Onnellisuuskuplia

by Kerttu

Mukavaa sunnuntaita! Jos täältä kuuluu jossain vaiheessa poks, niin se on vain tämä onnellisuuskupla joka puhkeaa. Parasta on, että tämä fiilis on syntynyt sekä supertavallisista asioista että unelmista, joiden ei vielä edes tiedetä toteutuvan. Joskus on vaan niin hyvä olla.
*

omenapiirakka-6

*
Uskon siihen, että kun ajattelee positiivisesti ja ympäröi itsensä valoisilla ihmisiä, elämästä tulee pikkuisen parempaa. Se ei poista laskuja, deadlinejä tai pelkoja, jotka epämääräisiä varjoina nostavat joskus päätään pyytämättä ja yllätyksenä. Elämä on suurelta osalta sellaista, millaiseksi sen tekee. Kaikkeen ei voi vaikuttaa, mutta tavallisiin asioihin toiveikkaasti, myönteisesti tai edes neutraalisti suhtautumalla, tekee elämästä itselleen ja läheisilleen helpompaa ja onnellisempaa.
*

omenapiirakka-4

*
Kaikki tietävät tyypin, jolle tuntuvat kasautuvan kaikki maailman vastoinkäymiset. Auto ei käynnisty aamulla, lempiastia hajoaa, kaupan kassa kohtelee tylysti ja taas se unelmien työpaikka valui silmien edestä jollekin toiselle. Väitän, että näitä asioita sattuu meille kaikille, mutta toiset vain huutavat niistä kovempaa. Vastoinkäymisistä saa puhua ja välillä minuakin ärsyttää niin, että savu nousee korvista. Harvoin jaksan vetää pulttia parkkisakoista tai kadonneista aurinkolaseista, sillä eivät ne ole merkkejä siitä, että universumi olisi minua vastaan. Moneen vastoinkäymiseen löytyy syy itsestä, mutta niin löytyy myös myötäkäymisiinkin. Ja se vasta innostavaa onkin!
*

omenapiirakka-2

*
On kamala sanonta, että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Emme voi valita onnettomuuksia, sairauksia tai yllättäviä katastrofeja, mutta ei niitä myöskään omalla käytöksellään ansaita. Jokainen meistä on samalla viivalla sen kanssa, miten aamuisin uuteen päivään suhtautuu. Jos jo valmiiksi ottaa kaikki päähän, joutuu tekemään ilon, onnistumisen ja rikastavan vuorovaikutuksen kanssa paljon enemmän töitä kun se, että ajattelee lähtökohtaisesti, että tästä tulee hyvä päivä.
*

omenapiirakka-3

*
Jokainen haluaa tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi. Miten naurettavan pienistä jutuista tämä onkaan kiinni! Tervehtiminen, pieni kohteliaisuus tai kuulumisten kysyminen ja pim, olet olemassa! Sanoisin, että kenelläkään ei voi olla koskaan niin kiire, että ei ehdi tervehtiä tai kiittää! Sen voi tehdä juostessa, hissin ovien painautuessa kiinni, elekielellä auton ikkunan läpi tai vaikka tekstiviestinä kännykkään. ”Oli kiva nähdä vaikka vain pikaisesti, näytit kauniilta / sinulla oli hyviä ajatuksia / mukavaa syksyn odotusta”. Ei ole vaikeaa, eihän?
*

omenapiirakka-5

*
Eniten ihmettelen ajatusta siitä, että toisen onni olisi itseltä pois, mutta aina eivät järki ja ajatukset kulje samaa rataa. Muistan kun esikoisen kohdalla toivoin raskautta aivan liian pitkään ja tuntui, että ympärillä porukka paukautteli plussia testiin kuin purkkapalloja. Aloin kihistä kateudesta ja ärtymyksestä, vaikka ulospäin toki näytinkin viileän rauhalliselta. Ihan kuin kaikkien muiden vauvat olisivat pois jostain maailman suuresta vauvakiintiöstä, josta ei meille sitten omaa riittäisikään. Pettymyksen kohdalla päätin, että saan olla yhden päivän surullinen. Omia ajatuksia johtamalla en uponnut syvälle itsesäälin suohon, vaan jaksoin olla toiveikas.
*

