Terassilasien asennus mökille

by Kerttu
Terassilasien asennus mökille

Kaupallinen yhteistyö: Lumon

Ennen sisätiloja kurkistetaan vielä mökin ulkopuolelle, sillä siellä on tapahtunut paljon. Tämän kodin paras puoli viedään myös mökille-postauksessa kerroin, että myös mökille tulee Lumonin terassilasitukset.  Kokemuksella tiedän, että lasitukset tuovat yhden lisähuoneen ja sitä tarvitaan,  koska mökillä tilat ovat muutenkin napakan kokoiset.

Lasitusten prosessi oli taas niin helppoa kuin muistinkin. Lumonilta tulee henkilö paikalle, joka ottaa tarkat mitat kohteesta. Hän myös kysyy toiveita kulkureitteihin ja lasien aukeamissuuntaan.

Koska kyse oli arkipäivästä ja mökkitontista, en järjestellut itseäni mittaamiskäynnille paikalle, mutta se ei haitannut. Tiesin, että Lumon ammattilaisiin voi tässä asiassa luottaa. Mittakäynnin jälkeen sain sähköpostiin kuvat, joista hahmotti selkeästi lasien aukeamissuunnat. Tsekkasin kuvat läpi ja kuittasin ok. Homma etenee.

Asennuspäivää hieman lykättiin eteenpäin, sillä meidän piti saada mökki maalatuksi. Siihen prosessiin palaankin sitten seuraavassa postauksessa. Sovittuna päivänä lasitukset toimitettiin tontille ja paikalle saapui myös Lumonin asentaja. Ei kyllä uskoisi, että homman hoitaa yksi mies yhdessä työpäivässä, vaan niin se vain tapahtui.

Omaksi hommaksi jäi… no näiden kuvien ottaminen!

Lasitukset muuttivat mökin ulkonäköä ja tuntui, että koko rakennus muuttui kokoaan suuremmaksi. Jyhkeä lasiterassi toimii samalla ulkoeteisenä ja lisäruokatilana, jonne voi jättää tavaroita myös sateen suojaan. Myös tuuli pysyy lasien ulkopuolella, joka lisää mukavuutta.

Meille tuli avattava ovi joka kulkusuuntaan; mökin taakse, josta kuljetaan autolle, sivulle, jossa on jatkoterassi ja eteen, josta hipsitään saunaan. Ovet ovat lukittavia, joten tilasta saa hyvinkin yksityisen. Kun sää suosii, lasitukset saa kokonaan auki. Ne kasataan siististi kahteen eri nurkkaan.

Lasitukset muuttivat mökin ulkonäköä ja tuntui, että koko rakennus muuttui kokoaan suuremmaksi.

Juhannuksena mökkeilimme ystävien kanssa ja istuimme lasiterassilla myöhäiseen iltaan lasten nukkuessa rauhassa sisällä.

 

Jos lasitushommat kiinnostaa, niin vinkkinä, että Lumon tekee maksuttoman suunnittelu- ja kustannusarviokäynnin kotiin tai mökille. Vaikka lasit ovat toki myös panostus, ovat nämä aika edullisia neliöitä kuitenkin. Mekin saimme 54 neliön mökkiin lähes 30 neliötä extratilaa, jossa nauttia kesästä ja mökkeilystä. Tänä viikonloppuna viimeistelen terassin sisustuksen, niin pääsette kurkistamaan myös valmista lopputulosta.

Kuvassa näkyvät ikkunansuojaukset paljastavatkin, mitä puuhattiiin tontilla samaan aikaan. Siitä lisää ensi kerralla!

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Merja 27 kesäkuun, 2019 - 7:17 pm

Voi että, tuollaiseen moderni-ilmeiseen mökkiin lasitus sopii mahtavasti ja antaa kaivattua suojaa ja lisätilaa. Mitään tuollaista ei oikein pysty vanhaan pyöröhirsimökkiin luontevasti suunnittelemaan, vaikka tarve olisikin suuri.
Onnea uudelle mökille ja mökkiläisille!

Reply
Kerttu 3 heinäkuun, 2019 - 5:48 am

Kiitos Merja! Kannattaa kutsua ammattilainen paikalle, heillä voi olla ajatusta ja näkemystä siitä, kuinka lasituksen voi toteuttaa vanhaankin kohteeseen. Kurkkaa täältä lisää: https://lumon.com/fi/terassilasitus/mokin-terassin-lasitus

Reply
Pia 28 kesäkuun, 2019 - 7:13 am

Kyllä sopii tosi hyvin lasitus terassille. No se lasien peseminen ei taas niin mukavaa, kun niitä pitää varmaan useasti pestä että näyttävät hyvältä. Itse valitsisin myös siitä huolimatta siis mikäli mokin omistaisin.

Reply
Kerttu 3 heinäkuun, 2019 - 6:29 am

Hei Pia! Toki laseja saa pestä, mutta niin kaikkia ikkunoita. Lapsiperheessä muuten kummasti oppii sietämään pieniä sormenjälkiä 😀 Mutta kyllä näiden plussat pesee miinukset mennen tullen 🙂

Reply
Liisa 30 kesäkuun, 2019 - 7:46 pm

Sinulla on kyllä ihana blogi! Kivasti ja sopivan (muttei liian!) henkilökohtaisesti kirjoitettu, aiheet vaihtelevat riittävästi mutta samojen teemojen ympärillä. Virkistävää ja inspiroivaa luettavaa!

Reply
Liisa 30 kesäkuun, 2019 - 7:48 pm

Ja siis tärkein meinasi unohtua, niin hienoja kuvia ja upeita projekteja! Hyvin jaksat ahertaa 💪

Reply
Kerttu 3 heinäkuun, 2019 - 6:30 am

Hei Liisa! Aivan ihana palaute, oikeastaan paras mitä bloggaajana voi saada. Tämä on juuri se mihin pyrin <3 Toki nyt tulee paljon mökkijuttuja, mutta syksyn tullen taas muutakin. Ihanaa kesää sinulle!

Reply
Liisa 30 kesäkuun, 2019 - 7:48 pm

Ja siis tärkein meinasi unohtua, niin hienoja kuvia ja upeita projekteja! Hyvin jaksat ahertaa 💪

Reply
TuulaL 4 marraskuun, 2020 - 12:20 pm

Onpas näyttävän näköinen terassilasitus! Itsekin haaveilen kovasti omasta kesämökistä. Olemme käyneet katsomassa muutamia tontteja Seinäjoen kupeessa, mutta vielä ei ole sopivaa löytynyt. Tsemppiä teille rakentamiseen!

Reply
Tuomas Antti K. 12 tammikuun, 2021 - 1:47 pm

Mahtavaa kuulla, että lasien asentaminen hoitui noin kätevästi. Itsellänikin on lasielementtien asennusta tiedossa. Vaimo on kohta vuoden päivät haaveillut terassista, jossa olisi osittainen lasikatto, ja päätettiin ensi kesänä asentaa sellainen uuden kesämökin terassille.

Reply

Jätä kommentti