Talvehdi hyvin, oliivipuu

by Kerttu
Talvehdi hyvin, oliivipuu

Pelastin oliivipuun olohuoneeseen terassilta.  Olin jo pitkään miettinyt kotiin viherkasvia, mutta en oikein tiennyt, millaista toivoisin. Onkin ihan poikkeuksellista, että meillä ei ole nyt viherkasveja. Selittäisiköhän niiden puute minun lisääntyneeseen leikkokukkainnokkuuteen?

Talvehdi hyvin, oliivipuu

Oliivipuu oli kasvanut kesän aikana mainiosti terassilla ja tällä hetkellä se voi oikein hyvin. Saksin sitä hieman muotoonsa, mutta parturointi ei ehkä mennyt ihan nappiin.  No, toivotaan että kasvu jatkuu ja saan tästä ihana pyöreän palleron.

Oliviipuulle suositellaan talvehtimisen ajaksi mahdollisimman valoisaa paikkaa. Lehdet saattavat pudota ja sitä ei kannata säikähtää, on kaikki mahdollisuudet, että keväällä alkaa pukkaamaan uutta versoa.

Muuramen MUP-senkki on edelleen vain suosikkini. Emme edes pärjäisi yläkerrassa ilman sen tuomaa lisäsäilytystilaa. Keskimmäisissä kaapeissa on astioita ja laatikot kätkevät tärkeitä papereita, piirrustustarvikkeita, omaan blogityöhön liittyviä tavaroita latureista muistikortteihin sekä kaikkea kodin juttua kynttilöistä servetteihin. Senkki edustaa kauniisti sitä, mitä toivon sisustukselta; ajattomuutta, laatua ja suomalaista muotoilua.

Syksy hellii nyt aivan erityisesti ja tänä viikonloppuna ahkeroimme mökillä pihan kimpussa. Olen aivan innoissani ja fiilikset ovat korkealla, vaikka kaikki se lapioiminen, kantaminen ja säätäminen on fyysisesti aika raskasta. Näen koko ajan silmissäni lopputuloksen ja nyt on jo olo, että en malttaisi odottaa kevättä.

Uskon kuitenkin, että oliivipuun lailla talvehtiminen tekee mökki-ihmiselle hyvää. Ladataan energiaa, intoa ja odotusta, niin keväällä kaikki tuntuu jälleen erityisen ihanalta.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti