Talviterassi ja täydellisen kaunis aamu

by Kerttu

Tänä aamuna postilaatikolle tossutellessa vastassa pehmeän kaunis tunnelma; suuret lumihiutaleet laskeutuivat hiljalleen maahan ja nouseva aurinko heitti pehmeitä säteitä taivaanrannasta. Täydellisen kaunis pyhäinpäivän aamu. Lumi on jotenkin lohdullista, se antaa niin paljon valoa ja iloa.

kaunis-aamu-7

kaunis-aamu-3

Terassimme on pikkuhiljaa pukeutunut talveen, vaikka se ei mitään suuria taikatemppuja vaadikaan. Kynttilöitä ja taljoja lähinnä, oksia jotka saavat jäätyä maljakkoon.

kaunis-aamu1

kaunis-aamu-4

Talviaurinko on varmasti ihan oma persoonansa, välillä se paistaa himmeän keltaisesti, välillä viileän harmaana. Arjen fiilistelijänä jaksan ihmetellä valon sävyjä ja auringon kulkua. Usein käyn terassilla katsomassa, miltä ulkona näyttää.

kaunis-aamu-5

kaunis-aamu-6

Eihän siellä kauaa tarkene ja harvemmin näihin hetkiin edes lämmitintä sytytän, mutta silti retki kannattaa. Kai meillä kaikilla on omat arjen meditaatiomme, tavat joilla voi hetkeksi pysähtyä ja nollata ajatuksia.

kaunis-aamu-8

Loppuun vielä kootusti vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Terassillamme on pyöreä Askon Amigo-pöytä 1970-luvulta ja viisi kappaletta Panton-tuoleja. Pitkä säilytysarkku toimii myös istuintasona, kun porukkaa on enemmän, sen nikkaroi meille Keski-Suomen Sisustusmiehet. Sohvaryhmä on Iskusta. Moni kyseleekin, miten tekstiilit pärjäävät talven ulkona ja vastaus on mainiosti, lasitusten ansioista ne eivät pääse kastumaan. Laattojen tiedot löytyvät terassin ennen/jälkeen-postauksesta ja   Lumonin kanssa yhteistyössä tehdystä lasituksesta lisää tietoa Toinen olohuone-postauksesta. Verhot ovat niin ikään Lumonilta ja niistä löytyy tarkempaa kertomusta täältä. Lämmitin on saatu Pihanolta ja siitäkin olen kirjoitellut käyttökokemuksia

Levollisen mukavaa pyhäinpäivää, me taidamme lähteä tekemään pihalle talven ensimmäiset lumienkelit.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Elina 5 marraskuun, 2016 - 12:36 pm

Kaunis terassi teillä 🙂 Meillä on myös lämmitin lasitetullaterassilla ja se on kyllä huippu ja sohvat taitaa olla ihan samat kuin teillä. Itse vien sohvan pehmusteet lämpöiseen varastoon talveksi (ettei ne homehdu), näin meitä neuvottiin kun hankimme kaluston.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 marraskuun, 2016 - 1:42 pm

Moikka! Meillä on ollut jo pehmusteet jo monta vuotta ulkona ja ovat pysyneet ihana priimana. Toki varman päälle kun pelaa, kannattaa viedä sisälle. Näyttää vaan niin kivalle, kun on tekstiileitä ja onhan niillä kiva käydä välillä istuskelemassakin 🙂

Reply
Elina 8 marraskuun, 2016 - 9:41 pm

Elinat täällä kommentoi:) Ajankohtainen aihe, juuri miehen kanssa keskusteltiin terassikalusteiden pehmusteiden talvisäilytyksestä. Miehen mielestä saavat olla talven lasitetulla terassilla, minä olen kantamassa niitä autotalliin. Iskun nettisivuilla neuvotaan säilyttämään lämpimässä ja varmaan valmistajat näin suosittelevat. Mistähän saisi varmaa faktatietoa, onko kylmyys tekstiileille haitallista, kun kastumaan eivät pääse? Onhan siitä vaivaa, viedä isot pehmusteet säilöön ja suojata pölyltä ja lialta.
Kaunis ja tunnelmallinen terassi teillä:)

Reply

Jätä kommentti