omenapiirakka

*
Se onnellisuuskupla täällä, arvatkaahan vain mistä se muodostuu. Näistä elämäni ensimmäisistä oman pihan omenoista, joista sain leipoa terassilla omenapiirakan. Terassilla siksi, että en herättäisi päiväunia nukkuvaa poikaani, toista pientä ihmettäni. 3- ja 7-vuotiaista serkuistani, jotka ovat meillä yökylässä, kun heidän vanhempansa nauttivat kahdenkeskistä laatuaikaa ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Innostavista päivätöistä, joissa saan käydä kultaisten isovanhempien hoitaessa lapsia. Liikunnasta, jonka endorfiinit ylittävät muut dopingit sata nolla. Yrittäjyydestä ja ihmisistä, jotka toteuttavat unelmiaan! Nöyryydestä ja kiitollisuudesta, kun on all good everything. Että enempää en voisi toivoa, mutta toivon silti, koska se on minun tapani olla elossa  ja mennä eteenpäin.

Kun nostat toisia, saat nousta myös itse. Onneksi onnellisuuskupla on ottanut paljon vaikutteita serkultaan saippuakuplalta. Kun ainekset ovat kunnossa, ei tarvitse kuin pikkuisen henkäistä ja niitä tulee lisää. Onnellisuudessa kun ei ole jaettu kiintiöitä.

*

Saatat pitää myös

30 Kommentit

Villis 21 elokuun, 2016 - 8:23 am

Juuri noin Kerttu! Tuot tärkeän asian esille upeasti konkretisoiden. Jokainen ymmärtää tuon ja jokainen voi tavoitella onnellisuuskuplaansa omaksi onnekseen!
Kiva kun kirjoitit, teit sen kauniisti!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:49 pm

Lämmin kiitos Villis <3

Reply
Leena 21 elokuun, 2016 - 9:12 am

Sunnuntaiaamu ja aurinko paistaa! Hih, tarttuikohan tuo onnellisuuskuplamainen olotila kun tässä on jo monenmoista positiivista ajatusta tullut mieleen, joku mieltä askarruttanut juttu jopa saanut ratkaisun:) Miten paljon hyviä asioita onkaan näköpiirissä kun negatiivisuuden verhoa raottaa. Kirjoituksestasi löytyi monta tuttua tunnetilaa. Kiitos Kerttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:50 pm

Kiitos Leena! Uskon, että onnellisuuskuplilla on tapana levitä 🙂 Ja ajattelemalla asioista valoisasti, löytyy usein useampiakin ratkaisumalleja!

Reply
Katri/Tohkeissaan 21 elokuun, 2016 - 9:23 am

Ihana!! Kyllä oli taas kynä hallussa! Todella hyvä.. En mä osaa nyt muuta sanoa!! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:51 pm

Voi kiitos Katri, sanoit jo paljonkin! <3

Reply
Eva 21 elokuun, 2016 - 10:58 am

Kauniisti kirjoitit! Kiitos tästä, allekirjoitan joka sanan 🙂 .

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:51 pm

Ihana kuulla, lämmin kiitos!

Reply
Kirsi 21 elokuun, 2016 - 11:30 am

Kiitos, ihana postaus ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:51 pm

Olen iloinen, että tykkäsit! Kiitos!

Reply
Kati / Villa Valko 21 elokuun, 2016 - 11:38 pm

Kiitos, ihana postaus. Ja totta joka sana, mutta helppoa se ei aina ole. Kun tuntuu, että koko ajan potkitaan päähän, ei ole helppoa nostaa itseään onnellisuuskuplaan. Mitä paremmin se pystyy tekemään, sitä vähemmän ne potkut sattuvat, ,utta helppoa se ei ole.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:57 pm

Kiitos Kati! Vastoinkäymisten hetkellä ei ole helppoa löytää onnellisuuskuplia, eikä niitä tarvitse väkisin vääntääkään. Mutta etsimällä positiivisia ratkaisumalleja, joku niistä saattaa natsata 🙂

Reply
Elina 22 elokuun, 2016 - 1:17 pm

Kiitos näiden ajatusten jakamisesta:) Ei ole elämä täydellistä, mutta paljon on pieniä ja vähän isompiakin onnellisuuden aiheita.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:58 pm

Kiitos Elina! Juuri näin 🙂

Reply
eak 22 elokuun, 2016 - 10:15 pm

Ihana teksti <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 8:58 pm

Lämmin kiitos <3

Reply
kolmen äiti 23 elokuun, 2016 - 3:49 am

Hyvä kirjoitus. Haluaisin kuitenkin tuoda esille sen, että jotenkin tuntuu, että nykyisin ei ole sallittua olla pitkään surullinen vaan suuristakin menetyksistä tulisi toipua/selvitä kohtuullisessa ajassa, koska jokainenhan valitsee itse, miten vastoinkäymisiin suhtautuu. Ehkä aiemmin olen ollut taipuvainen ajattelemaan näin itsekin, mutta menetettyäni molemmat vanhempani vuoden sisällä en enää ajattele. Suru tarvitsee oman aikansa, mikä se ikinä kunkin kohdalla on.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 9:02 pm

