Ylellisen vastuullinen, ihana Alpa

by Kerttu
ALPA

Kaupallinen yhteistyö & alekoodi: Alpa 

ALPA

Tekstiilit ovat erinomainen tapa piristää sisustusta, vaikka myönnän, että olen näissäkin asioissa aika uskollinen. Rakkaimmat tyynyt ja peitot ovat osa koti vuoden ympäri ja tietyt selkeästi kevääseen tai vaikka jouluun liittyvät tekstiilit tupsahtavat paraatipaikoilleen säännöllisesti. Kuinka ihanalta koti näyttääkään raikkaissa tekstiileissä!

Minulla on ilo esitellä teille Alpa, jyväskyläinen vastuullinen brändi, joka valmistaa skandinaaviseen tyyliin sopivia vaatteita ja sisustusta. Heidän neuleet ovatkin tunnettuja, mutta nyt Alpa on laajentanut myös kodin tekstiilien pariin.

Sain myös alekoodin, joka löytyy postauksen lopusta!

Alpa Home collection -sisustustuotteet on valmistettu pehmeästä, kestävästä ja helppohoitoisesta alpakan villasta.

Yrityksen kaikki toiminta perustuu eettiseen ja vastuullisen tapaan: käytössä ovat parhaat luonnonmateriaalit, jotka hengittävät, tuntuvat hyvältä sekä kestävät kunnon käyttöä. Langat hankitaan alpakoiden kotimaasta Perusta vastuullisilta toimijoilta, jotka on tarkastettu vierailemalla paikan päällä.

Sain kuvauslainaan Alpan ihania sisustustuotteita. Lisääntyvän valon ja lähestyvän kevään kunniaksi haluaisin hieman väriä.

Ainomaria Haatajan suunnittelema Landscape (kolmivärinen tyyny) on alpakan villasta neulottu tyynynpäällinen. Se on kestävää ja kaunista helmineulosta. Materiaalin on ihanan tuntuinen ja siksi oikein harmittaa, että kuvien välityksellä ei pääse hipeltämään tuotteen pintaa. Mutta ehkä riittää mielikuvan saamiseksi kun kerron, että alpakan villa on  silkkisen pehmeää ja lämmintä, sitä pidetään yhtenä  hienoimmista ja arvokkaimmista luonnonkuiduista maailmassa.

Jyväskylässä Tourukeskuksessa palvelee Alpan oma liike, jossa onneksi voi käydä ihastelemassa ja fiilistelemässä tuotteita livenä.

Landskape-päällisen kanssa yhdistin yksivärisen Sky-tyynyn, nämä ovatkin suunniteltu toimimaan kauniisti yhdessä. Sävyt ovat pehmeitä ja istuivat kauniisti muuhun sisustukseemme.

Sohvalla oleva beige torkkupeitto on nimeltään Dreamy ja se on ylellisestä Baby Alpacasta kudottu, nimensä veroinen. Peitto on ohut ja pehmeä, mutta myös ihanan lämmin ja mukava, sen kuviona on tyyliteltynä Alpan logokuvio. Rakastan reilun kokoisia torkkupeittoja ja tässä on mittaa 130 cm x 200 cm.

Alpakan villa on  silkkisen pehmeää ja lämmintä, sitä pidetään yhtenä  hienoimmista ja arvokkaimmista luonnonkuiduista maailmassa.

Alpan filosofian keskiössä on kolme eetä: esteettisyys, ekologisuus ja eettisyys. Nämä arvot ohjaavat kaikkea toimintaa suunnittelusta tuotantoon sekä markkinoinnista myyntiin. Laadukkaat ja vastuulliset materiaalit eivät ole koskaan niitä halvimpia, mutta Alpa ei pyri luksusbrändin maineeseen, vaan haluaa olla saatavilla oleva vaihtoehto.

Vastuullisuus näkyy myös siinä, että Alpa lunastaa, huoltaa, korjaa ja myy uudelleen käytettyjä tuotteitaan second handina. He myös ottavat  vastaan loppuun käytettyjä tuotteita ja huolehtivat arvokkaan materiaalien hyvästä uusiokäytöstä.

3 vinkkiäni tekstiileillä sisustamiseen:

♥ Vaikka tekstiilejä on helppoa vaihtaa, ei vaihtoehtoja kannata hamstrata liikaa. Panosta mielummin muutamiin todella mieleisiin vaihtoehtoihin, kun valtavaan valikoimaan, joka seisoo kaapissa.

♥ Kurkista materiaalilappuun: mitä siellä sanotaan? Parhaat materiaalit näyttävät kauniilta, tuntuvat hyvältä, eivätkä kulahda heti käytössä.

♥ Miten sisätyyny voi? Usein päälliset (kuten nämä Alpan) myydään ilman sisätyynyä ja hyvä niin, säilytys on helpompaa kun kaappiin sujautetaan vain tyynyliina. Tyynyt eivät ole ikuisia ja niissäkin on laadulla väliä, joskus käy niin että uusi sisätyyny saa vanhankin tyynynpäällisen näyttämään kauniilta.

Testasin myös toista sävykomboa, jossa tummanharmaa Sky-tyyny yhdistyi harmaa-valko-tummanharmaaseen Landskape-tyynyyn. 

Väriä tähän yhdistelmään tuo okran sävyinen Dreamy-peitto.

Kumpi värikomboista on sinun suosikkisi?

Suosittelen lämpimästi piipahtamaan Alpan verkkokaupassa, omassa myymälässä Jyväskylässä tai Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Rovaniemeltä löytyvien jälleenmyyjien luona. Nämä tuotteet ovat ihanimmillaan livenä ja käytössä. Itselläni on Alpan musta Lily-kietaisumekko ja se on yhtä aikaa tyylikäs sekä mukava.

Ja sitten se lupaamani alekoodi!  Näppäile tilaukseesi koodi YSTÄVÄ, sillä saat kaikista tuotteista -10% alennuksen. Koodi on voimassa 15.2.2020 saakka.  Verkkokaupan kodintuotteisiin pääset TÄSTÄ . 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti