Terassin sisustus

by Kerttu
Terassin sisustus

Kaupallinen yhteistyö: Veke.fi 

Helteiset terveiset mökiltä!

Kyllä nyt hellitään ja mökkikesä tarjoilee parastaan. Viimeinen viikko on mennyt lähes kokonaan mökillä, jossa päivät tuntuvat liitävän vauhdilla, vaikka ei mitään ihmeellistä tekisikään. Olemme lähes koko ajan ulkona tai terassilla, josta on muodostunut kuumien päivien varjoinen lepo- ja ruokailupaikka.

Aamiaista lukuuottamatta kaikki ateriat syödään ja kokataan terassilla. Kesäkeittiöajatukseni ovat yhä muhimassa, sillä sille paikalle jonne sitä suunnittelin, laitoinkin terassisohvan. Varsinkin sateinen alkukesä osoitti, että on mukavaa, että ruokapöytä ja sohva ovat katoksen alla. Helteiden tultua ei enää tarvita sadesuojaa, mutta varjoa sitäkin enemmän.

Sohva sijaitsee nyt terassin ehjällä seinänpätkällä, jonne se sopii mittasuhteiltaan mainiosti ja grilli ja kesäkeittiötaso ovat ulkoterassilla. Kun pohdin sohvaa, sillä oli muutama kriteeri:

  1. Mittasuhteet
  2. Sirolinjaisuus
  3. Helppohoitoisuus
  4. Koko perhe mahtuu istumaan

Näillä kriteereillä valinta osui Veke Home Richmond kulmasohvaan ja sohvapöytään, jota on saatavissa mustalla tai valkoisella rungolla. Meidän mustaan mökkiin valitsin myös mustan rungon.

Terassisohva on tiiviissä käytössä ja lunastanut lupaukset. Tämä sohvaryhmä sopii käytettäväksi niin katetuissa tiloissa kuin ulkokäytössä. Istuintyynyt ovat 2-puolisia irtotyynyjä, jotka solmitaan kiinni runkoon eli ne pysyvät hyvin paikoillaan.  Runko on ruostumattonta alumiinia. Pikkuinen vinkki! Tämä sohva on Vekellä nyt hyvässä kesäalessa -40 %.

Koska sohva pääsi katettuun tilaan, tapahtuu kokkailut ja grillailut kesäkeittiötasolla lasitusten ulkopuolisella terassiosuudella. Pohdinnassa on vielä terassin kaiteiden toteutus ja samalla mietin, olisiko jatkoterassille kiva rakentaa ”seinäke”, jota vasten grilli ja kesäkeittiö ovat.

Sitä suunnitellessa nautimme lisälaskutasona on supernäppärä Hillerstorp Åminne kesäkeittiö. Grillatessa on hyvä olla pöytätilaa lähellä, jotta voi helpommin nostaa ruokia kypsymään ja pois grillistä. Meillä on altaallinen malli ja siihen saa myös hanan.

Kesäkeittiön materiaaleina ovat alumiini ja laminaatti ja kokonaisuus sisältää altaan, hanan ja yhden irtonaisen hyllylevyn. Jos kesäkeittiöön ei tule juoksevaa vettä tai viemäröintiä, voi altaan alle voi sijoittaa astian, jonne vesi valuu. Tässäkin on kaksi värivaihtoehtoa; harmaa ja valkoinen.

Sisällä on neljän hengen ruokapöytä, joten halusin terassille ruokapaikat kahdeksalle. Olemme myös todenneet, että ruokapöydän paras paikka on katoksessa ja varjossa.  Muutamia kriteereitä jälleen oli:

  1. Tukeva ja painava pöytä, joka pysyy hyvin paikoillaan
  2. Malli, jossa on hyvä istua myös pöydän päissä
  3. Helposti pyyhittävä pinta
  4. 6-8 istumapaikkaa

Päädyin Duraft Ida-pöytään, joka on valmistettu kuitusementistä ja maalattu epoksimaalilla, joka kestää todella hyvin erilaiset sääolosuhteet. Mustassa pinnassa näkyy kyllä tahrat, mutta se on helppoa pyyhkiä puhtaaksi.

Toinen kriteerit täyttävä vaihtoehto olisi ollut Envy maksimus-ruokapöytä.

Tuoleina meillä on Envy Eva-puutarhatuoli, värinään luonnonväri-musta. Alumiinirunko on kevyt liikuteltava ja tuoleissa on hyvä istuinmukavuus.

Pöydän päätyihin sijoitan tarvittaessa jo aikaisemmin ostamani jakkarat.

Terassin sisäänkäynnille on suunnitteilla jokin hillitty ulkoeteinen, sillä tämä on se paikka, jonne kertyy kengät, takit ja lippikset. Nyt istuin- ja laskutilaa tarjoaa Outfit Trend-puutarhapenkki, jonka pituus on 120 cm. Tämä penkki on säänkestävä ja monikäyttöinen, olen pohtinut sille myös paikkaa saunan terassilta tai laiturilta.

Vehreän luonnon ympäröimänä tummat terassikalusteet eivät tunnu synkiltä. Pidän siitä, että kaikki kalusteet ovat kestäviä, pestäviä ja huolettomia. Tilaa täytyy olla myös liikkumiseen ja leikkiin. Terassistamme on tullut jo nyt mökin suosikkipaikka. Mittasuhteiltaan toimivat kalusteet mahdollistavat myös järjestyksen vaihtamisen ja uskon, että kokeilemme vielä muitakin tapoja sisustaa terassi.

Veke.fi-osoitteessa on menossa sisustajan ale ja kaikista ulkokalusteista saa alennusta. Tämä on varmasti paras aika päivittää puutarhakalusteet, sillä hinnat ovat kohdallaan ja kesää vielä runsaasti jäljellä.

Tänään ja huomenna hoidetaan mökillä viimeistelytöitä, toivottavasti saamme viimeisetkin listat paikoilleen. Aina välillä käydään toki huilaamassa terassin varjossa tai viilentymässä järvessä. Nämä hetket kun saisi purkkiin ja purkin kannen auki vasta marraskuussa. Kesä tarjoaa nyt parastaan, nautitaan!

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Emilia 25 heinäkuun, 2019 - 6:30 pm

Hienot terassit ja kalusteet! Teillä on ihanan reilusti tilaa. Aika usein näkee esim., että ruokapöydän ympärillä on ahdasta. Kun ulkona kuitenkin vietetään paljon aikaa, kannattaa ulkotiloihin satsata. Ja tosi kiva, että on sekä katettu, että avoin terassi! Muutenkin mökkinne on upea. On kiva seurata näitä kirjoituksia.

Reply
Kerttu 26 heinäkuun, 2019 - 4:49 am

Moikka Emiilia ja suuri kiitos! Ulkotilat ovat tosiaan aktiivisessa käytössä, mukavaa kun mahdutaan olemaan isollakin porukalla. Kalusteet sopivat tunnelmaltaan ja mittasuhteiltaan mökkiin mainiosti. Mukava kuulla, että mökkijutut kiinnostavat, näitä vielä tulee tässä loppukesästä ja talveksi hiljenee.

Iloa päivääsi!

Reply
Merja 26 heinäkuun, 2019 - 9:41 am

Pöytäryhmä on ihastuttava, varsinkin tuolit ovat upeita, ja kertomasi mukaan vielä kevyitä ja hyviä istua.

Reply

Jätä kommentti