Mökin terassi valmiina vaikka tansseihin

by Kerttu
Terassi valmiina juhannustansseihin – homma vaihe vaiheelta

Kaupallinen yhteistyö: Kodin Terra Jyväskylä

Tältä näyttää valmiin terassin onnellinen omistaja!

Mökillä syntyy valmista pintaa ihan silmissä.  Nyt yksi iso edistysaskel on terassi, joka tavallaan tuplaa mökin koon. Katettua ja pian myös lasitettua tilaa on 28 m2 ja suunnilleen samanverran on ”jatkoterassia”.  Siinä on koko mökkitontin aurinkoisin kohta, jonne paistaa aamusta iltaan.

Homma alkoi sillä, että tilasimme Kodin Terran Jyväskylän myymälästä sopivan määrän puutavaraa. Koska tarve oli sen verran suuri, otimme kuorman saman tien toimituksella suoraan mökkitontille. Soitto vain myymälään, he pakkkaavat ja kuljettavat kaiken perille. Rakentajatili on ollut iso apu, silloin  ei tarvitse säätää maksamisen kanssa.

Kurkistetaan, miltä vaiheet terassin teossa oikein näyttivät:

Terassin materiaalina sekä saunatuvalla että mökillä on  lehtikuusi, joka on kestävä ja ekologinen vaihtoehto. Se kestää hyvin kulutusta ja lahoa aikanaan kestävää ilman puun käsittelyaineita.  Lehtikuusen paras puoli on huoltovapaus eli sitä ei tarvitse öljytä tai hoitaa muuten. Väritys harmaantuu kauniisti, nyt jo viime kesänä asennettu saunan terassi on saanut kauniin harmaan pinnan. (Toivotaan, että mahdollisesta tikkuuntumisesta ei tule ongelmaa, silloin pitää hioa puu laudan suuntaisesti. Viime kesänä asennettu saunan terassi on onneksi moitteeton.)

Saapa nähdä, millainen sävyero tulee katetulle ja kattamattomalle terassille. Lehtikuusen voi myös halutessaan käsitellä, mutta sitä suositellaan tehtäväksi vasta muutaman vuoden kuluttua. Lehtikuusen omat uuteaineet kyllästävät puun niin hyvin, että puu on vastaanottavainen vasta vähän myöhemmin.

En voi kehuskella, että olisin itse ollut paikalla naulapyssyn tai muunkaan työkalun varressa. Rakentamisessa on ollut pakko valita, mitä itse tehdään, jos meinataan saada kesäksi (edes joksikin kesäksi) valmista. Niinpä myös terassihommissa meillä oli apuvoimaa. Ja onhan se helppoa, kun vaan osaa! Rungot syntyivät ruskeasta kestopuusta betoniharkkojen päälle. Runkonaulaimen ansiosta terassissa ei ole yhtään naulaa näkyvillä.

Kodin Terran myymälästä saa uusavuttomampikin rakentaja asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Kannattaa siis vaikkapa kertoa, mitä työvaihetta on tekemässä, niin myyjä osaa kysymällä tarkistaa, oletko muistanut kaikki materiaalit ja työkalut.

Katettuun osaan tulee kesäkeittiötä ja ruokailutilaa sekä lapsille lupaamani voimistelurenkaat kiinni kattoparruun. Tämä nyt ei välttämättä ole sisustustuksellisesti se huikein elementti, mutta lupaus pidetään. Mökin keittiö avautuu heti ulko-ovelta, joten ruokien kuljettaminen on näppärää (ellei törmää temppuilevaan jälkikasvuun).

Älkää antako kuvakulmien hämätä, mökillä on edelleen valmiista pinnoista huolimatta ihan täysi työmaameininki. Mutta jokaisesta valmistuneesta työvaiheesta saa iloita, kyllä me vielä joskus maaliin pääsemme!

Viime juhannuksena oli sateista ja tuulista, mutta vietimme tämän keskikesän juhlan silti mökillä, tarkemmin sanottuna saunamökissä. Olimme saaneet juuri ensimmäisen osa terassista valmiiksi, tilaa oli 16 neliötä. (Myöhemmin syksyllä terassi vielä laajennettiin, jotta siinä mahtui kunnolla olemaan.) Mutta ei se tunnelmaa haitannut, korkkasimme samppanjan ja mansikkakakun lähisuvun kesken ja silloin päätin, että tästä tulkoon meidän kesän virallinen aloitusseremonia.

Tänä juhannuksena tilaa onkin enemmän ja mahdumme pitämään vaikka juhannustanssit päämökin terassilla. Siitä tulkoon rentojen hetkien, onnellisten kohtaamisten ja luonnon tarkkailun paraatipaikka.

Kunnes on taas uuden projektin aika.

Ps. Katso tästä Kodin Terran suosituimmat pihan ja puutarhan tuotteet sekä vinkit terassin rakentamiseen

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Heli 29 huhtikuun, 2019 - 4:42 pm

Suosittelen Suomen voimistelutuotteen renkaita. Meillä treenivälineenä aikuisten käytössä.

Reply
Kerttu 1 toukokuun, 2019 - 6:26 am

Hei! Kiitos, sieltä renkaat tilasinkin. Vaikuttaa tosi laadukkailta 🙂

Reply
Kaisa 9 heinäkuun, 2019 - 2:03 pm

Moi taas. Onko terassilauta lehtikuusta vai siperianlehtikuusta? Minkä kokoista lautaa?

Reply

Jätä kommentti