VM Carpetin Hattara – uusi blogimatto?

by Kerttu

Täten julistan olohuoneeseen sisustusrauhan: matto on saapunut taloon!


Tätä ei voi sanoa hätiköidyksi päätökseksi, sillä olohuoneen mattovalssia on vedetty monta kuukautta. Mattokympin kuvausten jälleen meillä on käyny sovituksessa ainakin kymmenen mattoa. Nyt olo on kuitenkin iloinen ja tyytyväinen, sillä lopputulos on todella mieluinen. Ei ehkä mikään valtavan yllättävä, mutta ajaton ja helppo, sekä myös erinomaisesti kesäaikaan sopiva.

Valintani on kotimaisen VM Carpetin Hattara-matto valkoisena.

Jännitin vähän sävyä, sillä on valkoista ja valkoista, eivätkä ne välttämättä sovi yhteen. Onneksi näytin mattosovitteluja Instagram Storyssä ja siellä sain Suvilta kommentin (kiitos!), että hyvin sopii. Koska luotan hänen makuunsa kuin kallioon, päätin siltä seisomalta lopettaa jahkailun ja laittaa tilauksen vetämään.

Matto on matalanukkainen ja tuntuu paperinarunaton jälkeen ihanan pehmeältä. Se houkuttelee lapsia leikkimään ja jumppaamaan. Sisustajan silmää miellyttää sen konstailematon luonne, nyt tilaan voi yhdistellä monenlaisia tekstiilejä ilman, että matto riitelee niiden kanssa.

Ilman mattoa olohuone oli kovin alaston. Nyt tuntuu, että piste on saatu iin päälle, uusi kotimainen HT Collectionin Como-sohva sai arvoisensa kaverin VM Carpetin Hattarasta. Uniikki, Muotocomin suunnittelema sohvapöytämme luo tilaan mielenkiintoa ja Nikarin December XL-tuolin saarni ja nahka luovat kokonaisuuteen lämpöä. Oikeastaan Louis Poulsenin AJ-valasin on olohuoneen ainoa huonekalu, joka ei ole kotimainen.

Myös sisustusblogit auttoivat maton valinnassa, vaikka tällä kertaa enemmänkin alitajuisesti. Vasta tilauksen lähdettyä hoksasin, että olen törmännyt samaan mattoon useammassakin blogissa.  Home via Lauran Lauralla ja Place for Dreams-Elinalla on sama matto kauniissa harmaan sävyssä. Coconut White-blogissa pääsee niin ikään ihastelemaan valkoista mattoa olohuoneessa ja valkoinen versio löytyy myös Pihkalan Maijan makuuhuoneesta. Kiitoksia inspiraatiosta, leidit!

Jokohan tässä voisi alkaa Hattaran harteille asettelemaan blogimaton viittaa? Mielestäni se on vain positiivinen ilmaisu tuotteesta, jossa on hinta-laatusuhde kohdallaan ja se sopii tyylillisesti monenlaisiin koteihin. Näihin kriteereihin tämä matto yltää mainiosti!

Mitä sinä pidät Hattara-matosta? 

Saatat pitää myös

31 Kommentit

Heli toukokuu 18, 2017 - 1:38 pm

Aivan ihana matto! 🙂 tuollaisen voisin haluta rakentuvaan taloomme. Mutta miten pesun laita? Meillä on nyt linie designin karvalankamatto, joten helpommin pestävä olisi hakusessa. 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 18, 2017 - 2:16 pm

Kiitos Heli! Viralliset hoito-ohjeet ovat:

Hoito-ohjeet: Imurointi ja tarvittaessa tuuletus. Tahrojen poisto tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla, ei hankausta.

Pesuohjeet: Kuivapesu vaahdolla tai hellävarainen ammattimainen tasovesipesu max. +30°C miedolla hienopesuaineliuoksella. Ei liotusta tai hankausta. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Ylimääräinen vesi poistetaan esim. telapuristimella. Matto muotoillaan kosteana ja kuivatetaan ilmavasti tasossa. Ei saa taittaa.

