Alkuvuoden välitilinpäätös

by Kerttu
Pääsi

Jos elämä olisi pörssiyhtiö, olisi tuossa maaliskuun lopulla otettu vuoden 2019 kvartaalikatsaus. Onneksi ei kuitenkaan ole, mutta tuntuu silti hyvältä pikkuisen kurkistaa, mitä tuli alkuvuodesta luvattua ja suunniteltua.

Usein tammikuu painetaan täysillä tipattomalla, sokerittomalla, hiilarittomalla  (tai muuten vaan  ilottomalla) ja sen jälkeen elämä lipuu sinne missä se oli ennen kuin koko hössötys alkoi. Huhtikuussa ei enää muistella miltä tuntui vuoden ensimmäisenä päivänä.

Yksi tämän vuoden teemoistani on selkeys, järjestelmällisyys ja priorisointi. Aloitin tammikuun ensimmäisinä päivänä juhlallisesti kuivakaapin organisoinnista ajattelematta, että se oli vasta alkusoittoa. Olen pyyhkäissyt uuteen uskoon työni, vuorokausirytmini, ruokavalioni ja liikuntaharrastukseni. Kaikki selkeyden, järjestelmällisyyden ja priorisoinnin nimissä, mutta myös hyvinvointia ja balanssia hakien.

Vaikka vauhti on ollut kova, voin paremmin kuin pitkään aikaan. Toki tähän vaikuttaa myös kevät, josta ammennan aina valtavasti energiaa. Koska kalenteriin ei ole ilmestynyt lisää päiviä tai tunteja, niin fakta on se, että kun johonkin uuteen panostaa, niin se on jostain toisesta kohdasta pois. Säännöllinen liikunta sekä mökkiprojektin edistäminen vievät tällä hetkellä aikaa ja se näkyy kotona.

Odotan, koska ehtisin rauhassa häärätä ja sisustella,  sillä sellaista aikaa ei oikein ole viime aikoina ollut. Sohvanpäällisetkin ovat puoliksi vaihdettu, sillä en enää jaksa iltamyöhällä hommaa suorittaa loppuun. Mutta toisaalta, armollisuuttakin löytyy. Olkoon kesken tai sinnepäin kotihommat, niidenkin aika tulee vielä.

Blogiakin mietin. Tuntuu, että Instagram Story on liian helppo tapa jakaa ajatuksia ja kuulumisia, sillä haluaisin panostaa mieluiten blogiin. Sen sijaan, että alkaisin sokerittomalle, voisin kokeilla storytonta. Ehkäpä ajatukset tulisivat visuaalisina ja jäsenneltyinä kokonaisuuksina tänne blogiin, jossa ne myös säilyvät. Storyt ovat oiva esimerkki kertakäyttökulttuurista, hetken hupi ja sitten ne katoavat. Mitä ajatuksia tämä teissä herättää?

Sen sijaan, että alkaisin sokerittomalle, voisin kokeilla storytonta. Ehkäpä ajatukset tulisivat visuaalisina ja jäsenneltyinä kokonaisuuksina tänne blogiin, jossa ne myös säilyvät.

Kotiin on kuitenkin saatu pikkuisen pääsiäistä. Lasten kanssa tehtiin iso kasa värikkäitä virpimisoksia, mutta olohuoneen paraatipaikalle päätyivät nämä neutraalinväriset koristeet sekä pikkuiset puput. Rairuohokin vihertää ja viime sunnuntaisen virpomisrallin seurauksena pääsiäismunia pursuaa kaapista. Vietän pääsiäisen lasten kanssa Norjassa siskoni perheen luona, sinne on syntynyt toinen prinsessa ja aion mennä lellimään hänetkin pilalle. Tänään siis luvassa pyykkäystä ja pakkausta!

Mitä teille kuuluu? Ovatko uudenvuodenlupaukset tai alkuvuoden tavoitteet vielä voimissaan? 

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Heidi huhtikuu 17, 2019 - 9:05 am

Itse tykkään blogista eniten eniten, mutta toki seuraan myös instaa. Storyssa on kuitenkin aika paljon mun mielestä ihan turhaa ja se vie varmaan paljon aikaa, joten ehdottaisim blogia ja kuvapäivityksiä instaan.

Reply
Heidi huhtikuu 17, 2019 - 9:07 am

Hahaa, kiire näemmä täälläkin kun menin sekaisin kenen blogia luen 😂 Mietinkin kyllä vähän, ettei kaikki nyt täsmää… Joo sun story ei ole turhaa, mutta silti pitöydyn siinä, että tykkään lukea blogia ja katsoa instasta kuvia kaikista eniten.

Reply
Kolmen äiti huhtikuu 17, 2019 - 11:21 am

Olisi kiva kuulla lisää hyvinvoinnista, liikunnasta ja ruokavaliostasi – mikä muuttui, mikä motivoi, miten pysyy muutokset yllä arjessa ja miten olo on muuttunut?
Minäkin preferoin blogin lukemista, jos pitää valita.
Ihanaa pääsiäistä!
PS. Joko pian nähdään mökkikeittiöstä suunnitelmia ja kuvia?

