyminen, tällä kertaa Tampereella Koti & piha -messuilla. Luvassa on jälleen jotain uutta, sillä tulemme yhdessä Marun kanssa juttelemaan aiheesta hetken huumasta kestävyyteen -onnellisen sisustajan vastuulliset valinnat.

Siinä missä kevät ottaa toiselle koville, on minulle marraskuu samanlainen koettelemus kuin juoksisi maratoninin pimeässä ja ilman lenkkareita. Joka vuosi tuo vuoden pimein kuukausi ottaa pikkuisen kovemmalle, mutta samaan aikaan huhtikuu ja valo entistä ihanammalle. Tuntuu, että valon myötä olen oma itseni ja virtaa riittää moneen asiaan, vai olisiko kyse vain siitä, että päivässä tuntuu olevan enemmän tunteja?

Miten siellä, koetko enemmän kevätväsymystä vai -piristystä?

Nyt kotiin tullessa on pikkuisen enemmän kevättunnelmaa vastassa, täytyy toivoa että kukkaset pärjäävät mahdollisessa pakkasessakin. Itsehän laitoin tänään toppavaatteet pois eli optimistina uskon, että kannatti.  Seuraavaksi lasten kanssa keräämään pajunkissoja, sillä Keski-Suomessa virvotaan viikon kuluttua.

Niinpä vaihtoehtojen ollessa narsissi tai orvokki, päädyin jälkimmäisiin valkoisessa kukinnossa. Perinteistä, mutta silti toimivaa!

Leppoisaa sunnuntaita ja iloa alkavaan KEVÄTviikkoon!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Roosa 12 huhtikuun, 2019 - 4:55 pm

Mistä nämä aivan ihanat ruukut ovat? Itselläkin kohta edessä kevätkukkien istutus, tästä sai kyllä ihanaa inspiraatiota.

Reply
Kerttu 12 huhtikuun, 2019 - 5:59 pm

Hei! Tämä ovat Hongkongista, mutta jo useamman vuoden vanhoja 🙂 Kevät on kyllä ihanaa aikaa, toivotaan että pakkaset olisivat pian takana!

Reply

Jätä kommentti