Eli pesulakeikkaa pukkaa, kun haluaa saada maton pestyä 🙂

Reply
Merja Makkonen lokakuu 22, 2017 - 12:48 pm

Hattara kuten kaikki VM Carpetin matot on vesipestävissä, kylmä vesi ja nestemmäinen pyykinpesuaine-lieväliuos.
Hyvä huuhtelu! JOten jos on tilat että voi tasopestä ja tasokuivata, voi itsekkin pestä.

Reply
Jonnanniiina toukokuu 18, 2017 - 2:51 pm

Meillä myös samainen matto odottaa postissa 🙂 Jännittää ensinnäkin valkoinen väri ja miten se toimii lapsi- ja kissaperheessä. Mietinkin harmaan ja valkoisen välillä, mutta meillä on tammiparketti eikä oma silmä osannut harmaata siihen istuttaa 😀 samoista blogeista kanssasi ihastelin mattoa ja tulin siihen tulokseen että tämän maton valkoinen sävy voisi olla oikea 🙂 Tytön omaan huoneeseen tilasin VM-carpetin Pumpuli -maton valkoisena, saa nähdä minkälainen se sitten on. Hyvältä näyttää siis teilläkin. Nappivalinta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:01 pm

Pahoittelut hitaasta vastauksesta, täällä on menty pää kolmantena jalkana :/

Onneksi valkoisenkin maton voi pestä ja elämä on liian lyhyt tahrojen murehtimiseen. Toivottavasti matto on teilläkin yhtä mieluinen!

Reply
Sofia toukokuu 18, 2017 - 2:58 pm

Onko väri mielestäsi valkoinen vai kermaan taittava? Jos vertaat esimerkiksi villamattoihin? Niissähän sävy on yleensä hyvinkin kellertävä. Meillä olisi hakusessa valkoinen matto, ei ihan puhtaanvalkoinen, eikä kuitenkaan villan sävyinenkään. Olisikohan tämä hyvä vaihtoehto..?

Reply
Heli toukokuu 18, 2017 - 7:38 pm

Ihana! Meidän 3v poika keksi että mattoon voi “piirtää” sormella. Jännästi tuo nukan suunta vaikuttaa väriin. Meillä siis harmaa Hattara.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:02 pm

Huomattavasti valkoisempi kuin villamatto, mutta ei mikään kirkkaan valkoinen ole tämäkään. Meillä sävy on oikeastaan aika lähellä valkoisia pellavaverhoja.

Ainakin Mattokymppi antaa kotisovitukseen, se helpottaa ostopäätöksen tekemistä.

Reply
Elina toukokuu 18, 2017 - 6:20 pm

Hattara on ollut kyllä täysi kymppi! Niin ihanan pehmoinen ja kotoisa, ollen kuitenkin kaunis lisä sisustukseen ?? Kiva jos on voinut inspiroida alitajuisesti ? Matto on myös kestänyt hyvin koiran raapimiset ja hepulijuoksut ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:05 pm

Kiitos, samaa mieltä kanssasi! Ja kiva kuulla, että kestää kunnolla myös kulutusta 🙂

Reply
suvi m / Valkoinen Harmaja toukokuu 18, 2017 - 6:36 pm

Jes, se on ihana! Sopii teille tosi hyvin. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:05 pm

Kiitos Suvi! <3

Reply
Hattara toukokuu 18, 2017 - 7:11 pm

Minä en kyllä ymmärrä valkoisia mattoja. Hattaraunelma ajatuksena on ihan kiva, mutta näkyvät roskat ja nuhjuuntuminen ikävää. Ihmeellinen vetovoima näillä mahdollisimman epäkäytännöllisillä kodintekstiileillä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:06 pm

No, jokainen tyylillään 🙂 Meillä on kaksi lasta ja koira, jos haluan laittaa valkoisen maton, laitan ja pesetän tarvittaessa. Aika harva tekstiili on sellainen, jossa ei koskaan mikään elämänjälki näkyisi, enkä minä niitä kyllä pelkääkään.

