Designia Tukholmasta ja tarinan opetus

by Kerttu

Päivä Tukholmassa mahdollisti pienen kaupunkikierroksen. Satamassa hyppäsimme taksiin ja kaarsimme suoraan ydinkeskustaan, ajatuksena tutustua lähinnä muutamaan sisustuskauppaan. Toki tyttärelle luvattiin vierailu lelukaupassa, muuten kun tuo kaupungilla kierteleminen ei välttämättä ole viisivuotiaan lempipuuhaa. Miehelläni ei ollut sen kummempia toivomuksia, joten akkavallan mielen mukaan mentiin 🙂

IMG_8991

Kun reissussa lähtee shoppailemaan, on mukavaa vierailla ketjuliikkeiden sijaan kaupoissa, joita ei kotimaasta löydy. Niinpä NK eli Nordiska Kompaniet -tavaratalo oli hyvä vaihtoehto. Neljässä kerroksessa on esillä vaatteita, designia, asusteita ja lastentarvikkeita. Minulle tuo iloa kierrellä kauniisti stailatuilla sisustusosastoilla, eikä NK:ssa tarvinnut pettyä. Esillä on upea valikoima designhelmia eri vuosikymmeniltä.

IMG_8988

Vaikka Tom Dixonin Etch-kynttilälyhdyt ovat jo aika nähty, näin joulun alla ihailin näitä erilaisissa metalliväreissä pitkään. Lyhtykokoelma marmoripöydällä rouhean punatiiliseinän edessä oli erityisen kaunis!

IMG_8992

Olen pitkään haaveillut myös uudesta julisteesta tai vaikkapa parista ja tutkinkin NK:n printtivalikoiman tarkkaan. Klassisten kaupunkijulisteiden lisäksi esillä oli erilaisia tekstejä, jotka varsinkin yhteen ryhmiteltyinä näyttivät hienoilta.

IMG_9004

Ja ai miten silmäni lepäsivät erilaisissa klassikoilla sisustetuissa miljöissä! Yhdessä kerroksessa oli sisustettu nurkkauksia erilaisilla tyylisuunnilla. Mielikuvitukseni lähti laukkaamaan: tätä tyyliä toisin hirsihuvilaan Lapissa, näitä elementtejä veisin moderniin kaupunkikotiin! Onneksi mielikuvitus on  ilmainen huvitus 🙂

IMG_8977

Aamun pienet sadepilvet väistyivät ja aurinko alkoi paistaa. Edellisenä päivänä kotona tehdyt lumityöt tuntuivat kaukaisilta muistoilta aurinkoisen Tukholman kaduilla. Oli kiva katsella tyylikästä katukuvaa, varsinkin kun oma tyyli tuntuu muuttuvan vartalon kanssa olevan vähän hukkateillä 🙂

IMG_9036

Perheessämme tehtiin jako kahteen ja tytär pääsi isänsä kanssa lelukauppaan. Itse halusin käydä kurkistamassa Sergels Torgilla DesignTorgetin valikoiman. Kyseessä on liike, jossa esillä on pohjoismaisten muotoilijoiden suunnittelemia tuotteita.

IMG_8959

Minulle käy usein reissussa niin, että uusien tuotteiden ja valtavien valikoimien edessä en sitten oikein osaakaan ostaa mitään.

IMG_8961

Vaikka kaikkea hauskaa bongailikin, kuten esimerkiksi tämän betonisen kynttilänjalan.

IMG_8962

Kuten NK:lla, myös DesignTorgetilla hehkuivat edelleen metallivärit.

IMG_8965

Valikoimissa oli paljon piensisustusta ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi täältä voinut tehdä mieluisia joululahjahankintoja.

IMG_8970

Vietimme Tukholmassa nelisen tuntia ja sitten oli jo aika suunnata takaisin satamaan. Tässä kohtaa seuraakin tarinan opetus. Vaikka olemme reissanneet paljon, joskus sitä astuu vain turistin vanhanaikaiseen. Menimme taksitolpalle ja otimme taksin, jossa kuskilla oli lupalappu asianmukaisesti esillä. Matkan aikana ihmettelimme hurjaa vauhtia juoksevaa taksamittaria ja ihmetys olikin melkoinen, kun kyyti kustansi 105 euroa eli moninkertaisesti tulomatkaan nähden! Neuvottelusta huolimatta ei auttanut kuin maksaa. Laivassa sitten selvisi, että Tukholmassa taksien hintoja ei ole säädelty ja matka voi maksaa käytännössä mitä vain. Luotettavien taksifirmojen lisäksi liikenteessä on niin sanottuja vapaa-ajajia, jotka todellakin veloittavat hirveitä summia. Tällä oppirahalla saimme sellaisen ikuisen muistijäljen, joka muistuttaa valitsemaan taksin tarkasti ja ennen kaikkea aina sopimaan hinnan ennakkoon.

Onneksi reissumme oli niin onnistunut, että edes huijaritaksi ei saanut hymyjä hyytymään. Ja joskus niitä oppirahoja on vaan tässä elämässä maksettava 😀 Onneksi olin ostanut itselleni jo pienet designtuliaiset, sillä jos ”ryöstö” olisi tapahtunut menomatkalla, olisin pian pitänyt kukkaronnyörit tiukasti kiinni. Ensi kerralla kerronkin vähän tarkemmin itse risteilystä, jossa oli mukana myös kahdeksan muutakin bloggaajaa 🙂

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Heidi + taloluck 10 marraskuun, 2014 - 9:08 pm

Ah DesignTorget, tuo suuri rakkauteni. Milloinkahan putiikki saapuisi Suomeen? Ihana oli myös tuo printtiseinä. Haaveilu olkoon huvimme!

Reply
modernistikodikas 10 marraskuun, 2014 - 10:03 pm

Eikös sitä niin sanota, että hulluilla on ilmaiset huvit 😀 Ihana kauppa tosiaan, olin jotenkin niin ihastuksissa, että en osannut edes ostaa mitään!

Reply
Marianne 11 marraskuun, 2014 - 2:29 pm

DesignTorget on kyl ihana! Kurjaa, että jouduitte huijaritaksiin. Kaveripiirissä muutamat ovat myöskin maksaneet oppirahat. Itse olen tämän vuoksi päätynyt käyttämään vain julkisia siellä käydessäni.

Reply
modernistikodikas 13 marraskuun, 2014 - 7:49 pm

Joo, tuo oli kyllä harmittava juttu, mutta ihan oma moka. Julkiset ovat ainakin varmoja ja turvallisia 🙂

Reply
Riikka 6 tammikuun, 2015 - 4:11 pm

Hei, onko tuosta ekan kuvan sohvasta tarkempaa tietoa? Näyttää täydelliseltä yksilöltä, juuri sellaiselta jota olen mielessäni pyöritellyt!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 8:44 pm

Moi Riikka! Olisikohan kyseessä Muuton Connect -sohva? http://www.muuto.com/collection/connect_sofa_system/

Reply
SantiagHentze 7 tammikuun, 2015 - 5:16 am

This means that if you are using a Home edition of Office 2007, you can get an upgrade to Home edition of Office 2010 only and not to the Office 2010 professional edition. Tool To Recover Corrupt Excel File: For corrupt Excel recovery, you can bank upon Excel Recovery software that is a solution by renowned brand and is one of the highly acclaimed tool to fix damaged XLS as well as XLSX file. Do not have any spaces in the folder names ’ it’s possible to make the batch file work with spaces in the folders names (path) but it’s more complicated.

Reply

Jätä kommentti