Keittiö remontin jälkeen: Novartin Nordic Nature

by Kerttu
Keittiö remontin jälkeen

kaupallinen yhteistyö: Novart 


Tässä se on! Meidän uusi kotimainen Novart-keittiö Nordic Nature-mallistosta.

Kesällä saimme kodin remontin valmiiksi ja sitä kautta paitsi toimivamman, myös omannäköisen kodin.  Edellinen keittiö sai lähes kokonaisuudessaan uuden elämän jossain muualla, onneksi kaikki hyväkuntoiset osat pääsivät käyttöön. Suosittelen vahvasti keittiöremontoijille vanhan keittiön kierrättämistä esim. Torin kautta.

Keittiön suunnittelun taustalla oli muutama ohjaava ajatus. Ensiksikin vesiputkivetoja ei muuteta tai keittiön laattalattiaa tai muun kodin tammiparkettia pureta. Nämä ohjasivat suunnittelua jo paljon. Lisäksi käynti kodinhoitohuoneeseen jäi luonnollisestikin paikoilleen. Meillä on hieman normaalia korkeampi huonekorkeus, jota haluttiin hyödyntää sekä säilytystilassa että avaruuden tunnussa. Kyseessähän ei ole vain keittiö, vaan koko yhteisten oleskelutilojen tunnelma. Toivoimme selkeää ja rauhallista yleisilmettä.

Keittiö remontin jälkeen

Remontti kokonaisuudessaan kesti reilun kuukauden, toki maalauksia tehtiin pitkin kevättä omatoimisesti. Tämä projekti meni suunnitelman mukaan niin aikataulullisesti kuin budjetillisestikin. Sisäkattoa lukuunottamatta koko remonttiporukka tuli Novartin kautta. Tämä helpotti valtavasti, kun kokonaiskoordinaatio oli yhden tahon hallussa. Remppaan kuului siis keittiö, sisäkatto ja valaistus, koko talon seinien maalaus sekä sähköpistorasioiden lisääminen. Muista remontin asioista myöhemmin, keskitytään tänään keittiöön.

Ensimmäisessä suunnitelmassa oli kokovalkoinen keittiö, mutta asumisen myötä nousi esiin kaipuu puun lämpöön ja kodikkuuteen. Oli viisautta asua kodissa ennen remontin aloittamista, sillä elämisen myötä huomasimme, mitä asioita kaipasimme ja mikä toimii ja mikä ei. Remontin jälkeen yleisilmeeltään vaalea koti saikin rinnalleen kontrastia keittiöstä, jossa kuitenkin korostuu lempeä ja pehmeä tunnelma ja luonnolliset materiaalit ja tekstuurit. Nordic nature-mallisto on nimensä mukaisesti saanut inspiraationsa pohjoisesta luonnosta.

Oli viisautta asua kodissa ennen remontin aloittamista, sillä elämisen myötä huomasimme, mitä asioita kaipasimme ja mikä toimii ja mikä ei.

Isot linjat ideoin itse, mutta kaiken millintarkan työn ja keittiön toimivuuden kulmakivet loihti keittiösuunnittelun ammattilainen Annika Auvinen Novartin Jyväskylän toimipisteestä. Annika piti huolta siitä, että kaikesta tulee kaunista ja ja ennen kaikkea toimivaa. Hänelle tässä vaiheessa suuri kiitos kärsivällisestä otteesta, en varmasti ollut mielenmuutoksineni helpoin asiakas. Mutta hänen osaamiseen luotin järkkymättömästi ja se näkyy lopputuloksessa, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty palvelemaan meidän arkea.

Panostuksia

Meille tärkeää oli materiaalien laatu, sillä toivon ja odotan tämän keittiön saavan jopa vuosikymmenien elinkaaren. Toki puu aitona materiaalina kuluu ja patinoituu, mutta se kuuluu asiaan ja yksittäisiä osia – kuten vetimiä – on helppoa tarvittaessa uusia.

