Ihanin kesätyyli: näin luot beach house sisustuksen

by Kerttu
Ihanin kesätyyli: näin luot beach house sisustuksen

kaupallinen yhteistyö: Fanni K


Kesämökkikausi on alullaan ja odotan jo suurella innolla sitä, että saan herätä mökiltä. Olen ehdottomasti aamuihminen ja rakastan etenkin kesäaamuja. Olen aina ihaillen katsellut beach house tyyliä, joka on lähellä skandinaavista minimalismia, mutta ammentaa tunnelmaa luonnonläheisillä elementeillä. Yhteistyössä Fanni K:n kanssa loin mökin makuuhuoneeseen beach house-henkisen sisustustuksen, tervetuloa kurkistamaan ja nappaamaan vinkit!

Ihanin kesätyyli: näin luot beach house sisustuksen

Beach house-tyylillle ei ole oikein kunnollista suomenkielistä käännöstä, mutta inspiraatiota ammennetaan meri- tai järvimaisemasta ja luonnon värisävyistä. Tyylisuunta on raikas ja maanläheinen, saa olla myös hieman rouhea ja kerroksellinen. Tässäkään ei ole oikeita ja vääriä valintoja, vaan kokonaisuutta voi tietenkin rakentaa soveltaen omien mieltymysten ja tilojen ehdolla.

Tyynyt

Rentous, mukavuus ja pehmeys ovat beach house-tyylin avainsanoja. Helpoin ja nopein tapa tuoda näitä sisustukseen ovat tyynyt, joissa voi yhdistää erilaisia raitoja sekä sinisen, valkoisen ja hiekan sävyjä. Siniraitaisessa  Hanko-tyynyssä on klassikkoainesta, leveät tasaraidat tuovat rytmiä sisustustukseen.

Tyylisuunta on raikas ja maanläheinen, saa olla myös hieman rouhea ja kerroksellinen.

Sanotaan, että yksityiskohdat tekevät kokonaisuuden. Ripaus bohoa sopii rentoon kesä(mökki)tyyliin. Tämän voi tuoda sisustukseen hyvin hienovaraisesti. Ei tarvitse ripustaa ankkuria seinälle tai sijoittaa pienoispurjevenettä hyllyyn, kun voit tuoda tunnelmaa pienillä yksityiskohdilla, kuten Tyyni-koristetyynyn suloiset hapsut.

Petivaatteet

Muhkea petaus syntyy kauniiden tekstiilien yhdistelmästä. Voit huoletta leveämpää ja kapeampaa raitaa ja yhdistää kokonaisuuden levollisella väripaletilla. Kesäfiiliksen nostaa taivaansininen yhdistettynä valkoiseen ja hiekansävyyn. Samat sävyt voit poimia lähimmältä hiekkarannalta!

Meillä on kotona ja mökillä pääsääntöisesti eri petivaatteet, jotta pyykkihuolto olisi mahdollisimman helppoa. Myös kesävieraille täytyy olla kaapissa puhtaita lakanoita tarjolla. Taivaansininen Aava-pussilakana-setti sopii erinomaisesti lempeisiin kesäpäiviin niin kotona kuin mökillä.

Päiväpeitot ja torkkupeitot

Kauniita petivaatteita ei tarvitse kokonaan piilottaa päiväpeiton alle, vaan asetella päiväpeiton puolipetaukseksi sängyn päälle. Usva-päiväpeite on  kevyttä, pehmeää ja eläväpintaista materiaalia ja mukavaa vaihtelua tekee sen kaksipuoleisuus.  Toinen puoli on beige ja  toinen puoli valkoinen.


Porvoo-torkkupeitto on raikkaan valkoinen ja en malta odottaa kesäloman pikkupäikkäreitä kevyen kesäpeiton alla.

Kauniit tekstiilit ovat yhdisteltävissä monin tavoin ja toimivat makuuhuoneen lisäksi lastenhuoneessa ja olohuoneessa. Myös kevyet, helposti pestävät ja kuivuvat materiaalit sopivat rentoon mökkielämään.

Kesäfiiliksen nostaa taivaansininen yhdistettynä valkoiseen ja hiekansävyyn. Samat sävyt voit poimia lähimmältä hiekkarannalta!

Unelmien kesäaamuna saa nukkua siihen saakka kun nukuttaa, aamuvirkkuna kahdeksan on jo hyvä suoritus. Lempeä herätys koostuu lukuhetkestä, kuumasta ja kiireettömästä kahvista ja aamu-uinnista.

Piensisustus

Norrkulla Rottinki-tarjotin sopii hyvin aamukahvin tarjoiluun, mutta jämäkkänä ja sopivan kokoisena tarjotin saa paljon töitä myös terassikahvien ja saunajuomien kuljettajana.

Beach house-sisustustyylissä maljakkoon voisi hyvin kerätä luonnonkukkia tai pihan heiniä, mitä rennompaa ja luonnollisempaa, sen parempi. Nyt vielä piti mennä kaupan tulppaaneilla, mutta onneksi pian pääsee mökkitien varteen kukkienkeräyslenkille. Kirkas Ilma-maljakko jättää pääroolin kukkasille.

Kun sisustuksessa on paljon torkkupeittoja ja tyynyjä, on mukavaa että niille löytyy myös säilytyspaikka muualtakin kuin lattialta. Tyyni-korit myydään kolmen settinä ja suurin kätkee sisäänsä hyvin tyynyn ja torkkupeitot. Kaunis vaalea kori on valmistettu maissipunoksesta ja sen luonnollinen materiaali sopii erinomaisesti täydentämään beach house-tunnelmaa.

Valaistuksella on iso rooli tunnelman tuonnissa. Täällä Suomen suvessa saamme nauttia uskomattoman valoisista illoista ja jopa öistä, mutta silti luku- ja tunnelmavaloilla on oma tärkeä roolinsa. Beach house-sisustukseen sopii monenlaiset valaisimet, mutta suosin itse tyylisuunnassa enemmän klassisia kuin moderneja vaihtoehtoa, kuten pellavaa ja keramiikkaa kauniisti yhdistävä Tyyni-valaisin.

Otetaan vielä lopuksi kurkistus lattialle. Millaisia mattoja ajattelisi sopivan tyyliin? Oikeastaan valinnassa suosisin muutamaa ohjenuoraa: sävymaailman tulisi olla neutraali (valkoinen, harmaa, beige, hiekka) ja materiaalin luonnonmateriaali eli vaikkapa villaa tai juuttia. Testasin tähän luonnonvalkoista, käsinkudottua Malla-villamattoa. 

Tässä ajatuksiani beach house-tyylistä ja rennosta kesäsisustuksesta. Innostaako sinua tällainen rento kesätyyli?

Jos pitää nimetä paras aika vuodesta, se on toukokuinen hetki kun lehdet puhkeavat puihin.  Kesän lämpö antaa jo lupauksiin, luonto herää loistoonsa ja mikä parasta, kaikki ihana on vielä edessä ♥


Jos Fanni K ihastuttaa, niin taustatiedoksi se, että kyseessä on kotimaisen perheyhtiö Tammer Brands´n merkki ja tuotteet ovat myynnissä verkkokaupassa  sekä hyvin varustelluissa myymälöissä ympäri maan.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Pia 17 huhtikuun, 2023 - 7:04 pm

Hei, minkä kokoinen päiväpeitto on?

Reply
Kerttu 17 huhtikuun, 2023 - 7:07 pm

Moikka! Tämän koko on 150 x 260 cm. Sopii parisänkyyn puolipetauksena.

Reply

Jätä kommentti