Kiitos Kolmen äiti <3 Ajattelen siis niin, että omia ajatuksia voi tarvittaessa johtaa. Suru ja vastoinkäymiset ottavat aikansa, eikä kenenkään tarvitse olla vahvempi kuin on. Mutta tietyissä tilanteissa voimme ohjata ajattelua positiiviseen / toiveikkaaseen suuntaan, jolloin myös myönteiset ajatukset antavat energiaa. Otan osaa suruusi, nuo ovat varmasti sellaisia hetkiä elämässä, että surulle ja kaipaukselle pitää antaa kiiretön aika <3

Reply
Heli 23 elokuun, 2016 - 6:37 pm

On helppoa olla positiivinen ja onnellinen kun omassa elämässä on puitteet kohdallaan. On hieno talo, hyvä taloudellinen tilanne ja elämä tuntuu sujuvan muutenkin hyvin 2 suurella ikäerolla olevan lapsen kanssa. Muistathan että näin ei kaikilla ole, vaan vyötä kiristetään perheessä jossa vanhemmat tekee paljon raskasta työtä pienellä palkalla ja pieniä lapsia useampi. Mielestäni tuossa asemassa on väärin sanoa että onnellisuus ja positiivisuus on asenteesta kiinni, kun ei välttämättä ole ymmärrystä siitä minkälaista on elää oikeasti ruuhkavuosissa, kun elämä on päiväkerrallaan selviämistä ja miettimistä millä elää ja maksaa laskut. On kiva kun ihmiset ovat positiivisia ja onnellisia mutta kun perustarpeet on enemmän kuin hyvin tyydytetyt; rahaa matkustella ja ostella ja tehdä kaikkea niin on jotenkin todella kylmää todeta että onnellisuus on asenteesta kiinni. Uskon että moni huonommassa tilanteessa on onnellinen, mutta olisitko sinä? Ilman näitä elämän luksuksia minkä keskellä sinä elät?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 9:25 pm

Hei Heli ja kiitos kommentistasi. Olen ennenkin joutunut saman teeman kanssa puolustuskannalle, enkä oikein voi ”puolustautua”, kertomatta elämäntarinaani tai liutaa henkilökohtaisia asioita. Yhteenvetona voin todeta, että en ole saanut mitään valmiina tai ilmaiseksi ja olen aina tehnyt ja teen edelleen paljon töitä. Lisäksi muistutan aika itsestään selvästä asiasta, mutta tämä blogi on minulle positiivisten, iloisen, kauniiden ja arkea helpottavien asioiden paikka.

Aina on ihmisiä, joilla menee paremmin ja joilla menee huonommin. Ainoa, kenen tilanteeseen voimme vaikuttaa, on omamme. Ja kuten sanoin, muiden nostaminen nostaa myös itseä eli ketkä vain pystyvät, voisivat tavalla tai toisella auttaa / piristää muita.

Reply
Tuuli 26 elokuun, 2016 - 1:03 am

On totta, että kun on elämän perusasiat kunnossa, on helpompi olla onnellinen. Se ei kuitenkaan ole suoraan yhteydessä taloudelliseen tilanteeseen tai hienoon taloon. Onnellisuus ei synny rahasta tai ulkoisista puitteista vaan omassa mielessä. Kaikissa tuloluokissa on onnellisuutta ja onnettomuutta. Henkisesti kuormittava elämäntilanne vaatii varmasti veronsa ja vaikuttaa elämän mielekkyyteen. Tässäkin on tietyllä tapaa kuitenkin vaihtoehtoja: esimerkiksi lievästä masennuksesta selviämiseen tutkitusti auttaa, kun pyrkii löytämään elämästään hyvää, ja keskittymään niihin asioihin, olemaan kiitollinen. Kaikkien elämästä sitä hyvää yleensä löytyy! Positiivinen ajattelu on ilmaista, eli mahdollista kaikille, ja oman elämän hyvänä näkeminen on rikkaus ja voima, joka kannattelee paremmin kuin mikään aineellinen asia. Hyvinkin toimeentulevan, pinnallisin puolin etuoikeutetuillakin ihmisillä on oikeus sanoa olevansa onnellinen ja positiivinen. Kateus ja katkeruus sen sijaan rikkovat ja tuhoavat omaa onnellisuutta ja tyytyväisyyttä.

