Kontio Living ja mökkikeittiön uudet suunnitelmat

by Kerttu
Kontio Living ja mökkikeittiön uudet suunnitelmat

Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö:  Kontio

Tervetuloa mökkikeittiöömme! Vielä nyt näin virtuaalisessa muodossa, mutta ensi viikolla nämä kalusteet ovat jo paikoillaan. Joku ehkä muistaakin, että viime keväänä esittelin keittiösuunnitelman, mutta mökin viivästyksestä johtuen piti peruuttaa keittiökin. Se antoi aikalisän pohtia, mitä todella toivomme.

Nyt kun mökki tulee Kontiolta, on myös luontevaa valita kotimainen  Kontio Living-keittiö. Ja siitä on tulossa aika ihana!

Kaapistojen sävyksi valitsin neutraalin ja kauniisti hirsiseiniin sopivan kitin ja tasoiksi puurakennukseen sulautuvat tammi-tasot. Ovimalli on nimeltään Simple16.  Tavoitteena on, että kokonaisilme on modernin selkeä, mutta pehmeä ja harmoninen.

Uutta suunnitelmassa ovat myös integroidut kodinkoneet ja aamiaiskaappi, jonne saa pienkoneet näppärästi piiloon. Aamiaiskaappi on suunnitelmassa toteutettu 600 mm leveänä ja ovi taittuu aukaistaessa kahteen osaan. Tämä helpottaa kulkemista eteisen puolelle eikä ovi tule kulkuväylälle.

Pidän ajatuksesta, että keittiö on eleetön ja hillitty, mutta yksityiskohtana pienet pyöreät messinkiset vetimet antavat ilmettä.

Säilytystilaa tulee saarekkeeseen sekä päätyikkunan alle jäävään tasoon. Yläkaappeja ei tule ollenkaan, eikä niille olisi edes paikkaa.  Kokkailuista sen verran, vettä suurin osa ruuanlaitosta tulee tapahtumaan heti keittiön ovesta avautuvalla suurella terassilla, jonne tulee grilli ja ruuanlaitto- ja tiskauspiste. Ja ihan mökkimeiningillä meillä mennään!

Mökkiastiasto minulla onkin jo lähes valmiina, olen hankkinut sitä jo parin vuoden ajan pikkuhiljaa. Eniten on Iittalan jo valikoimista poistuvaa pastellisen suloista Sarjaton-astioita, jotka sympaattisen muotokielensä ja sävyjensä ansiosta sopivat mainiosti mökille.

Mökin sävyt on myös päätetty. Ikkunoissa on siis kuvien mukaisesti mustat karmit, katto on maalattu valkoiseksi. Seiniin ja lattiaan jää puun luonnollinen sävy hieman valkoiseen taitettuna, jotta vältämme puupintojen kellastumisen. Koska ikkunoissa ja katossa tulee mustan ja valkoisen kontrasti, takka on musta ja portaat parvelle ovat mustat, kiintokalusteiden halusin pehmentävän kokonaisuutta. Aika pienestä tilasta on kuitenkin kysymys.

Keittiö on osa avonaista tupaa, jossa siis yhdistettynä myös olohuone. Pidän ajatuksesta, että keittiö on eleetön ja hillitty, mutta yksityiskohtana pienet pyöreät messinkiset vetimet antavat ilmettä.

Yhtenäisyyden ja rauhallisen ilmeen säilyttämiseksi tilasimme myös makuuhuoneen kiintokaapistot Kontio Livingiltä. Ne mukailevat keittiön linjaa kitti-värityksellään ja messinkisillä vetimillään. Makkarissa on kuusi korkeaa kaappia, joiden sisään tulee mahtua vaatteet, petivaatteet, pyyhkeet ja siivoustarvikkeet.

Lasten pieneen makkariin ei tule kiinteää kaappia ollenkaan, vaan jokin lipastotyylinen ratkaisu leluille ja peleille. Parvi onneksi antaa lisätilaa myös säilytykselle, vaikka lähtökohtaisesti haluaisin vähentää tavaran määrää, enkä lisätä säilytystiloja. Toivottavasti mökki pysyy paikkana, jonne viedään vain oleellisimmat asiat.

Yhtenäisyyden ja rauhallisen ilmeen säilyttämiseksi tilasimme myös makuuhuoneen kiintokaapistot Kontio Livingiltä. Ne mukailevat keittiön linjaa kitti-värityksellään ja messinkisillä vetimillään.

Ensi viikolla kiintokalusteet asennetaan paikoilleen. Olemme tällä hetkellä edelleen hieman aikataulustamme edellä ja nyt yritän raivata kalenterista aikaa seinien ja lattian käsittelylle.

Tämä mökkihän alkaa ihan oikeasti valmistumaan, kiitos Kontion mahtavan toimituksen, ripeän pystytysporukan (voin suositella, jos joku etsii hirsitalon pystyttäjiä Keski-Suomesta) ja Keski-Suomen Sisustusmiehet, jotka ovat ahkeroineet sisähommien parissa!

Mitä pidät kiintokalusteiden suunnitelmasta? 

Lue lisää: Modernisti kodikas ja Kontio – unelmayhteistyö brändilähettiläänä alkaa

 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Kolmen äiti 20 huhtikuun, 2019 - 1:33 pm

Näyttää oikein hyvältä! Tehokkaasti käytetty tilaa ja saarekkeelle on mukava laittaa vaikka aamiainen tarjolle ja laittaa ruokaa niin, että samalla voi jutella muiden kanssa. Kuvissa on nähdäkseni allas, tuleeko teille vesi sisään vai miten aiotte ratkaista tämän? Teillä on ilmeisesti niin tehokkaat aurinkopaneelit, että kodinkoneita voi tulla useampia jääkaapin lisäksi? Jääkaappi on varmaankin sähköllä toimiva, ei kaasulla?
Terassin tiskauspaikasta olisi myös aikanaan tosi kiva nähdä kuvia – meidänkin pitäisi paremmin / pysyvämmin ratkaista tämä mökillä.
Iso katettu terassi on kyllä mökillä näppärä, niin kengät ja ulkovaatteetkin voi jättää sinne eikä tarvitse niin miettiä paikkaa niille sisäönkäynnistä. Pidän pohjastanne todella paljon.

Reply
Kerttu 21 huhtikuun, 2019 - 5:21 am

Heippa ja kiitos! ❤️ Tällä hetkellä vesi ei tule sisään, mutta altaaseen voi kaataa vettä eli siitä on poistoputki ulos. Aurinkopaneelisysteemimme on todella tehokas, olen itsekin yllättynyt mitä kaikkea aurinkosähkö mahdollistaa. Eli AA+ energiatehokas jääkaappi+pakastin toimii sähköllä.

Terassin kesäkeittiö valmistuu aikanaan, sinne tulee sitten kaivosta vesi, jos saadaan suunnitelmat toteen. Kuvia tulee toki, mutta en osaa vielä luvata milloin ?

Terassilla tulee olemaan monta käyttötarkoitusta,jonkinlainen kesäeteinen siihen varmasti muodostuu. Varsinainen eteistila on aika napakan kokoinen mökin sisällä.

Iloa ja tsemppiä sinnekin mökkisuunnitteluun! ❤️

Reply

Jätä kommentti