Mustat ja valkoiset kesäkukat

by Kerttu
Mustat ja valkoiset kesäkukat

Kesä ja kukkaset – mikä ihana pari!

Kävin viime viikolla Kokon puutarhalla ostoksilla ja oli taas olin valinnanvaikeuden äärellä. Niin paljon upeita vaihtoehtoja! Ensin piti valita tyyli; menenkö ihanalla pastellisella runsaalla tunnelmalla vai luotanko simppeleihin, moderneihin vaihtoehtoihin?

Mustat ja valkoiset kesäkukat

Koska kotimme arkkitehtuuri on moderni, linjakas ja jopa aika erikoinen, ajattelin että sisäänkäynnin suuriin ruukkuihin sopii samoilla adjetiiveillä valitut kukkaset.

Vaikka ihastelin väriloistoa, päädyin kuitenkin mustavalkoiseen kokonaisuuteen, rennoilla heinillä ryhditettynä.

Valinnan taisi sinetöidä musta riippapetunia, joka on suosittu, näyttävä ja aika perinteinenkin kukka. Helppohoitoisena se sopi minulle mainiosti. Innostuin nähdessäni tämän tumman version, saatavilla kun on runsaasti eri värejä.

Riippapetunia viihtyy lämpimässä ja se kukkii  aurinkoisessa ja puolivarjoisassa, mutta menestyy myös paahteisella paikalla  kunhan muistaa ahkerasti kastella. Toivotaan, että saan pidettyä kaunokaiset elossa!

Mustan kukan kaveriksi halusin jotain kepeää ja kaunista, siksi päädyin valkoiseen poutapilveen. Se kasvattaa valkoisen pyöreän pilvimäisen kasvuston ja toivon, että poutapilvi valtaa suuressa ruukussa alaa.

Kolmas elementti on hirssi. Heinät viehättävät ja sopivat minusta hyvin monenlaisiin pihoihin ja istutuksiin. Viime kesänä meillä oli sekä kotona että mökillä tätä samaa heinää ja se kasvoi ja voi hyvin pitkälle syksyyn saakka. Kesän mittaan heinään kasvaa röyhyt ja sitten se näyttää entistä ihanammalta.

Terassin istutukset ovat vielä laittamatta, mutta jotain helppohoitoista ja modernia kaavailen sinnekin ruukkuhin. Viime kesänä ruukuissa oli myös yrttejä ja niitä pitää laittaa myös tänä kesänä.

Ruukkupuutarha sopii mainiosti minulle, vaikka ihastelen suurella ilolla muiden kukkivia, runsaita puutarhapihoja. Itseni tuntien into on näin keväällä korkeammillaan ja loppukesästä kiinnostaa sitten kaikki muu, kun rikkaruohojen nyppiminen. Niinpä uskon helppohoitoisuuden nimeen.

 

Pikkuisen ressukan näköinen istutus ehkä, mutta ei se haittaa, tuo iloa noinkin. Ja eiköhän se siitä vielä rehevämmäksi muutu, ellei sitten satu kuolemaan ensin 😀

Joko siellä on kesäkukat laitettu? Millaisiin päädyit tänä vuonna?

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Mia Coman 19 toukokuun, 2021 - 7:20 pm

Draga mea,
Admirabila combinatie, atat ca plante si flori cat si ca culori! Imi place enorm de mult.
Cele mai calde salutari,
Mia

Reply
Viivi 21 toukokuun, 2021 - 6:26 pm

Oikein onnistunut asetelma. Aina alkukesästä istutukset näyttävät hieman vajavaisilta, mutta hetkessä lähtevät kasvuun ja täyttävät ruukun.

Reply

Jätä kommentti