Tiedän myös, että on niin raskaita tilanteita, joissa positiivinen ajattelu on mahdotonta, kun resurssit riittävät vain selviytymiseen. Silloin tarvii apua, että pääsisi taas pinnalle, tilanteeseen jossa positiivinen ajattelu muuttuu taas mahdolliseksi valinnaksi.

Reply
Riikka 23 elokuun, 2016 - 7:15 pm

Jäin oikein miettimään kirjoitustasi ja muiden kommentteja. Olen samaa mieltä 🙂 onnellisuus koostuu pienistä asioista ja välillä ne voi olla kovinkin arkipäiväisiä, mutta ei niin vähäisiä. Ihanaa lukea positiivista ja myös herättelevää kirjoitusta, kiitos siitä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 9:26 pm

Kiitos Riikka, löysit postauksen punaisen langan <3

Reply
Anna 23 elokuun, 2016 - 8:10 pm

Nyt kyllä oli liiaksi Marian kaltaista tekstiä. Jotenkin tuli mieleen kopiointi sieltä…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2016 - 9:28 pm

Anteeksi kenen? En varmasti ole ensimmäinen tai viimeinen positiivisen ajattelun ”lähettiläs”. Ei ole tarvetta kopioida ketään.

Reply
Maru/NUAPURISSA 24 elokuun, 2016 - 10:40 am

Tosi hyvä kirjoitus Kerttu ja olen itsekin pohtinut onnelisuutta viime aikoina paljon. Kuinka suuresti vaikuttaakaan elämään se, että millä asenteella siihen suhtautuu! Ja mitä tuohon sanontaan ”hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita”, niin itse haluaisin ajatella näin. Itse asiassa omassa postauksessa sen hiljattain lausahdin. 🙂

Toki on niin, että sairauksia ja onnettomuuksia ei voi omalla asenteellaan ja hyvyydellään valita, mutta itse miellän tuon sanonnan juuri asenteen kautta. Kun päättää aloittaa päivän hymyillen, niin useimmiten siitä hyötyy kanssaihmisten tavoin itse. Positiivinen elämänasenne ja hymy antaa aika paljon takaisin – ihania kohtaamisia, valloittavia persoonia ja uskomattomia tilaisuuksia. Siitä näkökulmasta ajatellen hyville ihmisille todella tapahtuu hyviä asioita. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 elokuun, 2016 - 10:56 am

Kiitos Maru! Edelleen pidän kiinni ajatuksesta, että hyville ihmisille voi tapahtua pahoja asioita, eikä se ole aina omasta toiminnasta kiinni. Tästä päästään mielenkiintoiseen hyvä-paha -asetelmaan, josta viiden pennin filosofi voisi kirjoittaa vaikka kirjan 😀 Mutta muuten täysin samoilla linjoilla kanssasi!

Reply
Tuuli 26 elokuun, 2016 - 12:48 am

Minä ehkä ajattelen, että hyville ihmisille tapahtuu enemmän hyviä asioita. Se ei poista huonoja asioita, mutta silti lisää hyvää. Hyvä tulee hyvän luo: hymy tarttuu, apu tulee takaisin ja hyvällä asenteella ja fiiliksellä on valmiimpi huomaamaan ne kivat pikku jutut jotka menee nappiin.

Reply
Riikka 27 elokuun, 2016 - 3:15 pm

Onnellisuuskupla on kantajansa näköinen ja oloinen. Se on vahva kun jaksaa pitää mielensä positiivisena ja nähdä vastoinkäymisen hetkelläkin asioiden valoisat puolet. Kaikessa on aina pilkahdus jotakin hyvää, on se sitten konkreettista tai sitten seurausta. Ei näitä kuplia kannata verrata, se on ajan hukkaa ja turhaa. Meillä jokaisella on elämässään vastoinkäymisiä ja onnen hetkistä saa ja pitää nauttia. Niin kauan kuin on positiivisuutta, niin kauan kuplii ❤️

Reply
Soili / Design Mertanen 27 elokuun, 2016 - 5:52 pm

Ihana kirjoitus Kerttu! <3 Ja miten ihana kommentti Riikalta. 🙂

Reply

Jätä kommentti