Keittiötasona on Ylämaan Graniitin Caesrastone sävyssä LondonGrey.  Materiaalina kvartsitaso on kestävä ja hygieenien. Toivoin helppohoitoista tasoa, joka kestää elämää. Tummaa keittiötä tasapainottamaan halusin vaaleahkon tason, eläväpintaisena taso on myös hyvin armollinen käytössä. Seinää vasten tuli pieni korotus, joka paitsi näyttää kivalta, helpottaa siivousta. Yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi myös välitilassa käytettiin samaa materiaalia.

Kodinkoneet ovat AEG:n laadukkaita ja energiatehokkaita laitteita. Meillä on nyt myös pikkuinen viinikaappi, joka menee panostus-osastolle.

Design: Nordic Nature-keittiössä on monia yksityiskohtia, kuten niemekkeen pyöristetyt kulmat ja ns. leijuva taso, joka keventää keittiön ilmettä. Keittiö näyttää yksinkertaiselta, mutta siinä on monia kiinnostavia ja käytännöllisiä yksityiskohtia, kuten sokkeliin integroitu jakkara.

Remontin jälkeen yleisilmeeltään vaalea koti saikin rinnalleen kontrastia keittiöstä, jossa kuitenkin korostuu lempeä ja pehmeä tunnelma ja luonnolliset materiaalit ja tekstuurit.

Kompromisseja

Remontissa on tehtävä myös kompromisseja tai valintoja, miten sen nyt haluaa ottaa. Tähän keittiöön ei saanut mitenkään järkevästi aamiaiskaappia, vaikka sellainen käytännöllinen onkin. Nyt kahvinkeitin ja leivänpaahdin ovat tasoilla esillä, mutta toisaalta myös todella loogisilla paikoilla ja helposti käytettävissä.

Keittiöön tuli vain puolipakastin täyskorkean sijaan. Tämä siksi, että halusimme pitää niemekkeen puolen matalana ja toisaalta jättää laatikostoon tilaa astioille sellaiselle korkeudelle, jossa lastenkin on helppoa toimia. Tätä en pidä isona kompromissina, sillä varastoon on mahdollista sijoittaa arkkupakastin, josta haetaan sitten marjat ja muut arjessa tarvittavat määrät keittiöön.

Keittiöön on mahdollista joskus laittaa vaikka avohyllyt tai yläkaapit, mutta emme sellaisia kaipaa. Nautin kovasti selkeästä ja avarasta näkymästä.

Saarekkeen valaisimet ovat Normann Copenhagen Bell XS ja baarijakkarat ovat Nikarin Nikarin Perch-jakkarat, jotka löysin second handina.

Valitsimme keittiön suuntaan sileän tammiviiluoven ja niemekkeeseen – olohuoneen suuntaan – sormipaneelia muistuttavan tammioven. Koen, että näiden kahden yhdistelmä tuo rytmiä ja mielenkiintoa.

Sanon nyt vielä loppuun rehellisesti, että olen ollut jumissa kodin kuvaamisen kanssa.  Olemme tosi tyytyväisiä kotiin ja remonttiin, mutta jotenkin viime aikojen ilmapiiri somessa yleisesti ei ole kannustanut. Mielessä miettii sataa disclameria ja sitä, mistä kaikista asioista voi joku mielen potentiaalisesti pahoittaa. Onneksi kaikkien ei tarvitse kaikesta tykätä, pääasia että me olemme onnellisia ja tyytyväisiä. Ja toki sitä toivoo, että joku muukin jossain saisi pienen ilon tai inspiraation kipinän, silloin tällä työllä on tarkoitus.

Kerron vielä vähän myöhemmin kokemuksista keittiön käytöstä, hanasta ja altaasta ja käytännöllisistä ratkaisuista arjessa. Palataan siis!

