Kuka kokkaa, kun lapset lomailevat 2,5 kk?

by Kerttu
Rennomman kesäloman arjen puolesta
Rennomman kesäloman arjen puolesta

kaupallinen yhteistyö & alekoodi: Feelia Ruokakauppa


Lasten, etenkin koululaisten kesälomat aiheuttavat monessa perheessä ilonkiljahdusten lisäksi myös harmaita hiuksia. Kun lapset lomailevat 2,5 kuukautta ja aikuiset ehkä kuukauden, on yhtälössä selkeä dilemma. Miten lasten loma-arki saadaan rullaamaan samaan aikaan, kun itse pitäisi pystyä tekemään täyttä työpäivää?

Meillä tätä tilannetta on ratkottu jo viiden vuoden ajan ja yksi joka vuosi toistuva kysymys liittyy ruokahuoltoon. Lapset tarvitsevat kaksi lämmintä ateriaa päivässä, mutta  itse ei jouda olemaan koko ajan keittiössä kokkailemassa.

Kun viime vuonna tein Feelia Ruokakaupan kanssa yhteistyötä, nimitin itse itseni rennomman arjen lähettilääksi. Olen edelleen samoilla linjoilla ja kesäaikaan toimin myös mielelläni rennomman loma-arjen lähettiläänä. Toki jos  jaksat ja haluat kokkailla koko ajan, tämä vinkki ei ole sinulle. Mutta jos tykkäät silloin tällöin oikaista, mutta silti syödä ja tarjota terveellistä kotiruokaa, jatka toki eteenpäin.

Feelia Kotiruoat valmistetaan Pyhännällä, vähintään 80 % suomalaisista raaka-aineista.  Ne toimitetaan verkkokaupasta kotiovelle koko Suomen alueella ja säilyvät jääkaapissa kuukausia ilman valmistuksessa lisättyjä säilöntäaineita. Feelia Ruokakaupan idea lyhyesti on helpottaa ja monipuolistaa suomalaisten ruokahetkiä, vapauttaen aikaa muuhun tärkeään.

Feelia Kotiruokien kanssa kesäloma-ajan kokkailu lähtee siitä, että lapset voivat valita, mitä tänään syödään. Feelia ruokakaupan Valikoimassa on yli  100 simppeliä, maistuvaa ja terveellistä ruokaa, joka valmistuvat kotona noin vartissa valmiiksi.  Jokaiselle päivälle löytyy mieleinen lounas ilman säätöä, kun saatavilla on erilaisia keittoja, patoja, kiusauksia, kastikkeita ja laatikkoja ja valmiita kasvislisukkeita kuten porkkanakuutioita.

Tällä kertaa me päädyimme tonnikalavuokaan.  Koululaiset osaavat valmistaa ruuan ihan itse, toki pienimmät saattavat tarvita apua uunin kanssa. Feelia Ruokakaupan sivuilta löytyy myös lyhyitä videoita, jossa opastetaan homma kädestä pitäen.

Aion turvautua Feelia Ruokakauppaan myös mökillä. Siellä yleensä teemme yhden aterian, johon panostamme enemmän, mutta sen lisäksi tarvitaan ainakin lapsille toinen ruoka. On todella nopeaa ja kätevää lämmittää vaikkapa valmis lohikeitto välipalojen napsimisen sijaan. Parasta on se, että hyvän säilyvyyden ansioista Feeliaa voi ostaa jääkaappiin varuksi, jos huvittaa kokkailla muuta, niin se on aina mahdollista.

Sitten se kysymys, jonka kuulen aina kun kerron Feeliasta: Miten ruuat voivat säilyä, vaikka niihin ei lisätä valmistuksessa säilöntäaineita?

Tuotteet valmistetaan erityisellä autoklaavimenetelmällä, jossa tuote ensin pakataan vakuumiin, kuumennetaan korkeaan lämpötilaan ja sitten jäähdytetään nopeasti. Tämä takaa pitkän säilyvyyden ilman säilöntäaineita.

Valikoimasta löytyy myös mukavasti kasvisruokia ja – lisukkeita. Porkkana- tai punajuurikuutiot on helppoa lisätä ruuan kylkeen tai hyödyntää valmisperunamuussi aterian täydentäjänä. Koska tilannehan ei ole on tai off, teet joko itse ruuan alusta pitäen tai tarjoat valmista, yhdisteleminen on fiksua ajankäytön ja fiiliksen mukaan. Ja jos lapsista puhutaan, myös osaamisen.

Suosittelen testaamaan esimerkiksi maalaislohkoperunoita.  Ne valmistuvat näppäräst uunissa tai grillissä, jonne ne voi laittaa myös folionyyttiin käärittynä.

Feelia Ruokakauppa toimittaa verkkokaupan tilauksia koko Suomen alueelle. Tuotteet toimitetaan styrox-kylmälaatikoissa tai kylmätoimituksena pahvilaatikossa, joten ruoat säilyvät sopivassa lämpötilassa koko toimituksen.  Kotona ruuat kannattaa laittaa heti jääkaappiin.

Pian meilläkin alkaa koululaisen loma ja ruuat odottavat jo jääkaapissa arjen apuna. Helppo tapa testata Feeliaa on erilaiset kotiruokaboksit, jossa valmiiksi suunniteltuja ateriakokonaisuuksia.  Esimerkiksi perheboksi sisältää 14 vaihtuvaa ruokaa eli yhteensä 28 annosta. Yhdestä ruoasta riittää kahdelle aikuiselle ja usein myös pienet annokset 1–2 lapselle. Hinta on 52 euroa viikko eli todella edullinen!

Hyvillä mielin ulkoistan ruuanlaittoa Feelia Ruokakaupalle  ja lämmitysvastuuta koululaiselle. Äidin ei tarvitse häärätä keittiössä välttämättä lainkaan.

ALEKOODI

Jos et ole vielä testannut Feelia Ruokakauppaa, sain alekoodin tutustujille. Klikkaa tästä Feelian verkkokauppaan, saat linkistä automaattisesti 10 % alennuksen ensiostosta.  Jos haluat vinkata kaverille, koodi on MODERNISTIKODIKAS.

Nyt toivotan siis rentoa, mukavaa ja stressitöntä (koululaisten) lomaa kotikeittiöihin. Oikaistaan kun siltä tuntuu <3

Saatat pitää myös

Jätä kommentti