Reply
Eve huhtikuu 17, 2019 - 11:47 am

Myönnän, että monta kertaa päivässä ilmestyvät ja pitkät peräkkäiset instasroryvideot( tai kuvat) tuppaavat ärsyttämään. Siis kaikkien seuraamieni bloggareiden, ei vain sinun. Naputtelen ne useimmiten vain nopeasti ohi. Riippuen tietysti aiheesta, mutta jos ne ovat vain liibalaabaa, jotta kasvot pysyvät muistissa, ne lähinnä ärsyttävät. Pidän tyylistäsi sisustaa ja kauniista, tyylikkäistä kuvistasi blogissa kera mietityn tekstin ja instakuvista. Eli kun kysyit, niin tässä yksi mielipide😊

Reply
Anu huhtikuu 17, 2019 - 6:19 pm

Minä tykkään storeista, toki tykkään myös blogistasi, sori ei siis mitään apua täältä😂. Sinulla on niin ihana tapa sekä kirjoittaa että päivittää storejasi, että en haluaisi luopua kummastakaan, ymmärrän että aikaa vievät ja kaikkea ei voi näin lukijana saada😉. Ja jos voi tässä samalla toivoa, niin tykkään paitsi sisutustyylistäsi ja blogistasi niin myös sinun pukeutumistyylistäsi, saisit tehdä asupostauksiakin😊. Ihanaa pääsiöistä sinne ja oih, vauvantuoksua, sitä ei voita mikään❤️

Reply
Henna huhtikuu 18, 2019 - 11:04 am

Anun kanssa tismalleen samaa mieltä! 😊 Mutta priorisointi on aina tärkeää, jotta voi voida hyvin ja antaa aikaa niille oikeasti tärkeimmille asioille. Siispä jos pakko olisi valita, storyja vähentäisin, vaikkakin videoitasi on tosi kiva katsoa. Ehkä siis kaikkea vanhaan malliin mutta ehkä harvempaan tahtiin, mahisten mukaan? Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa! ❤️

Reply
sari huhtikuu 17, 2019 - 6:57 pm

Täältä myös ääni blogille Storyn sijaan. Vilkaisen yleensä storyt nopeasti kuuntelematta niitä ja klikkaan ne vain nopeasti läpi paneutumatta ollenkaan sisältöön. Blogit luen yleensä alusta loppuun. Joten ehdottomasti blogi, vaikka se tarkoittaisi harvempaa postaustahtia.

Reply
Villis huhtikuu 18, 2019 - 4:19 am

Kiva kun joku kysyy mielipidettä somen suhteen. Blogi on ehdottomasti suosikkini, vaikka en odotakaan ihmisten kirjoittavan sinnekään päivittäin. Olen ähkyyntynyt instaan ja sen storeihin ja lopettanut lähes kokonaan omani. Poistin myös seurannasta reippaalla kädellä seurattavia, mutta käyn kyllä joidenkin blogeissa, kuten sinunkin. Tykkään tavastasi tuottaa tekstiä ja katselen mieluummin kauniita kuvia rauhassa, kuin stooreissa olevaa “kiireen” kanssa touhuamista. Storeissa on usein fiilis, etteivät ihmiset oikein kerkiäisi niitä tehdä, mutta huitaisevat nopeasti jotain ollakseen esillä, eikä unohduksissa.
Vietän sometonta pääsiäistä hangilla hiljaisuudessa ja toivon sinulle mitä ihaninta aikaa Norjassa rakkaitteisi kanssa!

Reply
Jonna huhtikuu 20, 2019 - 5:08 am

Minä luen vain blogia, ja toivon tietty blogin jatkuvan <3 Tykkään yhdistelmästä teksti ja kuvat. Omalta osalta uudenvuodenlupaus piti maalis-huhtikuun vaihteeseen mutta ei huono sekään 🙂 Hyvää pääsiäistä!

Reply
Kerttu huhtikuu 21, 2019 - 5:54 am

Heippa! Blogia en ole lopettamassa ❤️ Toki toivoisin, että aikaa olisi enemmän kirjottamiselle, mutta ehkä sitä tulee lisää vähän myöhemmin. Maalis-huhtikuun vaihde lupauksen kanssa on ihan loistava suoritus, hyvä sinä! ❤️

Reply
Henna | Pölyä Pinnoilla - blogi huhtikuu 21, 2019 - 5:31 am

Ihana lukea, että on vielä ihmisiä, joita oikeasti kiinnostaa perinteiset blogit eivätkä kaikki ole siirtyneet vain instaan 🙂

Mie tykkään lukea blogeja, saan niistä ajatuksella kirjoitetuista teksteistä enemmän jotenkin enemmän irti kuin somen päivityksistä.

Tykkään myös somesta. Siellä vuorovaikutus seuraajien kanssa on helpompaa ja sitä tutustuu toisella tapaa ihmisiin.

Reply

Jätä kommentti