Suomi-designia Sydneyssä

by Kerttu
Asuntomessut ovat kuuluneet kesääni jo useamman vuoden ajan. Tämän vuoden Hyvinkään taloherkkuja odotellessa voi arkkitehtuurin nälkää tyydyttää kurkkimalla kauniita taloja ympäri maailmaa netin syövereistä. En oikeastaan seuraile näitä ruotsalaisia stailaussivuja, mutta Fresh Homen överihienot talot kuuluvat viikottaiselle kuolauslistalleni. Tänään pääsemme kurkistamaan Australiaan taloon, jonka suunnittelu kiinnitti huomioni ensisilmäyksellä. Hauskinta oli huomata, että sisustuksessa on käytetty paljon suomalaista designia!
Mikäs muu sieltä kurkistaakaan, kun tuttuakin tutumpi Marimekon unikko. Me suomalaiset olemme varmasti jo Unikko-yliannostuksemme saaneet (voi luoja, kun tietäisitte millainen villitys minulla on ollut siniseen Unikkoon vuosituhannen vaihteessa ;). Mutta uskoisin, että toisella puolella maapalloa klassikkokukkasemme näyttävät raikkailta ja tuoreita. Sohvan edessä nököttää joukko Artekin jakkaroita, hyvä Suomi!
Tässä talossa ei ole ikkunapintaa säästelty. Katsaus ulos osoittaa, että siitä huolimatta ei tarvise elää kuin akvaariossa. Sohvalla lepäilee taas suomalaista suunnittelua Marimekon Kivet-kuosin muodossa. 

Mutta naapurit ovat suurkaupunkityyliin todella lähellä. Oma rauha on varmistettu korkeilla aidoilla ja vain suojaisan pihan puoleisilla ikkunoilla. Pihassa myös omalta pihaltamme tuttu tuote: Ikean Vågä-tuoli.

Onkohan harmaa lattia jätetty ihan betonille? Ainakin kuvasta voisi näin päätellä. Puunsävy portaissa tuo lämpöä karuun lattiaan.  Yläkerrassa makuutilojen sisustukseen on tuotu tunnelmaa parkettilattialla.

 

Tästä kuvakulmasta ei uskosi, että talo on suurkaupungin sykkeessä ja naapurit molemmin puolin vain muutaman metrin päässä. Tässä loistoesimerkki siitä, että talo pitää suunnitella tontille ja hyödyntää juuri sen paikan parhaat puolet maisemissa ja ilmansuunnissa. 


Pöydällä on Marimekon Siirtolapuutarha-kupit ja Muuton Crushed-kulho.Vaikka itsellä ei ole kuin kuluttajan rooli suomalaiseen designiin, on aina ylpeä olo bongatessa pikkuisen kansamme kädenjälkeä maailmalla. Viime syksynä meinasin revetä liitoksistani Etelä-Afrikassa, kun erään liikkeen ikkuna oli somistettu eri kokoisilla Eero Aarnion Puppy-koirilla. 
Mitäs tykkäät tästä talosta ja sisustuksesta? Tunnetko Suomi-rakkautta maailmalla tunnistaessasi kotimaista designia? 

Kuvat Fresh Home

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Heidi 15 toukokuun, 2013 - 5:34 pm

Hyvinkäällä asuntomessuilla näet sitten kohteessa 2, Pohjolan Design-Talo Oy:n Käpylä 163 -talossa puulelujamme

t. Heidi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2013 - 9:05 pm

Täytyypä pitää Design-talossa silmät auki! 🙂

Reply
Anonymous 15 toukokuun, 2013 - 5:35 pm Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2013 - 9:06 pm

Kiitos, tästä sen saa napattua! Mobiililla tulee suora linkki 😉

Reply
Cherry 15 toukokuun, 2013 - 9:32 pm

Niin makee! Ja mikä vihreä piha, oi love <3 Katse kiinnittyi heti myös yläkerran valaisimeen, onkohan se random light? Haaveissa on 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2013 - 10:36 pm

Piha on ihana! Meillä kun on vielä kaikki kasvusto niin matalaa ja alussa., niin tuollainen vehreä ja runsas näyttää niin kauniilta. Ja Valaisin on tosi kaunis myös!

Reply
Kähmäräpälä 15 toukokuun, 2013 - 10:34 pm

Kas vaan, aika hauska kun oli noin paljon suomalaisia tuotteita:). Nuo ikkunat <3 .

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2013 - 10:36 pm

Ikkuinoihin minunkin huomio ekana kiinnittyi ja sitten aloin ihmettelemään sisustusta 🙂

Reply
Cinnabaria 15 toukokuun, 2013 - 11:40 pm

Ihana talo. Tälläinen massasta poikkeava arkkitehtuuri saa mut aina huokailemaan ihastuksesta. Se on harmillista, että tälläisiä taloja ei juurikaan Suomessa tapaa.

Itse pidän ihan hirveästi tuollaisesta suojaisesta takapihasta, joka on korkeilla aidoilla rajattu, piha on kuin pieni suojaisa pesä. Suomessa tuollaisia aitoja ei kyllä taitaisi saada edes rakentaa, ainakaan kaupunkialueella. Muualla päin maailmaa tuollaiset suojaavat korkeat aidat ovat kaikissa taloissa, tällä tavoin pienikin piha voi olla suojaisa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 toukokuun, 2013 - 10:38 am

Piristävän erilaista suunnittelua, todellakin! Uskoisinpa, että nuo aidat ovat yksityisyyden lisäksi myös turvallisuusseikka 🙂

Reply
~LOVE~ 16 toukokuun, 2013 - 12:15 pm

WOW!! Kaunista. En ehkä itse muuttaisi tuohon ( ..tai no jos nyt ilmaiseksi.. ;)), mutta kaunista!!!

Reply

Jätä kommentti