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Heli 20 elokuun, 2023 - 4:45 pm

Upea keittiö! Samalla ajaton, moderni, varmasti hyvin toimivakin. Kiinnostaisi tietää, mikä on sokkeliin integroitu jakkara?
Harmillista, jos ikävät ja asiattomat kommentit saavat sinut – tai kenet tahansa – rajoittamaan postauksen sisältöjä. Olet ihailtavan asiallisesti vastannut saamiisi ikäviinkin palautteisiin, vaikkei kukaan olekaan perusteluvelvollinen lukijoilleen, miksi omaan kotiin tehdään itselle sopivia ratkaisuja. Tykkään lukea tätä blogia ja olen aina kokenut sen inspiroivana!

Reply
Pia 20 elokuun, 2023 - 5:13 pm

Voi kuinka kaunis keittiö ja ihana kun ei ole valkoiset kaapit. ruskeat ovet tuo mukavasti lämpöä tilaan.

Reply
Merja 27 elokuun, 2023 - 11:17 am

Kaunis keittiö ja varmasti ajaton sekä kestävä. Puolen tusinan valkoisen keittiön jälkeen sitä itsekin kaipaa jotain muuta. Puuvärit tuovat lämpöä ja väriä, vaikka pinnat olisivatkin edelleen vaaleat.

Reply
Päivi 20 elokuun, 2023 - 7:20 pm

Upea lopputulos! Onnea uudelle keittiölle ja valmiille rempalle! Kiitos kirjoituksesta ja kuvista. Ilahdun joka kerta uudesta postauksesta ja Helin tavoin tykkään kovasti lukea blogiasi!

Reply
Päivi 21 elokuun, 2023 - 5:38 am

Hienolta näyttää! Kokonaisuus on kuin yksi hieno kaluste. Itse katselin tätä ovimallia viime vuonna kun valitsimme itsellemme uutta keittiötä. Tuo ruskean sävy on jotenkin tosi hieno. Meille tuli valkoinen Novartin keittiö tuolla samalla London Grey tasolla. Päädyin valkoiseen, kun vanha keittiö vuodelta 2008 oli sellainen punaruskea 🙂
Tuo taso on tosiaan helppohoitoinen ja tahratkin lähtee hyvin pois. Toki esim. mustikka pitää pyyhkiä nopeasti pois.

Reply
Sirpa 21 elokuun, 2023 - 8:17 am

Upea keittiö ja olen niin odottanut näitä postauksia. Ne on niin ihania ja nimenomaan inspiroivia ja niistä saa uusia ideoita ja ajatuksia omiin sisustuksiin. Ikävät kommentit kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Reply
Merja Toivonen 21 elokuun, 2023 - 9:05 am

Kaunis keittiö. Ihana lukea sinun blogia. Positiivinen ja avoin blogi. Meillähän on samanrotuiset koiratkin. Meidän Peppi täyttää tänään 4 v

Reply
Maaruska 10 syyskuun, 2023 - 8:07 am

Voi kökkö, jos kuvia jää julkaisematta ikävien kommenttien pelossa. Tällaiset postaukset on just parhaita, joten anna palaa vaan! (ja te, mielennepahoittajat: jättäkää kommentoimatta!)

Reply
Pirkko 13 syyskuun, 2023 - 10:36 am

Onpa hieno lopputulos! Miten ihmeessä saitte onnistumaan ilman uusien vesiputkien vetoja? Meillä on iso keittiön ja kodinhoitohuoneen saneeraus ja jouduimme kyllä vetämään uutta putkistoa. Lisäksi jouduimme turvautumaan yhden putken osalta jopa putkentaivutukseen, koska muutoin olisimme joutuneet purkamaan lattiaa hankalasta paikasta kodinhoitohuoneen ja varaston välistä. Onneksi sellaisiakin ihmeellisyyksiä kuin putkentaivutuksia on mahdollista tilata.

Reply
Annika 13 lokakuun, 2023 - 3:57 am

Kylläpä keittiö näyttää kauniilta! Ja teidän kanssanne keittiön suunnittelu oli pelkästään ilo… eikä tsemppisuklaa tilannetta ainakaan heikentänyt;) Onnellisia kokkaushetkiä☀️

Reply

Jätä kommentti