Reply
Merja toukokuu 18, 2017 - 9:04 pm

Matto ja lattia näyttävät kovin samanvärisiltä, jotenkin hailakan näköistä. Mutta makuasioitahan nämä ovat. Varmasti muuten ihana matto. Itsellänikin on useampi WM Carpetin matto, ja olen ollut tyytyväinen. Nykyään minua pitkän neutraalin värikauden jälkeen innostaa tummemmat sävyt ja voimakkaammat värit.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:07 pm

Matto ja lattia ovat todella aika samaa sävyä, pidän juuri tästä yhtenäisyydestä. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen VM Carpetin mattoihin!

Reply
Maru toukokuu 19, 2017 - 7:07 pm

VM Carpetin Hattara on aivan ihana! Käytin sitä ruosteen sävyistä yhdessä stailauksessa ja ihastuin täysin. Itse tosin haaveilen omaan kotiin sitä hempeää vaaleanpunaista. Ehdottomasti ainesta uudeksi blogimatoksi! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:07 pm

Kiva kuulla, Maru! Se vaaleanpunainen on kyllä herkku <3

Reply
Merja toukokuu 20, 2017 - 3:33 pm

Kaunis kokonaisuus ja varmasti miellyttävä matto jalan alla. Kysyisin vielä tuosta kauniista torkkuhuovasta; itselläni hakusalla on juuri tuollainen kauniin pinkki huopa jossa sävy on kylmä. Kuvissa huopasi näyttää juuri sellaiselta, mistä olet hankkinut/minkä tuotemerkin huopa tuo on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:08 pm

Moi! Huopa on H&M Homesta, edullinen ja tosi kiva, suosittelen!

Reply
Nöppönen toukokuu 20, 2017 - 5:41 pm

Hattara on ihana matto, jo viime kesänä ostin myös itselleni olohuoneeseen juurikin valkoisena ja olen ollut erittäin tyytyväinen! Keväällä ostin toisen makuuhuoneeseen. Minullakin oli ennestään Woodnotesin paperinarumatto joten kriteerit oli kovat, hattara läpäisi sen pitkän harkinnan jälkeen. Huopasi ja tyynynpäällinen on kauniin värisiä, mistä ne on hankittu?
Mukavaa kesän odotusta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:08 pm

Kiitos Nöppönen, samoilla linjoilla mennään siis! Huopa ja tyynyt ovat H&M Homesta 🙂

Reply
Sanna toukokuu 21, 2017 - 2:17 pm

Hieno matto! Myös minua kiinnostaa, onko sävy villamattojen tapaan keltaiseen taittuva valkoinen? Meillä on valkoinen lattia ja pelkään, että valkoinen riitelee valkoisen kanssa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:09 pm

Hei! Ei ole niin keltainen kuin villamatot, mutta ei myöskään ihan kirkas valkoinen. Kannattaa testata, sillä se selviää sopiiko omalle lattialle!

Reply
Maija/Pihkala toukokuu 22, 2017 - 5:18 pm

Kivalta näyttää, tuo Hattara on kyllä kiva matto! Meillä se oli vain kuvauslainassa, mutta olisihan se sopinut paikkaansa pidemmäksikin aikaa. Jotenkin tuollaiset matalanukkaiset matot tuntuvat aika freeseiltä just nyt. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 22, 2017 - 9:09 pm

Ihania kuvia olit ottanut! Matalanukkainen matto viehättää minuakin 🙂 Helppo imuroida ja lapset rakastaa leikkiä sen päällä.

Reply
Tuuliviiri toukokuu 29, 2017 - 1:34 pm

Hei. Mikä koko teillä? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 30, 2017 - 10:28 pm

Moi! Meillä on 2×3 m.

Reply
Ansku huhtikuu 6, 2019 - 5:43 am

Moikka! Ihana matto! Mistähän tuo upea taulu on ostettu?

Reply
Kerttu huhtikuu 6, 2019 - 7:27 am

Hei ja kiitos! Taulu on kuvataiteilija Minja Revonkorven teos.

Reply
Tuula elokuu 22, 2019 - 8:34 pm

Pyöreä hattaramattoni noin 133 cm. On hattaran värinen, eli vaaleanpunainen. V,M carpet. Mattokympistä. Kaunis ja ihana varpaitten alla.

Reply

Jätä kommentti