Terassin sisustus – 5 vinkkiä onnistumiseen

by Kerttu
Terassin sisustus – 5 vinkkiä onnistumiseen

kaupallinen yhteistyö & alekoodi: Homeroom


Terassin sisustaminen on yksi kesäkodin parhaita juttuja. Usein saan kysymyksiä Instagramissa, mitä kannattaa huomioida kun terassia sisustaa ja millaisia vinkkejä minulla on oman terassin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Jaan mielelläni vinkkejä onnistumiseen.

Samalla sain teille alekoodin MAJ21KERTTU Homeroom-verkkokauppaan, saat valitsemastasi tuotteesta 20 % alennuksen 2.6.2021 saakka.

1. Mitä haluat terassilla tehdä? 

Ei miltä tila näyttää, vaan miten se toimii.  Kannattaa ensin kysyä itseltään ja perheeltä, mitä terassilla halutaan tehdä. Tämä kysymys ohjaa kaikkea suunnittelua jatkossa. Jos terassilla halutaan kokkailla ja ruokailla, ovat valinnat hyvin erilaisia kun perheellä, joka toivoo auringonpalvontaa ja rentoutumista.

2. Ketkä terassilla viettävät aikaa? 

Kauniin ja toiminnallisen terassin sisustamiseen liittyy vahvasti se, kuinka isolla porukalla terassilla aikaa vietetään. Tärkeää on, että jokaiselle löytyy istuma- tai lepopaikka tai kalustus muuntuu tilanteen mukaan joustavasti.

Terassin sisustus – 5 vinkkiä onnistumiseen
Summer-Aurinkopeti 

3. Onko tarjolla valoa ja varjoa? 

Ilmansuunnat toki ensisijaisesti vaikuttavat siihen, onko terassi paahteinen vai viileä. Aurinkoiselle pihalle kannattaa suunnitella varjoja, jos minulta kysytään on aurinkoisessa päivässä parasta hakeutuminen ihanan varjon alle. Mahtuuko aurinkovarjo, sopisiko teidän pihalle purje tai saako muuten varjoisan nurkan järjestettyä? Suomen kesässä varjo tai katos tarjoaa suojaa myös sateelta.

4. Mittasuhteet kuntoon

Terassia ei kannata sisustaa liian täyteen. Mielummin siis muutamia hyvin toimivia, laadukkaita ja mieleisiä kalusteita, kun siellä täällä pieniä elementtejä.

Jos tarvitsette ruokapöytää, kannattaa pöydän molemmille puolille jättää vähintään 70 cm tyhjää tilaa, mielellään enemmmäkin. Pöytää ei kannata laittaa myöskään liian lähelle seinää tai terassin reunaa, jotta kulku on sujuvaa ja mukavaa.

Jos vain mahdollista, kannattaa kalusteet sijoittaa ilmavasti myös terassilla; älä siis työnnä sohvaa ihan kiinni talon seinään tai mahdolliseen rima-aitaan.

5. Ruukkupuutarha on helppo ja sopii kaikkiin tiloihin

Helppo tapa saada terassille vihreyttä on ruukut, niin voi istuttaa niin yrttejä, kukkia kuin heiniäkin. Liikuteltavat ruukut myös täydentävät sisustusta kauniisti ja niiden avulla saa luotua tasapainoisen ja kauniin kokonaisuuden. Nyrkkisääntö on, että valitse aina mieluummin isompi kuin pienempi kasvatusastia.  Ruukut saavat olla erilaisia, mutta jokin yhdistävä tekijä kannattaa pohtia; väri, koko tai  muoto. Ruukun pohjalla oleva reikä tekee onnistumisesta helpompaa.

√  Yrtit sopivat ruukkuun, esim. Timjami sopii moniin kesäruokiin

√  Yrttilajitelmalla pääsee helposti alkuun

√  Valitse mielummin liian suuri kuin pieni ruukku. Tämä harmaa ruukku sopii moniin istutuksiin.

Oliivipuu on klassikko, jonka taitavimmat saavat talvehtimaan

Kauniit elementit tekevät kutsuvan terassin, muutamia poimintoja klassiseen makuun: 

√ Auringosta nauttivalle laatutietoiselle Italialaisen designyrityksen Ethimon Sand-aurinkovuoteet,  ympäristösertifioitua tiikkiä, istuin ja selkänoja valkoista ethitex-materiaalia.

√  Tarjoiluvaunu toimii niin aputasona kuin kahvipöytänäkin.

√ Kaunis kolmen istuttava sohva kutsuu viettämään aikaa ulkoilmassa.

Ehkä tärkein ohje on kuitenkin se, että kuuntelee itseään ja omaa perhettään siinä, millaisessa tilassa parhaiten viihtyy.


Alekoodi MAJ21KERTTU Homeroom-verkkokauppaan, saat valitsemastasi tuotteesta 20 % alennuksen 2.6.2021 saakka. 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti