Syypää mun hymyyn

by Kerttu
Syypää mun hymyyn

Kaupallinen yhteistyö: Coronaria Hammasklinikka


”Majava!”, poika kommentoi ja astelee tiehensä.  Jään tuijottamaan häneen peräänsä ja vedän huulet tiukasti yhteen ja päätän, että en aio hymyillä enää koskaan.

Miten joku yksi sana voi pureutua niin syvälle sieluun, että kuulen tämän yli 30 vuotta sitten minulle sanotun sanan yhä korvissani? Ja millainen on ollut matka tähän päivään, sillä jos joku nyt kysyy lempiasiaa itsessäni, vastaan usein, että hymy.

Syypää mun hymyyn

Jyväskylän Coronarian hammaslääkäri Pinja Ahtonen ja suuhygienisti Susanna Asunta käyttävät työssään aina maskia, joka on vain riisuttu hetkiseksi kuvaa varten.

 

Yläasteiässä minulle tehtiin oikomishoito puhtaasti esteettisistä syistä. Koska purennassani ei ollut vikaa, ei myöskään oikominen ollut mahdollista julkisessa terveydenhuollossa. Olen yhä tänä päivänä kiitollinen äidilleni, joka mahdollisti kalliin hoidon. Se nimittäin muutti elämäni.

9 kuukautta oli odotusaika silloinkin, kun kiskot suussa vaihdoin 8. luokalta peruskoulun viimeiselle. Koulukuvassa hymyilen ujosti, mutta hammasraudat näkyen. Muistan tarkasti, että viikonpäivä jolloin oikomishoitoni päättyi,  oli perjantai. Illalla oli koulun disko, jossa hymyni loisti niin, diskopallotkin jäivät kakkoseksi.

Hyvästi, majava!

Hampaiden ulkonäöllä ja terveydellä on valtava vaikutus hyvinvointiin ja itsetuntoon. Edelleen suuret etuhampaani ovat rivissä, enkä peitä suuta kädellä, vaikka arjakorisevamaisessa naurutyylissäni voisi laskea vaikka takahapaiden paikat. Ja niitä muuten on.

Olen ollut aina huolellinen hoitamaan hampaitani, mutta silti ne ovat reikiintyneet helposti. Olen ajatellut, että minulla on vain käynyt hammasluun kanssa huono arpa. Sain kutsun Jyväskylään juuri avatulle Coronaria hammasklinikalle, jossa minulle tehtiin hampaiden tarkistus ja otettiin myös röntgenkuvat.

-Tiesitkö, että sinulla on takahampaissasi synnynnäinen kiillevaurio?, kysyy Coronarian hammaskääkäri Pinja Ahtonen.

No en todellakaan tiennyt.  Kiva, että nyt selvisi. Se selittääkin paljon.

Pinjan tyyli on rauhallinen ja hyväntuulinen. Hän kertoo tarkasti, mitä tekee ja miksi, perustelee asioita ja välillä juttelee mukavia niitä näitä. Hän tietää, kuka pedissä pötköttää ja keventää tunnelmaa kertomalla, että on laittanut seesteisen sävyiseen kotiinsa ripauksen roosaa tuomaan tunnelmaa. Tekisi mieli osallistua keskusteluun, mutta kuten tiedätte, potilaan rooli on pitää suunsa kiinni, mutta vain vertaiskuvallisesti.

Hammastarkastus ja röntgenkuvat paljastivat, että hampaissa oli yksi reikä ja yksi lohjennut paikka. ”Ei ollenkaan pahat, ihan pinnassa”, Pinja ja suuhygienisti Susanna Asunta kannustavat.  Päätämme kokeilla ilman puudutusta.

Makaan tuolissa ja kaksikko pääsee hommiin. Hermostuttaa ja vitsailen instrumentit suussani kuumista aalloista. Puolen tunnin kuluttua hampaani ovat paikattu, ilman puudutetta. Hymyilyttää taas.

Coronaria on täysin suomalainen terveys- ja hyvinvointipalveluja tuottava yritys. Sen tarjontaan  kuuluvat monipuoliset perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja kuntoutuksen palvelut.  Coronarialla on useita hammasklinikoita eri puolella Suomea. Jyväskylän toimipiste Yliopistonkadulla taisi saada minusta kanta-asiakkaan, sillä en muista yhtä mukavaa hampaidenpaikkaamiskokemusta koko pitkästä hammashistoriastani.

Seuraavalla kerralla päätetään tehdä tehopuhdistus, jonka jälkeen vielä valkaistaan hymy. Palataan näihin, kun kokemusta on karttunut.

Jos sinullakin on päässyt vierähtämään aikaa viimeisestä tarkastuksesta, avajaistarjouksena hammaslääkärin tekemä hammastarkastus on  vain 39 e. Tarjous on voimassa su 18.10. mennessä varatuille ajoille.  Nettivaraus toimii kätevästi ja koodi on AVAJAISTARJOUS2020. Kannattaa tarkistaa tarjouksen tarkemmat tiedot ja varausohjeet Jyväskylän Coronarian sivuilta.

Niin, se syypää mun hymyyn: ehdottomasti suomalainen hammashuolto. Onneksi myös nyt tajuan, että majavissakaan ei ole kerrassaan yhtään mitään vikaa.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti