Se oikea taisi löytyä: Muuto Cover

by Kerttu

OIen jo lähes vuoden ajan katsellut keittiöömme uusia tuoleja. Niiden pitää olla mukavat, aikaakestävät ja tyylikkäät. Ulkokuorelta toivon tietynlaista massiivisuutta, sillä neliöpöytämme yhden kantin pituus on 140 cm ja tuoleja tulee vain yksi per sivu. Lisäksi halusin valkoiseen keittiöömme lisää lämpöä. Toivoin myös, että uusi tuoli sopisi Secto Designin Octo-valaisimen kaveriksi.

cover-1-2

Noin vuosi sitten markkinoille lanseerattu Muuton Cover-tuoli täytti kriteerimme, ainakin mainoskuvien perusteella. Tuoleja ei voi ostaa istumatta, sillä mittasuhteet ja mukavuus ratkaisevat ostopäätöksen. Pyhä lupaus on etsiä tuolit, jotka kestävät aikaa sekä ulkonäkönsä että käyttömukavuutensa perusteella. Siksi olen valmis etsimään niin kauan, kunnes löydän sen oikean.

cover-1

Helsingissä käydessäni menin Stockmannille ajatuksenani koeistua tuolia, mutta kyseinen tavaratalo ei edustakaan Muutoa. Onneksi apu oli lähellä. Laitoin viestiä Sisustuksen Koodiin Annelle ja johan alkoi tapahtumaan. Anne kysyi osoitteen ja sanoi lähettävänsä tuolin testiin. Sisustuksen ammattilaisena hän tiesi, että kaikkein parasta on päästä sovittamaan huonekalua omassa kodissa sen tulevassa ympäristössä.

cover-1-4

Sain tuolin kotiimme luultavasti marraskuun pimeimpänä päivänä, mutta se ei iloa latistanut. Tuolin moderni ulkonäkö ja tammen sävy sykähdyttivät, Secton kanssa niistä tuli heti ystävät. Vaikka on ollut hauskaa sekoitella erilaisia tuoleja keskenään, kaipaan keittiöön kuitenkin yhteistä linjaa.

cover-1-5

Suunnittelin aluksi pöydän ympärille Hayn About a Chair-tuoleja, mutta käytössä tuoli tuntui aika raskaalta ja kömpelöltä. Cover sen sijaan on erittäin kevyt ja helppo liikutella. Tuolin suunnitellut Thomas Bentzen on kuvaillut, että tässä tuolissa viilu on viety äärimmilleen. Tuoli on kolmen vuoden tuotekehityksen tulos.

Minuun Cover-tuoli teki syvän vaikutuksen ja koska näin isoja sisustuspäätöksiä tehdään yhdessä perheen kanssa, iloitsin saadessani hyväksynnän myös mieheltä ja tyttäreltä. Tilaus lähti vetämään Sisustuksen Koodiin ja ilolla odottelen, koska saamme vielä pari tuolia lisää. Aluksi ostamme kolme tuolia, sillä yhdelle pöydän sivulle jää tila tyttären junior-tuolille sekä jossain vaiheessa tarvitaan myös syöttötuolia.

Miltä Muuton Cover-tuoli näyttää sinun silmääsi keittiössämme?

Saatat pitää myös

28 Kommentit

Saija/Tasapainoa tavoitellen 27 marraskuun, 2014 - 8:29 am

Upealta! Näistä vaihtoehdoista tämä oli minunkin suurin suosikki.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 10:07 am

Kiitos Saija! Kiva kuulla 🙂

Reply
Heli 27 marraskuun, 2014 - 8:30 am

Mä tykkään tuosta tuolista! 🙂 Sopii kivasti teidän keittiöön.

Itse olen katsellut Muuton tuoleja myös, meillä tarvetta olisi tällä hetkellä yhdelle tuolille jonka sijoittaisin makuuhuoneeseemme. DSW ollut mielessä, mutta pikku hiljaa olen tullut siihen tulokseen, että ehkä jokin muukin voisi toimia. Ja just tätä olen suunnitellut mustassä värissä. Muuton Visu tuolikin on mielestäni kaunis! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 10:08 am

Visu on myös tosi kaunis tuoli! Ja tämä Cover on upea myös mustana 🙂

Reply
Venla 27 marraskuun, 2014 - 9:37 am

Tosi kaunis tuoli! Muotoilu ja upea tammen sävy miellyttävät silmääni. Sopii kyllä teille hienosti! 🙂

Mukavaa joulun odotusta ja pienen odotusta! <3
venla

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 10:08 am

Suurkiitos Venla 🙂

Reply
Casa 23 27 marraskuun, 2014 - 10:01 am

Kaunis tuoli! Ja tosiaan tuo mukavasti lämpöä koko ilmeeseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 10:16 am

Kiitos Casa23 🙂

Reply
Jaana - At home 27 marraskuun, 2014 - 12:46 pm

On kyllä hyvä valinta. Vaikka halusit tuolilta massiivisuutta, on tuo silti sopivan ilmavakin. Yhdistelmäkin on kaunis, mutta pakko sanoa että suorakaiteen mallinen pöytä olisi minun mielestä parempi jolloin tuolit pääsisivät rinnakkain. Mutta enhän mä täältä ruudun välityksellä näe kokonaisuutta. Sinulla on niin varma ja onnistunut tyyli sisustaa että varmasti lopputulos on juuri niin kuin pitääkin

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 10:18 am

Tykkään myös tuosta ilmavuudesta, tuoli on kevyemmän näköinen kun Hayn ACC. Neliöpöytä oli meillä haaveena tykkään siitä käytännössä kovasti. Kiitos ajatuksistasi Jaana 🙂

Reply
Elina 27 marraskuun, 2014 - 1:18 pm

Todella kaunis tuoli! 🙂 Itsekin olen pitkän ”vain valkoista”-kauden jälkeen alkanut kaipaamaan puun tuomaa lämpöä.

Olen useasti ihastellut tuota teidän vaaleaa lattiaa, kerrotko mitä ja kenen mallistoa se on? Joudumme luopumaan remontin yhteydessä valkoisesta lautalattiastamme ja nyt yritän kartoittaa uusia vaihtoehtoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:50 pm

Kiva kuulla Elina!

Lattia on laminaattia( Egger EM3243 White Wood K-Raudasta. Lankkukuosi. Erikoisleveä lauta, 326 mm. Just Clic -pontti, käyttöluokka 32, paksuus 8 mm. 2,53 m2/pkt).

Reply
Marja 27 marraskuun, 2014 - 2:25 pm

Todella tyylikäs muotoilu ja ihana tammen sävy. Sopii ehdottomasti keittiöönne.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:50 pm

Kiva kuulla, kiitos Marja!

Reply
Hanna 27 marraskuun, 2014 - 2:50 pm

Mun oli pakko tulla vastarannan kiiskenä mukaan. Mä en tykkää yhtään! 🙂 Mulla tulee jotenkin lastulevyfiilis kuvissa tuolista ja sävy näyttää mun silmiin tunkkaiselta. Sinänsä hassua, koska muuten tammi nyt miellyttää mua esim. tasoissa. (Nimim. Suunnittelen uutta keittiötä.) Mutta vaikutelma on taatusti livenä parempi ja laadukas tuoli on joka tapauksessa.

Onnea vielä hehkuvalle äidille ja koko perheelle tulevasta lisävahvistuksesta! Odotan innolla lastenhuonepostauksia, kun itsekin kolmen lapsen huoneita uudelleen sisustan (kunhan remontti valmistuu).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:52 pm

Heippa! Toki matkaan mahtuu vastarannankiiskikin 😀 Kuvissa tuoli näyttää keinovalon vuoksi keltaisemmalta kuin luonnossa, ehkä lastulevyfiilis tulee siitä.

Lastenhuonepostauksia tulee tässä talven mittaan pikkuhiljaa 🙂 Onneksi suunnitteleminen on tärkeä osa uudistuksia!

Reply
Syystyttö 29 marraskuun, 2014 - 8:44 am

Valitettavasti olen samaa mieltä – liian tunkkainen. Tila tosiaan kaipaa lämpöä mutta pöytä ja tuoli mielestäni tyyleiltään eri paria. Pääasia tietysti, että teidän mielestä paras. Makuja on monia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 marraskuun, 2014 - 8:32 pm

Onni on, että makuja on monia. En koe, että aito tammi yhdistettynä valkoiseen olisi luonnossa lainkaa tunkkainen 🙂

Reply
suvi m 27 marraskuun, 2014 - 4:20 pm

Ihanasti sopii teille! 🙂 Puu tuo lämpöä ja tuolista jotenkin jo vain kuvien perusteellakin huokuu laatu: taitaa johtua tuosta hienosta viilutuksesta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:52 pm

Kiva kuulla, että tykkäät Suvi!

Reply
Mirka/Kasvukipuja 27 marraskuun, 2014 - 9:02 pm

En kestä, miten täydelliseltä teidän koti mun silmääni näyttää! En itse ole kiinnostunut sisutamisesta juuri ollenkaan mikä johtunee siitä, ettei asunto ole oma vaan asutaan vielä vuokralla. Ensi kesänä on aika ostaa oma asunto, jospa se sisustusinto tulisi siinä samalla sitten! 🙂 Jotenkin näen kuitenkin sen oman kodin jotenkin samantyylisenä kuin teillä; modernia, designia, selkeää ja kuitenkin kodikasta 🙂

-Mirka

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:53 pm

Voi kiitos Mirka, olipas ihana kommentti! Onnea oman kodin etsintää, ne ovat niitä elämän tärkeimpiä päätöksiä 🙂

Reply
Maria 28 marraskuun, 2014 - 12:09 am

Ihan kiva,muttei kymppi! Näyttää jotenkin liian keltaiselta..minunkin mielsetä suorakaide pöytä voisi olla parempi näille! Mukavaa joulun odotusta teille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:54 pm

Moi Maria! Tuoli ei ole luonnossa keltainen, kuvissa fiilis tulee varmastikin keinovalosta. Kiitos ajatuksistasi ja mukavaa joulunodotusta sinnekin!

Reply
Scilla 28 marraskuun, 2014 - 2:51 pm

Upea tuoli!! 😀 Tykkään.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2014 - 6:55 pm

Kiva kuulla, kiitos!

Reply
Ellu 29 marraskuun, 2014 - 12:02 am

Tulit mieleeni tänään tuoli asian kanssa, kun pyörähdin Habitatissa HKI:ssä. Kivan näkösiä oli sielläkin! Mutta tuo Muuton tuoli ON hieno. Olispa varaa niin hommaisin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 marraskuun, 2014 - 8:33 pm

Kiitos Ellu! Habitatissa olisi kiva päästä käymään, avajaiset kun menivät ohi välimatkan vuoksi. Kiva kuulla, että pidät myös tuolista 🙂

Reply

Jätä kommentti