Alvar Aalto-viikko avaa ovet myös harvinaisuuksiin

by Kerttu

Tällä viikolla Jyväskylässä vietetään Alvar Aalto-viikkoa. Tämä on uudenlainen kaupunkilaisille järjestetty tapahtumaviikko, joka liittyy arkkitehtuuriin, muotoiluun, asumiseen ja kaikkeen rakennettuun ympäristöömme.  Tapahtuma on avoin ja vuorovaikutteinen ja lähes kaikki tapahtumat ovat maksuttomia!

 

Ohjelmisto on monipuolinen ja kiinnostava kaikille arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneille. Luvassa on opastettuja kierroksia, luentoja sekä erilaisia työpajoja. Erityisesti odotan  Aalto Open House Jyväskylää, joka  avaa ovia Alvar Aallon arkkitehtuurikohteisiin, jotka ovat normaalisti suljettuja tai joihin harvemmin pääsee tutustumaan. Näistä esimerkkinä Viitatorni, Säynätsalon kunnantalon talonmiehen asunto ja kolmio Aira-talossa keskustassa.

Säynätsalon kunnantalolla on avattu tänään myös Johanna Gullichsenin näyttely, joka jatkuu 17.9. saakka. Alvar Aalto -viikolla 28.8.-2.9. Johanna Gullichsenin tuotteet ovat -10%.

 

Takuuvarman tärppinä kannattaa käydä Alvar Aalto-museossa, jonne on myös vapaa pääsy koko viikon. Torstaina siellä on esimerkiksi Artek ja asumisen ihanteet -näyttelyopastus klo 17-18.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Alvar Aalto -säätiö ja Jyväskylän kaupunki sekä lukuisat yhteistyökumppanit. Jos vain liikkuu Jyväskylän suunnalla, kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi ja ottaa osaa tapahtumiin. Koko viikon ohjelma löytyy täältä. 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti